Vanda Godsell

Acteur

Vanda Godsell is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

The Earth Dies Screaming

1964 | Sciencefiction, Thriller, Horror

Verenigd Koninkrijk 1964. Sciencefiction van Terence Fisher. Met o.a. Willard Parker, Virginia Field, Dennis Price en Vanda Godsell.

Grimmige Britse thriller waarin aanvallers uit de ruimte een afgelegen dorp innemen. In het begin wordt een sterke spanning opgebouwd, maar later is het zwoegen geblazen.

Clash By Night

1963 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1963. Misdaad van Montgomery Tully. Met o.a. Terence Longden, Jennifer Jayne, Harry Fowler, Peter Sallis en Alan Wheatley.

Boevenbaas Bart Rennison (Bowman) wordt onder bewaking vervoerd in een volle gevangenisbus. Rennison's oude bende komt hem bevrijden en verschanst zich in een schuur, dreigend met het in de hens zetten van het nogal licht ontvlambare gebouw. Clash by night is bedachtzaam gestructureerd en heeft aan het einde nog een verrassinkje in petto. Verwart u deze 75 minuten durende kleine zwartwitte Britse krimi niet met de gelijknamige film van Fritz Lang uit 1952.

Bitter Harvest

1963 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1963. Drama van Peter Graham Scott. Met o.a. Janet Munro, John Stride, Alan Badel, Thora Hird en Anne Cunningham.

Jonge vrouw uit dorp in Wales raakt in stadsleven van Cardiff en Londen aan lager wal, leert verkeerd gezelschap kennen, wordt gebruikt en uitgebuit, en pleegt tenslotte zelfmoord. Bitter bedoelde satire derailleert spoedig tot standaardsmartlap. Naar roman 20.000 Streets under the Sky van Patrick Hamilton.

Shadow of the Cat

1961 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1961. Horror van John Gilling. Met o.a. Barbara Shelley, André Morell, William Lucas, Richard Warner en Freda Jackson.

Een spannende horrorfilm over een poes die de moord op haar vrouwtje wreekt.

Hell Is A City

1959 | Thriller, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1959. Thriller van Val Guest. Met o.a. Stanley Baker, Billie Whitelaw, John Crawford, Sarah Branch en Maxine Audley.

Een gemene boef weet zijn arrestatie te voorkomen door een mengeling van charme en wreedheid. Een misdaadgeschiedenis die veel invloed heeft gehad. Baker is de ongelukkig getrouwde en morsige politieman en is in latere films en tv-series bijna een cliché geworden.

The Brain Machine

1956 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1956. Misdaad van Ken Hughes. Met o.a. Patrick Barr, Elizabeth Allan, Maxwell Reed en Vanda Godsell.

Doorsnee vertelling over drugssmokkel en degenen die er bij betrokken zijn, één van hen als het resultaat van de geestdodende machine.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vanda Godsell op televisie komt.

Reageer