Maggie O'Neill: cast.
Er zijn 11 films gevonden.

White Teeth

2002 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2002. Drama van Julian Jarrold. Met o.a. Om Puri, Phil Davis, Geraldine James, Robert Bathurst en Christopher Simpson.

Invasion: Earth

1998 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1998. Sciencefiction van Patrick Lau en Richard Laxton. Met o.a. Maggie O'Neill, Vincent Ryan, Fred Ward, Phyllis Logan en Anton Lesser.

Invasion Earth

1998 | Sciencefiction

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1998. Sciencefiction van Patrick Lau en Richard Laxton. Met o.a. Fred Ward, Maggie O'Neill, Phyliss Logan en Vincent Regan.

The Fix

1997 | Drama, Sportfilm

Verenigd Koninkrijk 1997. Drama van Paul Greengrass. Met o.a. Steve Coogan, Jason Isaacs, Maggie O'Neill, Michael Elphick en Ricky Tomlinson.

Killing Me Softly

1996 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1996. Drama van Stephen Whittaker. Met o.a. Maggie O'Neill, Peter Howitt, Julian Kerridge, Tilly Gerrard en Annabelle Aspion.

All Men Are Mortal

1995 | Drama, Komedie

Nederland​/​​Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 1995. Drama van Ate de Jong. Met o.a. Stephen Rea, Irène Jacob, Marianne Sägebrecht, Chiara Mastroianni en Derek de Lint.

Jonge, vooraanstaande toneelactrice Jacob doorkruist het Frankrijk van het existentialisme, einde jaren 1940, begin 1950 met een voorstelling van Hamlet. Wanneer zij verliefd wordt op een geheimzinnige en aan geheugenverlies lijdende Rea, stelt zij haar artistieke ambities in vraag. S[KA3]agebrecht is haar loyale kleedster en de Lint loopt in een rampzalige snertrol verloren. Het Frankrijk van het existentialisme (gedraaid in Boedapest!) wordt in Europudding bevolkt door Engelstaligen met een Franse tongval. Gelukkig hoeft de overigens briljante Jacob geen Frans accent te veinzen. De roman van Simone de Beauvoir (Tous les hommes sont mortels, in het Nederlands bekend onder de titel Niemand is onsterfelijk) werd bewerkt door de Jong, Olwen Wymark en Steven Gaydos tot een verhaal waarin de filosofische hoofdbrekens van de 'intello's' van toen hun eigen ego's maskeerden. Hoe ook, de Jong probeert zelfverzekerd en conventioneel een onconventioneel verhaal te vertellen met knap camerawerk van Bruno de Keyser.

The Dying of the Light

1994 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1994. Drama van Peter Kosminsky. Met o.a. George Asprey, Maggie O'Neill, Todd Boyce, Frank Grimes en Philomena McDonagh.

Op ware feiten gebaseerd dramatisch relaas over het levenseinde van de UNICEF-medewerker Sean Devereux die in januari 1993 in Liberia werd vermoord. Als onderwijzer trok hij in 1990 naar het door de burgeroorlog verscheurde Liberia. Hij kreeg het er aan de stok met de krijgsheer Prince Johnson en beschikte over bewijzen van folterpraktijken in kampen in Guinee, waar Liberiaanse vluchtelingen zaten opgesloten. Gedraaid in Kenia, Ghana en in de V.S. met vaak meer dan tienduizend figuranten. Ontroerend, realistisch en knappe vertolkingen van Asprey als Devereux en O'Neill en Boyce als zijn UNICEF- collega's. Scenario van Hossein Amini, fotografie van Nic Knowland, muziek van Debbie Wiseman.

Friday on My Mind

1992 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1992. Drama van Marc Evans. Met o.a. Maggie O'Neill, Christopher Eccleston, David Calder, Caroline Berry en Robert Beach.

Een Tornado-vliegtuigeskadron oefent en bereidt zich voor op de Golfoorlog. Een toppiloot vliegt zich met zijn toestel in geheimzinnige omstandigheden te pletter tegen een berg in Wales. Zijn jonge en knappe weduwe O'Neill is ontroostbaar. In de good old RAF-traditie krijgt zij hulp en troost van een collega- officier van haar betreurde man. Eccleston neemt zijn taak wat te letterlijk waar en hij belandt tussen de lakens met O'Neill. Hun 'gevaarlijke liaison' wordt bij de legerleiding bekend, de andere officiersvrouwen gaan de roddeltoer op, Eccleston wordt door zijn eigen vrouw aan de deur gezet en na een tijdje gaat ook O'Neill beseffen dat hij haar rouwproces niet kan oplossen. Voor Eccleston is er ook al geen uitweg: noch voor zijn eigen privésituatie, noch voor de dreigende effecten van de Golfoorlog. Driedelig tv-drama, geschreven door Alick Rowe, is niet meteen een promotiefilmpje voor de Britse RAF. Gestoeld op authentiek feitenmateriaal is het centrale thema het verlies van een jonge echtgenoot en hoe een eenzame, kersverse weduwe met dat verlies omgaat in een door mannen geregelde samenleving, een wereld waarin de mannen van de ene adrenaline-trip naar de andere leven, in een geest van hechte kameraadschap terwijl de vrouwen vrede moeten nemen met een glaasje sherry, alleen thuis of in de mess der officieren.

Defrosting the Fridge

1989 | Sportfilm

Verenigd Koninkrijk 1989. Sportfilm van Sandy Johnson. Met o.a. Joe Don Baker, Phyllis Logan, William Armstrong, Maggie O'Neill en Victor Maddern.

Een Amerikaanse coach staat voor de taak een Engels team het American football bij te brengen. Scriptschrijver Ray Connolly bewandelt de geijkte paden, maar de film is zeer onderhoudend dankzij de sterke dialogen en de enthousiaste acteurs.

Blore MP

1989 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1989. Drama van Robert Young. Met o.a. Timothy West, Jill Baker, Stephen Moore, Maggie O'Neill en Paul Daneman.

Een conservatief kamerlid gaat iedere week naar een Londense prostitué voor een pak slaag. Prachtig materiaal voor politieke chantage. West voelt zich thuis in de titelrol naar een roman van A.N. Wilson, Scandal. Scherp en toch leuk.

Gorillas in the Mist

1988 | Biografie, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1988. Biografie van Michael Apted. Met o.a. Sigourney Weaver, Bryan Brown, Julie Harris, John Omirah Miluwi en Iain Cuthbertson.

Verfilming van het leven van de controversiële gorilla-deskundige Dian Fossey, die op een koude, eenzame berg in Rwanda langzaam maar zeker een soort communicatie weet te bewerkstelligen tussen haarzelf en de bestudeerde beesten. Een fotograaf - met wie ze later een relatie begint - maakt haar wereldberoemd. Maar met de jaren - na eindeloze gevechten tegen bureaucraten en stropers - verliest ze het contact met de werkelijkheid. Veel scènes zijn opgenomen met als aap verklede mensen, het is echter vaak onmogelijk het verschil tussen de echte en de 'menselijke' gorilla’s te zien. De film kreeg vijf Oscarnominaties, waarvan er niet één werd gehonoreerd.