Alan North: cast.
Er zijn 17 films gevonden.

I'm Not Rappaport

1996 | Komedie

Verenigde Staten 1996. Komedie van Herb Gardner. Met o.a. Walter Matthau, Ossie Davis, Amy Irving, Martha Plimpton en Craig T. Nelson.

Nelson. Gardner bewerkte zijn eigen zeer succesvolle toneelstuk en nam vervolgens ook nog eens de regie op zich. Wellicht net iets teveel van het goede. De kern van dit komische drama is sterk: Davis is een bejaarde congiërge die met ontslag bedreigd wordt. Hij wordt in zijn strijd geholpen door radikalinski Matthau die graag de kleine revolutie predikt. De gesprekken tussen de twee zijn prima, maar Gardner vertilde zich aan de plot waardoor de film hier en daar toch iets onbeholpens krijgt.

The Jerky Boys

1995 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1995. Komedie van James Melkonian. Met o.a. Johnny Brennan, Kamal Ahmed, Alan Arkin, Brad Sullivan en James Lorinz.

Een afschuwelijk slecht in elkaar geflanste klucht uit de Disney-gaarkeuken. Johnny Brennan en Kamal Ahmed, twee Newyorkse lolbroeken van de radio, bekend geworden door bandopnamen van hun irritante telefoongesprekken met nietsvermoedende medeburgers, stellen als acteurs helemaal niets voor. Ze strompelen met grove grollen als huurmoordenaars door het beeld. Het povere scenario van Brennan, Ahmed, James Melkonian en Rich Wilkes bevat meer gevloek dan grapjes. Wat doet een ster als Arkin in een gezelschap van zo laag allooi? Emilio Estevez en Tony Danza, die bekender zijn als acteur, waren de uitvoerende producenten van dit wanproduct. Het camerawerk is van Ueli Steiger. Panavision.

Cafe Society

1995 | Drama

Verenigde Staten 1995. Drama van Raymond De Felitta. Met o.a. Frank Whaley, Peter Gallagher, Lara Flynn Boyle, John Spencer en Anna Levine.

Jack Kale (Gallagher) infiltreert undercover voor de hoofdofficier van justitie in 1952 in het Newyorkse glitterwereldje om een zedenschaal aan het rollen te krijgen. De rechtszaak die de officier wil voeren, zal zijn hoogtepunt een jaar later kunnen bereiken, juist als er verkiezingen zijn. Kale richt zijn aandacht op een chique tent, El Casbah, die bezocht wordt door de rijken, columnisten, mensen uit de showbiz, pr- lieden en mooie meiden met lange benen die carri[KA2]ere willen maken. Kale doet zich voor als een acteur. Een van de bezoekers is playboy Mickey Jelke (Whaley) die verliefd is geworden op Pat Ward (Boyle). Haar `agent` is Ray Davioni (Spencer), maar in werkelijkheid is hij haar souteneur. De rijke familie van Mickey besluit dat hij maar eens moet gaan werken en draait de geldkraan dicht. Mickey probeert Pat over te halen voor hem te gaan tippelen zodat zij hun luxe leventje kunnen voortzetten met de door haar snel verdiende dollars. Dit is de kans, waarop Kale heeft zitten wachten en hij tipt zijn baas, die Mickey voor de rechtbank sleept wegens het organiseren van prostitutie. Het loopt niet goed af voor iedereen, die erbij betrokken is. Het scenario van debuterend regisseur De Felitta is niet slecht en is gebaseerd op een waargebeurde zaak. De rolverdeling is overtuigend, vooral Whaley die als personage te zwaar gepakt wordt door de rechter, en de zwart-wit fragmenten geven de sfeer de tijdgeest goed weer. De film is onafhankelijk geproduceerd en had een beperkt budget wat je ziet en merkt - er hangen bijvoorbeeld te veel gordijnen bij gebrek aan echte decors. Ook is de film minstens een kwartier te lang, waardoor de vertelling soms vertraagt. Al met al behoorlijk onderhoudend. Het camerawerk is van Michael Mayers. Duart Color.

Twenty Bucks

1993 | Komedie

Verenigde Staten 1993. Komedie van Keva Rosenfeld. Met o.a. Linda Hunt, Sam Jenkins, George Morfogen, Brendan Fraser en Concetta Tomei.

Een vrouw verliest een nieuw briefje van $ 20. De film volgt de lijdensweg van het bankbiljet vanaf het ogenblik dat een dakloze vrouw dit opraapt en het daarop bij een Arabische kauwgomfabrikant terecht komt die het weer aan zijn toekomstige schoonzoon geeft. Zo belandt het bij een striptease-danseres, een parfumverkoopster, een snackbar, een kruimeldief, de politie en zelfs in een vis.

Darrow

1991 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1991. Biografie van John Daniel Coles. Met o.a. Kevin Spacey, Rebecca Jenkins, Chris Cooper, Paul Guilfoyle en Bob Tracey.

Chicago 1894. Clarence Darrow (Spacey) is een jonge, ambitieuze advocaat, die er geen graat in ziet om de partijdigheid van het Amerikaanse gerecht te bekritiseren. Hij werkt voor het advocatenkantoor dat de spoorwegen verdedigt, maar nadat deze een staking op bloedige wijze hebben neergeslagen geeft hij zijn ontslag. Hij zet zich in voor de stakers. Het proces neemt hem zo in beslag dat zijn vrouw bij hem weggaat. Darrow groeit uit tot dé advocaat van het volk. De film brengt enkele van Darrows beroemde processen in beeld, evenals het geforceerde proces tegen hem wegens omkopen van een jurylid. Darrow was een fervent tegenstander van de doodstraf en het was zijn pleidooi dat de legendarische moordenaars Loeb-Leopold van de galg hield. Met dit proces, een jaar voor 'the monkey trial' dat hem beroemd zou maken, eindigt de film die een goed, zij het episodisch, beeld geeft van deze rechtsgeleerde. Spacey schittert in de titelrol en Jenkins is uitstekend als zijn tweede vrouw. Ruby. William Schmidt en Stephen Stept schreven het scenario, naar een verhaal van Schmidt. Fotografie van Paul Murphy.

Kojak: It's Always Something

1990 | Misdaad, Mysterie

Verenigde Staten 1990. Misdaad van Richard Compton. Met o.a. Telly Savalas, Andre Braugher, Kevin Dobson, Darren McGavin en Barbara Garrick.

Een weinig beminnelijke en ambitieuze Officier van Justitie (Dobson) krijgt te maken met duistere zaken in de onroerend goed wereld, als een belangrijke ambtenaar (North) van Openbare Werken, afd. Bouw- en Woningtoezicht de dood gevonden heeft op een bouwplaats. Een twijfelachtige psychiater (Sanchez) en een machtige makelaar (McGavin), die de schoonvader van de Officier is, proberen hem beentje te lichten, maar dankzij de koele en taaie volharding van Lt. Kojak wordt hier een stokje voor gestoken. Een redelijk onderhoudende politiefilm met de legendarische kale dienaar der wet. Goed maakwerk uit de seriefabriek der tv-produkties, maar het blijft

Crazy People

1990 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1990. Komedie van Tony Bill. Met o.a. Dudley Moore, Daryl Hannah, Paul Reiser, Mercedes Ruehl en J.T. Walsh.

Moore is een wat ouder wordend wunderkind in de reclamewereld. Na een paar volslagen idiote advertenties komt hij in een instelling voor prettig gestoorden terecht waar de pati[KA3]enten uiteraard gezonder zijn dan de verzorgers. Hij wordt verliefd op Hannah en zij bedenken knettergekke slogans, die niet alleen de waarheid vertellen (Volvo - they're boxy but they're good) maar die ook indruk maken in de reclamewereld en een groot succes worden. Moore en Hannah vormen een leuk stel, er zitten een paar aardige grappen in deze verder wat saaie en doffe film van ex-acteur Bill. Scenario van Mitch Markowitch.

See No Evil, Hear No Evil

1989 | Komedie, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1989. Komedie van Arthur Hiller. Met o.a. Richard Pryor, Gene Wilder, Joan Severance, Kevin Spacey en Alan North.

Gepolijste komedie van routinier Hiller laat het komische duo Pryor-Wilder opdraven als twee gehandicapten die bij toeval getuige zijn van een afrekening in het criminele circuit. Dove Dave (Wilder) heeft niet meer dan een glimp opgevangen van de vermoedelijke moordenares en herinnert zich alleen nog haar fraaie benen. Blinde Wally (Pryor) zou haar alleen kunnen identificeren adhv de geur van haar parfum. Voorlopig gaat de mysterieuze moordenares vrijuit en moet het onfortuinlijke, want inmiddels door de politie gearresteerde duo eerst een tijdje brommen. Pryor en Wilder werkten al eerder samen in twee (betere) komedies: Silverstreak (ook van regisseur Hiller) en Stir Crazy (van Sidney Poitier).

Penn & Teller Get Killed

1989 | Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1989. Komedie van Arthur Penn. Met o.a. Penn Jillette, Teller, Caitlin Clarke, David Patrick Kelly en Matthew Penn.

Een wonderlijke klucht, waarin de magiërs Penn & Teller hun kunsten en hun groteske humor kunnen laten zien. Zij spelen zichzelf, ze reizen van de ene voorstelling naar de andere en raken ondertussen hoe langer hoe meer verstrikt in een warnet van bedreigingen en practical jokes. Na een paar krankzinnige momenten begint het verhaal wel erg verward te worden en tegen het einde snapt niemand er meer iets van. Kleine rolletjes worden gespeeld door Jon Cryer, toneelschrijver Christopher Durang en collega-illusionist James Randi.

Lean on Me

1989 | Sportfilm, Biografie, Drama

Verenigde Staten 1989. Sportfilm van John G. Avildsen. Met o.a. Morgan Freeman, Beverly Todd, Robert Guillaume, Alan North en Lynne Thigpen.

Het ware verhaal van 'Crazy Joe' Clark, de legendarische baseballspeler met de magische slag. De met een ouderwetse megafoon gewapende schooldirecteur uit New Jersey houdt zijn leerlingen in conditie door ze beurtelings te steunen en te koeioneren. Freeman is geweldig in de hoofdrol en maakt de tekortkomingen van het scenario en de overbekende benadering van Avildsen weer goed.

Clinton and Nadine

1988 | Actiefilm, Avonturenfilm, Thriller, Romantisch drama

Verenigde Staten 1988. Actiefilm van Jerry Schatzberg. Met o.a. Andy Garcia, Ellen Barkin, Michael Lombard, Brad Sullivan en John C. McGinley.

De broer van Garcia, die bij een smokkelaffaire van wapens naar de contra's in Nicaragua is betrokken, wordt vermoord. Barkin is een prostituee die in het huis van broerlief bivakkeerde. Samen gaan ze achter de moordenaar aan. De talenten van Garcia en Barkin werden verspild in dit routinewerkje, dat niet geheel ontbloot is van enige erotiek. De muziek is van Jan Hammer. Scenarioschrijver Robert Foster distantieerde zich op het laatste moment van de rolprent en wordt vermeld in de credits als 'Willard Walpole'. Naar een ware gebeurtenis.

The Fourth Protocol

1987 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1987. Thriller van John Mackenzie. Met o.a. Michael Caine, Pierce Brosnan, Joanna Cassidy, Ned Beatty en Julian Glover.

Spannende thriller werd door Frederick Forsyth (The Day of the Jackal) zelf, de auteur van het gelijknamige boek, voor het witte doek bewerkt. Caine leeft zich uit als koppige Brits geheim agent die moet verijdelen dat de Russen een atoombom tot ontploffing brengen nabij een Amerikaanse basis in Engeland om zodoende de relaties tussen de twee landen te ruïneren. Ex-James Bond Pierce Brosnan, speelt hier merkwaardig genoeg een Russische spion. Het acteerwerk compenseert ruimschoots de zichtbaar lagere productiekosten van de film in vergelijking met het Amerikaanse genrewerk. Camerawerk van Phil Meheux.

Rachel River

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Sandy Smolan. Met o.a. Zeljko Ivanek, Pamela Reed, Craig T. Nelson, James Olson en Alan North.

Af en toe gekunstelde maar over het algemeen intelligente vertelling over Reed, een moeder en radioverslaggeefster op het platteland van Minnesota en over de verschillende mensen uit haar stad. Het weloverwogen spel compenseert de zwakke momenten. Naar een scenario van Judith Guest en geproduceerd door American Playhouse voor PBS-tv.

The Christmas Star

1986 | Fantasy, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1986. Fantasy van Alan Shapiro. Met o.a. Edward Asner, Rene Auberjoinois, Jim Metzler, Susan Tyrrell en Fred Gwynne.

De oplichter Asner, die een baard draagt, krijgt de 'geest' als een stel kinderen gelooft dat hij de echte Kerstman is. Een typisch Disney-product. Scenario van Alan Shapiro en Carol Dysinger. Camerawerk van Paul Lohmann.

Highlander

1986 | Fantasy, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1986. Fantasy van Russell Mulcahy. Met o.a. Christopher Lambert, Sean Connery, Roxanne Hart, Clancy Brown en Beatie Edney.

Nadat de Schotse Connor MacLeod (Lambert) in 1536 sneuvelt op het slagveld wordt hij tot zijn eigen, stomme verbazing weer wakker. Een Spaanse edelman (Connery) vertelt hem waarom: hij behoort tot een groep onsterfelijken die alleen door elkaar gedood kunnen worden en die het in de loop der eeuwen met elkaar zullen moeten uitvechten, want 'There can be only one'. Leuke cultfilm met goed camerawerk, fraaie locaties, adequaat spel en een stevige soundtrack van rockband Queen. Er kwamen vele, beroerde, sequels en spin-offs in de bios, de videotheek en op tv.

Billy Galvin

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van John Gray. Met o.a. Karl Malden, Lenny von Dohlen, Joyce Van Patten, Toni Kalem en Keith Szarabajka.

Goedbedoeld en redelijk doeltreffend gemaakt huis-, tuin- en keukendrama over de titelheld (Von Dohlen), die bouwvakker wil worden, net als zijn vader (Malden), een ruwe, eigenzinnige kerel die alles in het werk stelt om hem tot andere gedachten te brengen. Goede momenten, maar vaak ligt het er te dik bovenop. Goed gespeeld; uitgebracht door American Playhouse.

Trackdown: Finding the Goodbar Killer

1983 | Thriller

Verenigde Staten 1983. Thriller van Bill Persky. Met o.a. George Segal, Shelley Hack, Alan North, Shannon Presby en Tracy Pollan.

Segal is heel geloofwaardig als de ploeterende politieman die de - werkelijk gebeurde - moord onderzoekt op een lerares in Manhattan, het verhaal waarop ook LOOKING FOR MR. GOODBAR was gebaseerd. Helaas vloeit de spanning bij de kijker weg tijdens de totaal overbodige romantische tussenspelen.