Randy Rogel

Producer, Componist

Randy Rogel is producer en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Wakko's Wish

1999 | Animatie, Familiefilm, Musical, Drama

Verenigde Staten 1999. Animatie van Liz Holman, Rusty Mills, Tom Ruegger en Liz Holzman.

Na de vijandige overname van Acne Falls in het koninkrijk Warnerstock, buit de nieuwe 'koning' de burgers uit en brengt ze aan de bedelstaf. Ook het weeshuis waar de Warners, Wakko, Yakko en Dot verblijven, moet eraan geloven: het wordt gesloten. Het trio staat op straat maar hoort van Pip, een soort genie, dat degene die een vallende ster kan aanraken een wens mag doen, die in vervulling zal gaan. Ook de koning heeft ervan gehoord, die hen probeert voor te zijn met de Goodfeathers en Hip Hippos. Ons dappere drietal met Pinky en Brain is natuurlijk het eerst, verdrijven de boze koning en herstellen de welvaart in het land. Deze tekenfilm is kinderlijk eenvoudig, heeft veel muziek en laat bekende sprookjesfiguren zien, zoals Sneeuwwitje, maar is soms moeilijk te volgen voor kinderen buiten Amerika als er gesnierd wordt naar de politiek en andere ypische Amerikaanse toestanden. Hoewel vanaf vijf jaar te bekijken, maar buiten de V.S. toch voor iets oudere kinderen geschikter is, tenzij ze bekend zijn met Animaniacs, Wakko's Wish en Sam's Club. Direct uitgebracht op video en geproduceerd door Steven Spielberg, die daarmee een aanval doet op Donald Duck uit het Disney imperium, dat na een bestaan van 75 jaar in zijn voegen begint te kraken en geteisterd wordt door de nog net onderdrukte paleisrevoluties en mislukte staatsgrepen. In de originele versie met de stemmen van: Rob Paulsen als Yakko Warner, Dr. Otto Scratchensniff en Pinky Mouse, Jess Harnell als Wakko Warner, Tress MacNeille als Dot Warner, Hello Nurse en Mindy's Mother, Maurice LaMarche als Brain Mouse en Squit Pigeon, Sherri Stoner als Slappy Squirrel, Nathan Rusgger als Skippy Squirrel, Nancy Cartwright als Mindy, Frank Welker als Baron Thaddeus von Plotz III, Ralph the Security Guard en Runt, verder: Chick Vennera, John Mariano, Bernadette Peters, Paxton Whitehead, Ben Stein, Jeff Bennett, Paul Rugg, Julie Brown en Tom Bodett. Ook bekend als: WAKKO AND THE WISHING STAR, WAKKO'S WACKO WISH, THE WARNERS AND THE WISHING STAR.

Batman & Mr. Freeze: SubZero

1998 | Animatie, Familiefilm, Sciencefiction, Avonturenfilm, Fantasy, Actiefilm

Verenigde Staten 1998. Animatie van Boyd Kirkland. Met o.a. Mary Kay Bergman, Loren Lester, Michael Ansara en Kevin Conroy.

Bedoeld voor kinderen, maar net zoals BATMAN: MASK OF THE PHANTASM uit 1993, waaraan Kirkland ook meewerkte, meer gewaardeerd door volwassenen vanwege zijn barokke en melodramatische aanpak. Gevreesd door producent Warner Bros., die een bioscooprelease te riskant vond, en daarom de film alleen maar op video uitbracht. Dat was ten onrechte in de ogen van de ware fans. Niettemin zijn de liefhebbers tevreden, want hun idolen zijn er weer in een nieuw avontuur. Een onderzeeër van de Amerikaanse marine beschadigt de container waarin het lichaam van de overleden echtgenote van Mr. Freeze geconserveerd is. Mr. Freeze reist naar Gotham City en raadpleegt een dokter, die diagnosticeert dat ze een orgaantransplantatie nodig heeft. Een donor vinden blijkt een probleem, omdat Nora een zeldzame bloedgroep heeft. Barbara is de ideale kandidate, maar zij is niet alleen de dochter van de burgemeester, maar toevallig ook Batgirl. Batman en Robin moeten ingrijpen. De actiescènes zijn adembenemend, de gebruikte kleuren prachtig maar het tekenwerk is minder rijk dan voornoemde tekenfilm en het einde valt wat tegen. Er zijn heel wat Batman-fans die zeggen dat ze deze tekenfilm stukken beter vinden dan BATMAN & ROBIN van Joel Schumacher met Arnold Schwarzenegger en George Clooney uit 1997. Met in de originele versie de stemmen van: Kevin Conroy als Batman en Bruce Wayne, Michael Ansara als Mr. Freeze en Victor Fries, Loren Lester als Robin en Dick Grayson, Mary Kay Bergman als Batgirl en Barbara Gordon, George Dzundza als Dr. Gregory Belson, Bob Hastings als Commissioner Gordon, Rahi Azizi als Kunak, Efrem Zimbalist Jr. als Alfred Pennyworth, Dean Jones als Dean Arbagast, Robert Costanzo als Detective Harvey Bullock, Marilu Henner als Veronica Vreeland, Mari Devon als WGBS Reporter Summer Gleeson, Liane Schirmer als Lieutenant Renee Montoya, en verder nog Townsend Coleman, Brian George, Ed Gilbert, Carl Lumbly, Tress MacNeille, Neil Ross, Randy Thompson en Lauren Tom. Ook bekend als BATMAN ANIMATED MOVIE II: THE ICEMAN'S COMETH.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Randy Rogel op televisie komt.

Reageer