Else Reval: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Musikparade

1956 | Musical

Duitsland 1956. Musical van Géza von Cziffra. Met o.a. Peter Alexander, Bibi Johns, Georg Thomalla, Ruth Stephan en Else Reval.

Strenge bandleader Greta Lund (Johns) wil geen liefdesaffaires in haar bigbandorkest. Zo ontslaat zij twee tortelduifjes vlak voordat zij moeten spelen op het filmfestival van Berlijn. Haar doortastende manager Trudchen Bandalow (Stephan) engageert gelukkig trompettist/zanger Peter (Alexander) en drummer Tommy (Thomalla) om het gat weer op te vullen. In het vliegtuig van Hamburg naar Berlijn ontmoet Greta Peter voor het eerst. De rest is dan geschiedenis... Vlotte film (voor zijn tijd) met optredens van oa Hazy Osterwald Sextett, Sunshines, Lucas Trio, terwijl Alexander en Johns heel wat nummers zingen.

König Drosselbart

1954 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1954. Familiefilm van Herbert B. Fredersdorf. Met o.a. Ottokar Runze, Georg Gütlich, Gisela Fritsch, Peter Lehmbrock en Kurt Vespermann.

Moraliserende verfilming van een sprookje van de Gebroeders Grimm over een prinsesje dat door haar vader de volwassenheid wordt ingeduwd, maar dan geen echtgenoot kan kiezen. De koning toont zich ge[KA3]ergerd en roept uit dat zijn dochter de eerste de beste man die ze tegenkomt, moet huwen. De koning neemt geen risico`s en speelt onder [KA1]e[KA1]en hoedje met de afgewezen Koning Drosselbart die voor die gelegenheid zijn baard afscheert en zich verkleedt als een jonge bedelaar. De prinses is gecharmeerd van deze jongeman die zij als eerste op haar weg ontmoet. Drosselbart stelt zijn jonge vrouw tot het uiterste op de proef (en dat is eigenlijk niet eerlijk). Romantische benadering van het sprookje die zwak gespeeld is en bovendien onaantrekkelijk is door de bordkartonnen decors en het gebruik van zwart-wit. Het scenario met het wijzende vingertje is van Emil Surmann en het camerawerk is van Willi Kuhle.

Die Privatsekretärin

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Rudolf Prack, Sonja Ziemann, Paul Hörbiger, Werner Fuetterer en Gerty Godden.

Tamelijk suffe nieuwe versie van het bekende crisisverhaaltje over een meisje dat best een baantje kan krijgen als ze maar wat toegeeflijker is.

Straßenmusik

1936 | Drama

Duitsland 1936. Drama van Hans Deppe. Met o.a. Jessie Vihrog, Fritz Genschow, Ernst Legal, Hans Deppe en Karl Valentin.

Drie arme straatmuzikanten (Genschow, Legal en Deppe) slaan zich met moeite door het leven. De naaister Grete (Vihrog) zorgt voor hen. Ze houdt van een van hen, Hans (Genschow), van wie zij een kind verwacht. Deze lijkt evenwel meer voor een jonge weduwe (Benkhoff) te voelen. Tevergeefs zoeken de straatmuzikanten naar een baan. Wanneer ze ook nog onder verdenking komen te staan van het stelen van een sieraad, lijkt de situatie uitzichtsloos. Uiteindelijk komt alles toch goed en de drie vinden een baan bij de radio. Grete krijgt natuurlijk haar Hans. Regisseur Hans Deppe probeert de film GASSENHAUER uit 1931 te kopiëren, hetgeen hem niet lukt. Ondanks de goede acteurs blijft de film middelmatig.

Fiakerlied

1936 | Drama

Duitsland 1936. Drama van E.W. Emo. Met o.a. Paul Hörbiger, Gusti Huber, Franz Schafheitlin, Josefine Dora en Erika Dannhoff.

De oude koetsier van een fiaker valt dood van zijn koets. Door een oud krantenknipsel, dat in zijn zakken wordt gevonden, komt men meer te weten over zijn lot. Koetsier Str[KA3]odl (H[KA3]orbiger) is in dienst van de rijke heer Jolander (Schafheitlin) en moet toezien hoe deze een meisje (Dannhoff) ongelukkig maakt. Str[KA3]odl wordt zelf verliefd op de jonge Ludmilla (Huber), hetgeen wederzijds is. Wanneer hij ziet hoe Jolander ook Ludmilla wil verleiden, slaat hij hem in een opwelling dood. Strödl moet de gevangenis in en zijn leven is geruïneerd. Dit drama in een Weense voorstad weet elk cliché te vermijden. Het gaat niet om de rijke lui en hun zoete gelukzaligheid van toen, maar om het Wenen van de eenvoudige mensen. Paul Hörbiger en Gusti Huber, die zichzelf overtreffen, leveren hieraan de belangrijkste bijdrage. Ook bekend als FAHR'N MA, EUERE GNADEN en SERVUS WIEN.

Keine Feier ohne Meyer

1931 | Komedie

Duitsland 1931. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Siegfried Arno, Ralph Arthur Roberts, Dina Gralla, Adele Sandrock en Maly Delschaft.

Huwelijksbemiddelaar Siegmund Meyer (Arno) doet veel moeite om Mary (Gralla), de dochter van gemeenteraadslid Goebel (Roberts) aan de haak te slaan. Ze mag hem echter niet. Goebel denkt dat Meyer een grootindustrieel is en Meyer stelt alles in het werk om deze indruk te versterken. In de loop van de nogal turbulente verwikkelingen maakt hij, die altijd overal in slaagt, een grote fout. Hij koppelt zijn vriend Walter (Vespermann) onbedoeld aan Mary en brengt zo, zonder het te willen, een huwelijk tot stand. Zelf moet hij genoegen nemen met zijn secretaresse (Delschaft). Een blijspel dat geheel op hoofdrolspeler Arno is afgestemd. Bij hem vergeleken steekt Dina Gralla, ten tijde van de zwijgende film een ster, kleurloos af. Er zijn betere Arno-films. Deze werd op 5 maart 1934 door de nazi's verboden. Ook bekend als HOTEL 'ZUR STILLEN LIEBE'.

Das Kabinet des Dr. Larifari

1930 | Komedie

Duitsland 1930. Komedie van Robert Wohlmuth. Met o.a. Max Hansen, Paul Morgan, Gerhard Dammann, Ellen Plessow en Else Reval.

Drie vrienden richten een filmmaatschappij op, maar eindigen na veel verwikkelingen zoals ze begonnen zijn: platzak in een café. Een parodie op de filmwereld, waarin aardige individuele typeringen niet voldoende in de hand zijn gehouden.