Wolfgang Lukschy: cast.
Er zijn 36 films gevonden.

Die nackte Gräfin

1971 | Erotiek, Misdaad

Duitsland 1971. Erotiek van Kurt Nachmann. Met o.a. Wolfgang Lukschy, Ursula Blauth, Elga Machaty, Kurt Nachmann en Gunther Möhner.

Een impotente graaf herbouwt zijn kasteel tot een lusthof van decadentie en perversiteit, en vindt lijdelijke bevrediging in het bespioneren van zijn nymfomane echtgenote, die onafgebroken het minnespel bedrijft met het personeel. Een film vol radeloos stemmende seksnonsens, waaraan Nachmann ook nog een moraal meent te moeten ophangen. Ursula Blauth (uit Wim Verstappens BLUE MOVIE) speelt de gravin.

Was ist denn blo[KL29] mit Willi los? (Gr[KA3]u[KL29] sie Gott, Frau Stirnima)

1970 | Komedie

Duitsland 1970. Komedie van Werner Jacobs. Met o.a. Heinz Erhardt, Ralf Wolter, Helen Vita, Rex Gildo en Ruth Stephan.

De belastingambtenaar Willi (Erhardt), die in één huis woont met een geil nichtje en haar zingende vriendje, heeft te veel medelijden met de belastingbetaler. Dat wordt ontdekt. Geen nood: Willi laat zich gek verklaren en ontloopt zo de gramschap van de officiële instanties. Helemaal niet leuk.

Frozen Alive

1966 | Sciencefiction, Misdaad, Romantiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 1966. Sciencefiction van Bernard Knowles. Met o.a. Mark Stevens, Marianne Koch, Delphi Lawrence, Walter Rilla en Joachim Hansen.

Op het moment dat een geleerde (Stevens) een koelingsexperiment op zichzelf uitprobeert, schiet zijn verwaarloosde vrouw zichzelf per ongeluk dood met een revolver. Haar minnaar (Hansen) was hiervan getuige, maar verdwijnt, zodat de geleerde verdachte nr. 1 wordt.

Samson und der Schatz der Inkas

1965 | Western

Italië​/​​Duitsland 1965. Western van Piero Pierotti. Met o.a. Wolfgang Lukschy, Toni Sailer en Alan Steel.

Op het moment dat een geleerde (Stevens) een koelingsexperiment op zichzelf uitprobeert, schiet zijn verwaarloosde vrouw zichzelf per ongeluk dood met een revolver. Haar minnaar (Hansen) was hiervan getuige, maar verdwijnt, zodat de geleerde verdachte nr. 1 wordt.

Old Surehand

1965 | Western, Avonturenfilm

Duitsland​/​​Joegoslavië 1965. Western van Alfred Vohrer. Met o.a. Stewart Granger, Pierre Brice, Leticia Roman, Larry Pennell en Terence Hill.

Granger is Old Surehand en Brice speelt Winnetou. Deze western is gebaseerd op de Karl May-roman. De vrienden hebben nu te maken met de moordenaar van Grangers broer en de zoon van een Comanche-opperhoofd. Redelijk goed gemaakt, met een goed lopend scenario. De muziek is van schlagerzanger Martin Böttcher. Terence Hill staat in de cast vermeld als Mario Girotti. Scenario van Eberhard Keindorff, Johanna Sibelius en Fred Denger.

La guerre secrète

1965 | Thriller

Verenigde Staten​/​​Italië​/​​Duitsland​/​​Frankrijk 1965. Thriller van Terence Young, Christian-Jaque, Carlo Lizzani en Werner Klingler. Met o.a. Mario Adorf, Bourvil, Maria Grazia Buccella, Peter van Eyck en Henry Fonda.

Een Russische ambtenaar vlucht van Oost- naar West-Berlijn en zoekt onderdak bij de Amerikanen in West-Duitsland. Hij ontdekt een complot van Russische spionnen, die van plan zijn twee Amerikaanse onderzeeërs te vernietigen en een Amerikaanse kernwetenschapper te ontvoeren, die later wordt vermoord door huurmoordenaars.

Die Hölle von Manitoba

1965 | Western

Spanje​/​​Duitsland 1965. Western van Sheldon Reynolds. Met o.a. Lex Barker, Pierre Brice, Marianne Koch, Jorge Rigaud en Gérard Tichy.

Het befaamde duo uit de Winnetou-reeks is nu een team revolverhelden. Voor betaling tonen ze wat ze met hun dodelijke wapen kunnen. De stad Glory biedt veel geld voor een geweldig spektakel: beiden moeten vechten tot een van hen de dood vindt. Onderweg worden ze echter goede vrienden: ze bevechten samen de bandiet Tichy en redden daarmee Koch, op wie ze vervolgens verliefd worden. Glory kan naar het spektakel fluiten. Een soort voorloper van A GUNFIGHT, maar matig gedaan. Naar een verhaal van Jerold Hayden, bewerkt door Boyd, Fernando Lamas en Edward Di Lorenzo. Regisseur Reynolds gebruikte ook wel de naam Ralph Gideon. Het camerawerk is van Frederico G. Larraya.

24 Hours to Kill

1965 | Thriller, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1965. Thriller van Peter Bezencenet en Peter Bezencenet. Met o.a. Mickey Rooney, Lex Barker, Walter Slezak, Michael Medwin en Helga Sommerfeld.

Een goede thriller waarin Norman Jones (Rooney) moet sterven omdat hij te veel van Malouf`s (Slezak) smokkelarij weet, na een gedwongen landing in Beiroet. Scenario van Peter Yeldham. Camerawerk van Ernie Steward en Eric Besch.

Das 7. Opfer

1964 | Misdaad

Duitsland 1964. Misdaad van Franz Josef Gottlieb en Ann Smyrner. Met o.a. Hansjörg Felmy, Hans Nielsen, Ann Savo, Trude Herr en Wolfgang Lukschy.

Lord Mant (Rilla), die een aardige stoeterij bezit, is het slachtoffer van een reeks aanslagen die regelrecht in verband zouden moeten staan met de paardenraces en zijn favoriete vos, Satan. Inspecteur Bradley (Engelmann) volgt lange tijd een vals spoor en zes man leggen onderwijl het loodje. Verzekeringsdetective Peter Brooks (Felmy,) bijgestaan door de schattige Molly (Herr) is slimmer dan de politie en weet dat er een onbekende maniak aan de gang is. Aardige, zij het wat oubollige speurneuzen-film van pulp-filmer Gottlieb, die zelf het boek [KL]Murder Is Not Enough[KLE] van Bryan Edgar Wallace (een zoon van Edgar) bewerkte tot scenario. De doeltreffende fotografie is van Richard Angst.

A Fistful of Dollars

1964 | Western

Italië​/​​Spanje​/​​Duitsland 1964. Western van Sergio Leone. Met o.a. Clint Eastwood, Marianne Koch, Gian Maria Volonté, Wolfgang Lukschy en Wolfgang Lükschy.

De dorpelingen van het stoffige Mexicaanse grensstadje San Miguel zuchten onder de terreur van twee rivaliserende bandietenbendes. Een naamloze vreemdeling (Eastwood) weet de strijdende partijen slim tegen elkaar uit te spelen voordat hij zelf in actie komt. Eastwood was zeker niet de eerste keuze voor de hoofdrol in deze legendarische spaghettiwestern - die regisseur Leone baseerde op Akira Kurosawa's schitterende Yojimbo (1961) - maar wel een zeer gelukkige; het nogal zieltogende genre was in een klap weer gereanimeerd. Eastwood en Leone produceerden hierna nog de ijzersterke westerns For a Few Dollars More (1965) en The Good, the Bad and the Ugly (1966).

Scotland Yard jagt Dr. Mabuse

1963 | Misdaad, Thriller, Sciencefiction

Duitsland 1963. Misdaad van Paul May. Met o.a. Klaus Kinski, Peter van Eyck, Walter Rilla, Sabine Bethmann en Dieter Borsche.

De geest van de overleden schurk dr Mabuse leeft voort in het lichaam van psychiater dr Pohland en deze heeft nog maar een gedachte... de wereldmacht grijpen met behulp van een hypnotiseermachine. Een pulp-productie, waarin op bijna schaamteloze wijze gebruik is gemaakt van de hoofdfiguur in het oorspronkelijke meesterwerk van Fritz Lang.

Sherlock Holmes und das Halsband des Todes

1962 | Mysterie, Avonturenfilm, Thriller

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1962. Mysterie van Terence Fisher en Frank Winterstein. Met o.a. Thorley Walters, Hans Söhnker, Senta Berger, Ivan Desny en Hans Nielsen.

Sherlock Holmes (Lee) en Dr. Watson (Walters) onderzoeken een moord, die duidelijk het stempel draagt van professor Moriarty. En inderdaad, Moriarty is weer in Londen en hij geeft zich uit voor archeoloog. Verschillende leden van een Egyptische expeditie, die de mummie en een kostbare halsband van Cleopatra hebben gevonden, vinden de dood, totdat Moriarty uiteindelijk in het bezit is van de schat. Niet bepaald origineel, wel boeiend en plezierig uitgewerkt Sherlock Holmes-verhaal, met een schitterende Lee. Geschreven door Curt Siodmak (zonder dat een verhaal van Conan Doyle model stond). Het typische Duitse studio-Londen is niet erg realistisch en dat geldt ook voor de personages. Fisher draaide de film in Duitsland (met een dialoogregie van Winterstein) op het moment dat hij in de clinch lag met de Hammer-bazen. Richard Angst fungeerde als cameraman.

Das Letzte Kapitel

1961 | Drama

Duitsland 1961. Drama van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Hansjörg Felmy, Karin Baal, Helmut Lohner, Robert Freitag en Klausjürgen Wussow.

Een jeugdige schone en een aftroggelaar worden verliefd op elkaar in een kuuroord in het Noorse hooggebergte. Samen beramen ze een plan waar een goedhartig mens het slachtoffer van zal worden. Een middelmatige vertolking van de beide hoofdrolspelers, maar prachtige natuuropnamen.

Bis daß das Geld euch scheidet

1960 | Drama

Duitsland 1960. Drama van Alfred Vohrer. Met o.a. Gert Fröbe, Luise Ullrich, Corny Collins, Christiane Nielsen en Wolfgang Lukschy.

Een film die een tijdsbeeld schept aan de hand van een familie, die zich snel wist te verrijken in de opbouwperiode na WO II. De echtgenoot (Fröbe) neemt een maîtresse en het draait uit op een echtscheiding. In de finale keert hij als een gebroken man terug naar de verlaten en lege woning. Een niet al te subtiele film met goede vertolkingen van de maker van Edgar Wallace-krimis en Simmel verfilmingen. Scenario van Heinz-Oskar Wuttig.

Die Nacht vor der Premiere

1959 | Komedie, Muziek

Duitsland 1959. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Wiebke Paritz, Theo Lingen, Marika Rökk en Wolfgang Lukschy.

Een film die een tijdsbeeld schept aan de hand van een familie, die zich snel wist te verrijken in de opbouwperiode na WO II. De echtgenoot (Fröbe) neemt een maîtresse en het draait uit op een echtscheiding. In de finale keert hij als een gebroken man terug naar de verlaten en lege woning. Een niet al te subtiele film met goede vertolkingen van de maker van Edgar Wallace-krimis en Simmel verfilmingen. Scenario van Heinz-Oskar Wuttig.

Die Zürcher Verlobung

1957 | Musical, Komedie

Duitsland 1957. Musical van Helmut Käutner. Met o.a. Liselotte Pulver, Bernhard Wicki, Paul Hubschmid, Wolfgang Lukschy en Roland Kaiser.

Een verfilming van Barbara Noack's roman met schlagers als 'Du hast mir nie gesagt: es gibt nur dich' en 'Ja, ja die Liebe in der Schweiz' over een schrijfster die haar verse liefdeservaringen verkoopt aan een filmregisseur.

Tierarzt Dr. Vlimmen

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Bernhard Wicki, Heidemarie Hatheyer, Wolfgang Lukschy, Ellen Schwiers en Ernst v. Klipstein.

De tweede Duitse verfilming van Roothearts streekroman over een gescheiden, jonge dierenarts, die zich waar moet maken op het platteland en moet strijden tegen vooroordeel, bakerpraat en behoudendheid. Hoewel de onderhoudende rolprent de anti-clericale teneur van het boek uit de weg gaat, zet de regisseur toch een heel geloofwaardige milieuschets neer, gesteund door een bekwame cast, w.o. Wicki als Vlimmen en Hatheyer als zijn zuster Truus. De Nederlands-Belgische versie uit 1978 is evenwel sterker.

Skandal um Dr. Vlimmen

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Bernhard Wicki, Heidemarie Hatheyer, Wolfgang Lukschy, Ellen Schwiers en Ursula Herking.

Roothaerts bestseller Doctor Vlimmen is in deze Duitse remake zodanig 'aangepast' dat hij onherkenbaar is geworden. Wat ervan overblijft is een niet onverdienstelijk allegaartje voor het grote publiek, een volks verhaaltje, zonder de antiklerikale strekking van het boek. Wicki is dokter Vlimmen en Hatheyer zijn zuster Truus. Het scenario van Konrad Beste en Dietrich Carls is dan ook vrijelijk geïnspireerd op de trilogie. Camerawerk van Albert Benitz. In 1978 door Guido Peters opnieuw gefilmd.

Il Tesoro di Rommel

1956 | Avonturenfilm

Italië 1956. Avonturenfilm van Romolo Marcellini. Met o.a. Dawn Addams, Paul Hubschmid, Isa Miranda, Bruce Cabot en Andrea Checchi.

Een nachtclub in Caïro is het trefpunt voor avonturiers, dieven en spionnen die achter de plek proberen te komen waar Rommel tijdens WOII een goudschat in zee heeft laten zinken. Een Duitser met een regeringsopdracht weet als enige de locatie, maar laat zich het geheim ontfutselen door een danseres. Bij het treffen op de zeebodem redt ze hem toch het leven en laat de schat en de rivalen exploderen. Deze cosmopoliete avonturenfilm haalt meer personages bij elkaar dan het scenario kan verwerken, ten koste van het tempo en de duidelijkheid. Geleidelijk aan echter steeds onderhoudender.

Heideschulmeister Uwe Karsten

1954 | Romantiek, Drama

Duitsland 1954. Romantiek van Hans Deppe. Met o.a. Barbara Rütting, Claus Holm, Hans Quest, Carola Höhn en Wolfgang Lukschy.

Remake van het gelijknamige melodrama uit 1933 toen onder regie van Carl Heinz Wolff naar een zwijmelige roman van Felicitas Rose, die omstreeks 1900 werd geschreven. Peter Francke zorgde dat het scenario de populaire Heimat- en liefdeselementen inclusief een zingende schoolklas bevatte, zodat het geheel beter zou passen bij de smaak en behoefte van Duitsland dat nog bezig was de puinhopen van WO II (1939-45) op te ruimen. Het verhaal aldus gereduceerd tot een hopeloze draak gaat over een jonge vrouw, Ursula Diewen (R[KA3]utting), die op het sterfbed van haar vader belooft met zijn compagnon te trouwen. Gewaarschuwd voor de man in kwestie, ziet ze er vanaf, waarop hij zelfmoord pleegt. Ze gaat uit wanhoop naar de eenzame, uitgestrekte L[KA3]uneburger Heide, waar ze schoolmeester Uwe Karsten (Holm) ontmoet. Ze worden het onderwerp van de dorpsroddel en ondanks heldhaftig gedrag schijnt hun liefde niet te mogen - of toch? De jonge Br[KA3]uhl speelt Sternchen, de doodzieke dochter van zuiplap Jan (Sieber), die door Karsten gered werd toen hij zich in een brandende schuur bevond. Het camerawerk is van Fritz Arno Wagner.

Emil und die Detektive

1954 | Familiefilm, Avonturenfilm

Duitsland 1954. Familiefilm van Robert A. Stemmle. Met o.a. Peter Finkbeiner, Kurt Meisel, Claudia Schäfer, Heli Finkenzeller en Margarethe Hagen.

Stemmle's nieuwe versie van Lamprechts enthousiaste jeugdfilm is een levenloos lopende-bandwerkje geworden. Na Lamprechts succesfilm werden er nieuwe versies in Engeland, Amerika en zelfs in Japan en Brazilië gemaakt. Lamprecht filmde in 1946 een soort van vervolg op de Berlijnse puinhopen met opnieuw Fritz Rasp: IRGENDWO IN BERLIN. Het scenario is van Billy Wilder naar de roman van Erich Kästner. Het camerawerk is van Kurt Schulz.

Du bist die Welt für mich

1953 | Muziek, Drama

Duitsland 1953. Muziek van Ernst Marischka. Met o.a. Rudolf Schock, Annemarie Düringer, Fritz Imhoff, Richard Romanowsky en Dagny Servaes.

Oersentimenteel: het zogenaamde levensverhaal van Richard Tauber, nagezongen door de koning van de mierzoete Schmalz Rudolph Schock, een slecht acteur al mag je zoiets alleen maar fluisteren gezien de reusachtige horden van zakdoekenbrigades die destijds de bioscoopkassa's bestormden.

Drei, von denen man spricht

1953 | Komedie, Muziek

Oostenrijk 1953. Komedie van Axel von Ambesser. Met o.a. Wolfgang Lukschy, Bruni Löbel, Paul Hörbiger, Axel von Ambesser en Erik Frey.

Drie werkelozen dringen zich ondanks de bureaucratie binnen bij een groot bedrijf, waar ze zich door ijver en uithoudingsvermogen een plaatsje weten te veroveren. Een platvloerse muzikale klucht, die een loopje neemt met het toentertijd ernstige probleem van de werkeloosheid.

Heimweh nach dir

1952 | Muziek, Komedie

Duitsland 1952. Muziek van Robert A. Stemmle. Met o.a. Margot Hielscher, Peter Pasetti, Wolfgang Lukschy, Peter Mosbacher en Wilfried Seyferth.

Vijf jonge musici vieren met hun onlangs opgerichte band het ene succes na het andere. Alleen wat kleingeestige jaloezie onderling bezorgt de leden problemen. De op zich interessante kans de opkomst van een band in het na-oorlogse Berlijn te belichten, wordt helaas verknoeid door platte grappen en sentimentele schlagers.

Der Tag vor der Hochzeit

1952 | Familiefilm

Duitsland 1952. Familiefilm van Rolf Thiele. Met o.a. Paul Dahlke, Käthe Haak, Lisabet Müller, Joachim Brennecke en Elisabeth Flickenschildt.

Opwinding in een Duits universiteitsstadje vlak na het eind van WO II: er zal hoog staatsbezoek komen. Het zou een grote dag kunnen zijn voor de ambitieuze burgemeester, ware het niet dat precies op die dag zijn dochter zal trouwen. Het liefste zou hij het huwelijk uitstellen. Een hier en daar rake satire op de beginperiode van de Duitse Bondsrepubliek en de nasleep van de nazi-tijd. Dat het verhaal niet diep genoeg gaat wordt ruimschoots goedgemaakt door de opmerkelijke ploeg acteurs en de puntige dialogen.

Was das Herz befiehlt

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Leopold Hainisch. Met o.a. Ilse Exl, Eduard Köck, Viktor Staal, Paul Hörbiger en Ilse Steppat.

De ongelukkig getrouwde zoon van een industrieel vindt zijn geluk bij een eenvoudige mijnwerkster. Deze is bereid vanwege het standsverschil haar geliefde af te staan, hoewel zij een kind van hem verwacht. Stereotiep melodrama met het cliché van de vrouw als de nooit klagende en dicht bij de natuur staande moederfiguur.

Hochzeit mit Erika

1950 | Komedie, Muziek

Duitsland 1950. Komedie van Eduard von Bosordy. Met o.a. Marianne Schönauer, Wolfgang Lukschy, Dorit Kreysler, Hans Holt en Charlott Daudert.

Liefdesperikelen en intriges tussen arm en rijk leiden tot een happy end voor drie gelukkige paren. Zij worden door de muziek begeleid... Onbenullig naoorlogs vermaak met stomme schlagers.

Nächte am Nil

1949 | Komedie, Muziek

Duitsland 1949. Komedie van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Wolfgang Lukschy, Sonja Ziemann, Ina Caroll en Gerd Frickhöffer.

Blijspel dat gesitueerd is in de tijd van de zwijgende film: een scenarioschrijver is getrouwd, zonder zijn bruid te bekennen dat hij een verhouding met een actrice had. Tijdens een gemaskerd bal ontmoeten de jaloerse ex-geliefde en de jonge echtgenote elkaar. Banale humor en een ongeloofwaardig verhaal zijn de enige opvallende kenmerken van deze film.

Hafenmelodie

1949 | Drama, Familiefilm

Duitsland 1949. Drama van Hans Müller. Met o.a. Kirsten Hiberg, Paul Henckels, Ctaja Görna, Heinz Engelmann en Wolfgang Lukschy.

Melodrama uit de havenwereld over een oude magazijnbeheerder, die het niet verkroppen kan, dat hij zijn zoon op veertien-jarige leeftijd verstoten heeft. Hij neemt blijmoedig een bedrieger in zijn huis op als de verloren gewaande zoon. Deze is eerst alleen op zijn geld uit, maar wordt verliefd op de dochter des huizes en krijgt spoedig gewetenswroeging. Wanneer de echte zoon eindelijk ten tonele verschijnt, komt het bedrog uit. Een warrig verhaal en slechte acteurs maken van deze film onbeholpen knoeiwerk.

Die Andere

1949 | Drama, Familiefilm

Duitsland 1949. Drama van Alfred E. Sistig. Met o.a. Lotte Koch, Wolfgang Lukschy, Peter Mosbacher, Maria Jacobsen en Dagmar Altrichter.

Jonge, geëngageerde chemicus, die al vijf jaar gelukkig getrouwd is, wordt verliefd op een collega, met wie hij samen belangrijk onderzoekswerk verricht. Hij staat op het punt zijn vrouw te verlaten, maar komt toch nog tot inkeer. Voor de naoorlogse tijd een verbazingwekkend openhartige film, hoewel aan het slot toch de heersende moraal bevestigd wordt.

Das Mädchen Christine

1949 | Komedie

Oost Duitsland 1949. Komedie van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Petra Peters, Wolfgang Lukschy en Tilly Lauenstein.

Een meisje doet zich tijdens de Dertigjarige Oorlog voor als man en wordt soldaat. Ze wordt verliefd op een officier. Een niet zo geslaagde komedie.

Blockierte Signale

1948 | Mysterie

Duitsland 1948. Mysterie van Johannes Meyer. Met o.a. Heidi Kürschner, Heinz Engelmann, Walter Franck, Wolfgang Lukschy en Karl Voscherau.

Jonge belastingambtenaar in Hamburg, in de tijd vlak na de oorlog dagen raakt toevallig betrokken bij een moordzaak en handel in verdovende middelen. Hij slaagt erin de bende aan de politie over te leveren. De eerste Duitse misdaadfilm van na 1945, doet zijn best een beeld van de tijd en de omgeving te geven, maar is zwak van constructie.

Die Frau meiner Träume

1944 | Musical, Komedie

Duitsland 1944. Musical van Georg Jacoby. Met o.a. Marika Rökk, Wolfgang Lukschy, Walter Müller, Grethe Weiser en Inge Drexel.

Terwijl Hitler bezig was de oorlog op alle fronten zwaar te verliezen danste en zong Marika Rökk voor Jacoby's camera's alsof er niets aan de hand was. Maar de soldaten aan het front vraten dit soort films, vooral wanneer Rökk een decolleté tot op de navel droeg, waarover Goebbels een woedeaanval kreeg. Johann Vaszary schreef met Jacoby het scenario, het camerawerk is van Konstantin Irmen-Tschet.

Ich werde Dich auf Händen tragen!

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Heli Finkenzeller, Hans Nielsen, Wolfgang Lukschy en Hans Leibelt.

Een gescheiden vrouw wordt huishoudster bij haar ex-man en al gauw trouwen ze voor de tweede maal. Er wordt weliswaar veel gepraat, maar door het aardige spel blijft men toch geamuseerd kijken.

Gefährtin meines Sommers

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Fritz Peter Buch. Met o.a. Anna Dammann, Paul Hartmann, Wolfgang Lukschy, O.E. Hasse en Viktoria von Ballasko.

Een pianiste geeft haar carrière op ter wille van haar jeugdvriend, die dorpsdokter is geworden. Hier en daar is de film wat traag, maar er wordt soms intelligent met beeld en geluid gespeeld en er zijn goede rollen van vooral Dammann, Hartmann en Knuth.

Zwischen Himmel und Erde

1942 | Drama

Duitsland 1942. Drama van Harald Braun. Met o.a. Werner Krausz, Gisela Uhlen, Wolfgang Lukschy, Paul Henckels en Gustav Waldau.

Een vader zendt zijn lievelingszoon de dood in, nadat deze de familie-eer heeft bezoedeld. Een uitstekende rolbezetting waarin Krausz domineert. Opmerkelijk camarawerk.