Arthur Morton

Componist

Arthur Morton is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

The Legend of Marilyn Monroe

1992 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1992. Documentaire van Terry Sanders.

Portret van de legendarische actrice (1926-62) vanaf haar jeugd, over de moeilijke relatie met haar moeder en de zware tijd na diens dood. Marilyns eerste echtgenoot doet uit de doeken hoe hun huwelijk `geregeld` werd. Toen ze besloot model te worden kwam het tot een scheiding. We zien haar eerste grote rol in LADIES OF THE CHORUS (1948) van Phil Karlson, maar aanvankelijk wilde haar filmcarrière niet vlotten. Tot ze Johnny Hyde ontmoette. Dit filmische portret is niet altijd even vriendelijk en stelt dat een overmatig drugsgebruik haar dood heeft veroorzaakt. De documentaire bevat een mengeling van overbekende beelden en zeldzaam archiefmateriaal. Haar eerste manager Harry Lipton, haar geronommeerde leraar dramatische vorming Lee Strasberg en Eunice Murray, de psychologe die haar ontdekte toen ze al dood was, praten over haar. In feite is deze film een bewerking ter gelegenheid van de dertigste gedenkdag van haar overlijden van een documentaire uit 1964, die werd voorzien van een inleiding en epiloog van producent David L. Wolpers. Het commentaar werd ingesproken door niemand minder dan John Huston. De research is van Jules North en regisseur Sanders monteerde het materiaal. De algehele supervisie is van Jack Haley, Jr. en Mel Stuart. Het scenario is van Theodore Strauss en regisseur Sanders. Het camerawerk is van Vilis Lapinieks en Jim Crabbe.

The Big Heat

1953 | Film noir, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1953. Film noir van Fritz Lang. Met o.a. Glenn Ford, Gloria Grahame, Lee Marvin, Jocelyn Brando en Carolyn Jones.

The Big Heat stamt uit Langs Amerikaanse tijd en is een pracht van een film noir. Sfeervol, knap geconstrueerd, en voorzien van een prima cast, die wordt aangevoerd door Glenn Ford als Detective Sergeant Dave Bannion. Hij onderzoekt de moord op een collega, die door de maffia lijkt te zijn gepleegd. Maar dan komt hij op het spoor van corruptie binnen het politieapparaat, wat hem door zijn collega's natuurlijk niet in dank wordt afgenomen. In de beroemdste scène uit de film gooit aartsboef Vince Stone (Marvin) hete koffie in het gezicht van gangsterliefje Debby (Grahame).

Pick a Star

1937 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1937. Komedie van Edward Sedgwick. Met o.a. Jack Haley, Rosina Lawrence, Patsy Kelly, Mischa Auer en Tom Dugan.

Dit werkje, abusievelijk voor een L&H-film gehouden, is in feite een Hal Roach-productie over een kleinsteeds meisje (Lawrence) dat hoopt op sterrenstatus in Hollywood. Sappig verhaaltje met bizarre muzikale nummers. Gaststerren L & H zijn te zien in twee erg leuke scènes. Het scenario is van Richard Flournoy, Arthur Vernon Jones en Thomas J. Dugan. Het camerawerk is van Norbert Brodine en Art Lloyd. Hertiteld: MOVIE STRUCK.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Arthur Morton op televisie komt.

Reageer