Benoît Chamaillard

Cameraman, Componist, Editor

Benoît Chamaillard is cameraman, componist en editor.
Er zijn 9 films gevonden.

La route d'Istanbul

2016 | Drama

Frankrijk/België 2016. Drama van Rachid Bouchareb. Met o.a. Astrid Whettnall, Pauline Burlet, Patricia Ide en Bilal Aya.

Elizabeth kan het niet geloven. Haar dochter Elodie is vertrokken naar Syrië om zich aan te sluiten bij de Islamitische Staat. Ze gaat op zoek naar haar.

Coup de chaud

2015 | Misdaad, Drama

Frankrijk/België 2015. Misdaad van Raphaël Jacoulot. Met o.a. Karim Leklou, Jean-Pierre Darroussin, Grégory Gadebois, Carole Franck en Isabelle Sadoyan.

Een Frans dorp zucht onder een hittegolf. Josef Bousou, ietwat achtergebleven zoon van een schroothandelaar, zorgt met zijn kabouterautootje en onvoorspelbare fratsen voor onrust. Wanneer er dingen verdwijnen, vrouwen zich bedreigd voelen en allerlei ongerijmdheden passeren, wordt de dorpszot een magneet voor het collectief ongenoegen. Ouderwets doortimmerd psychogram van een microkosmos annex film noir in de brandende CinemaScope-zon levert bijzonder suspenserijke cinema op. In de toprolbezetting is Leklou een ontdekking. De fraaie affichetekening is van de in Frankrijk wonende Amerikaan Myles Hyman.

Danbé, la tête haute

2014 | Biografie, Drama, Sportfilm

Frankrijk 2014. Biografie van Bourlem Guerdjou. Met o.a. Annabelle Lengronne, Tatiana Rojo, Médina Diarra en Assa Sylla.

Op achtjarige leeftijd verliest Aya haar vader en zusje bij een aangestoken brand in een Parijse voorstad. Aangemoedigd door haar moeder, een standvastige Malinese, begint het meisje te boksen en bereikt de top. De complexe relatie met haar moeder vormt de rode draad in deze sober gemaakte biopic rond bokskampioene Aya Cissoko. Franse televisiefilm met uitstekende actrices Lengronne als het boksende meisje en Rojo als de moeder die dubbele gevoelens heeft over de carrière van haar dochter. Gebaseerd op de autobiografie die Cissoko schreef met Marie Desplechin.

Avant l'aube

2011 | Drama

Frankrijk/Luxemburg 2011. Drama van Raphaël Jacoulot. Met o.a. Vincent Rottiers, Jean-Pierre Bacri, Sylvie Testud en Ludmila Mikaël.

Ex-bajesklant Frédéric (Rottiers) krijgt nachtportiersbaantje in het Grand Hotel des Aiglons in de besneeuwde Pyreneeën. Op een avond ziet hij hotelier Jacques (Bacri) met diens zoon een auto verbergen. De dag nadien blijkt een gast spoorloos. Wanneer een rechercheur (Testud in een karaktercompositie om te zoenen) haar neus in de affaire steekt, zwijgt Frédéric echter. Scenario rust, zoals in Une étrange affaire of Une affaire de goût, op ambigue relatie tussen hypnotiserende patron en gefascineerde protegé. Regie voegt daaraan suggestieve sfeertekening in imposant landschap toe.

Les petits ruisseaux

2010 | Drama

Frankrijk 2010. Drama van Pascal Rabaté. Met o.a. Daniel Prévost, Bulle Ogier, Hélène Vincent, Philippe Nahon en Julie-Marie Parmentier.

Tragikomedie van Pascal Rabaté over oude man die na de dood van zijn flierefluitende vismaatje zichzelf nieuw leven inblaast.

Salt of This Sea

2008 | Romantisch drama

Palestijns Gebied/België/Frankrijk/Spanje/Zwitserland 2008. Romantisch drama van Annemarie Jacir. Met o.a. Suheir Hammad, Saleh Bakri en Riyad Ideis.

Soraya (Hammad), in Brooklyn geboren en opgegroeid, reist naar Israël om de bezittingen van haar Palestijnse grootvader, verloren toen hij in 1948 zijn huis moest verlaten, te claimen. Ter plekke lopen de zaken anders dan verwacht: tijdens een road trip met een taxichauffeur (Bakri) en een filmmaker (Ideis) ziet Soraya het door haar geïdealiseerde land door andere ogen. Visueel aantrekkelijk drama rond gevoelige thema's komt niet zo geloofwaardig over: het drietal komt in nogal uitzonderlijke situaties terecht. Palestijnse inzending voor de Oscars.

Un matin bonne heure

2006 | Drama

Guinee/Frankrijk 2006. Drama van Gahité Fofana. Met o.a. Mamoudou Camara, Sory Kandia Kouyaté, Amy Boïro, Fatoumata Kanté en Balamoussa Fofana.

In de zomer van 1999 werden twee Guineese tieners dood aangetroffen in het landingsgestel van een vliegtuig uit Afrika met eindbestemming Brussel. De jongens hadden een brief bij zich waarin ze aandacht vroegen van Europese leiders voor de wanhopige situatie van kinderen in Afrika. Het Guinees-Franse drama Un matin bonne heure verhaalt over de aanloop naar de tragedie vanuit het perspectief van een vriendin van de pubers. Beginnend filmmaker en scenarist Fofana deed zelf de montage en hield het tempo stroperig laag en de sfeer onderkoeld. Hierdoor lijkt de film aanvankelijk afstandelijk maar de afdronk is langdurig en ferm.

Little Senegal

2001 | Drama

Duitsland/Algerije/Frankrijk 2001. Drama van Rachid Bouchareb. Met o.a. Sotigui Kouyaté, Sharon Hope, Roschdy Zem, Karim Koussein Traoré en Adetoro Makinde.

Senegalese man gaat naar Amerika op zoek naar het slavenverleden van zijn voorvaderen. Zo belandt hij uiteindelijk in New York.

Baise-moi

2000 | Drama, Experimenteel

Frankrijk 2000. Drama van Virginie Despentes. Met o.a. Ouassini Embarek, Marc Rioufol, Hervé P. Gustave, Karen Lancaume en Raffaëla Anderson.

Deze Franse film vertelt het verhaal van Manu (Raffäela Anderson)en Nadine (Karin Bach). Ze zijn allebei nog jong, maar hebben al een moeilijk leven achter de rug. Door een speling van het lot ontmoeten de twee vrouwen elkaar. Ze besluiten bij elkaar te blijven, hun twee favoriete bezigheden, sex en geweldpleging, te combineren en te genieten van het leven. Zoiets kan nooit lang duren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Benoît Chamaillard op televisie komt.

Reageer