Matthias Gnädinger

Acteur

Matthias Gnädinger is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Búvös Vadász

1994 | Horror

Zwitserland/Frankrijk/Canada/Duitsland/Hongarije 1994. Horror van Ildikó Enyedi. Met o.a. Gary Kemp, Sadie Frost, Alexander Kaidanovski, Peter Vallai en Alexandra Wasscher.

Kemp verzinkt in een zware depressie nadat hij tijdens een gijzeling per ongeluk een meisje heeft doodgeschoten. Hij was de beste schutter van het politiecorps. Er hangt hem nu ontslag boven het hoofd. Hij krijgt voor een cruciale schiettest van een collega drie magische kogels. Door driemaal in de roos te schieten wint hij weer het vertrouwen van zijn superieuren. Hij krijgt de opdracht een schaakgrootmeester te bewaken, maar als hij niet met de politie wil samenwerken moet het in het geheim gebeuren. Hij krijgt nog meer magische kogels, maar verspilt ze in een snoeverige bui. Er blijft nu nog maar één kogel over. Die is van de duivel en zal alleen maar dat doel raken die de kogel wenst. Vreemde mengeling van politiefilm en satanisme, een betoverende combinatie van spanning, poëzie en fantasy die zich op twee tijdsniveau's afspeelt. Enyedi en Laszlo Revesz lieten zich inspireren door de opera Der Freischütz van Carl Maria Von Weber. Fotografie van Tibor Mathe. Ook bekend als MAGIC HUNTER.

Wald

1989 |

Zwitserland 1989. Friedrich Kappeler. Met o.a. Matthias Gnädinger, Gabriele Rothmüller en Andras Stalder.

Geen documentaire maar een poëtische kroniek van het bos met lyrische teksten van de schrijver Robert Walser. Betoverend camerawerk van Pio Corradi en van de regisseur zelf, dat beurtelings lyrisch en intimistisch is. De muziek vormt een uitstekende ondersteuning bij de beelden en het verloop van het verhaal. Een warm en tegelijkertijd beheerst werk.

Du mich auch

1986 | Romantiek, Misdaad, Komedie

Duitsland 1986. Romantiek van Anja Franke, Dani Levy en Helmut Berger. Met o.a. Anja Franken, Dani Levy, Matthias Gnädinger, Regine Lutz en Jens Naumann.

Bijna zonder subsidie, maar met veel engagement en originaliteit maakten de jonge cineasten Franke en Levy hun eerste film. Zij spelen ook de hoofdrol in deze filmkomedie in zwart-wit. Een jong stelletje probeert hun in de sleur geraakte liefdesrelatie weer op te peppen en raakt daarbij per ongeluk bij een moordzaak betrokken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Matthias Gnädinger op televisie komt.

Reageer