Frank Perry: regie en cast.
Er zijn 16 films gevonden.

Hello Again

1987 | Komedie, Fantasy, Drama

Verenigde Staten 1987. Komedie van Frank Perry. Met o.a. Shelley Long, Judith Ivey, Gabriel Byrne, Carrie Nye en Robert Lewis.

Futloze zwarte komedie die begint met de dood van Long, opgewekte echtgenote en moeder, die zich verslikt tijdens een etentje en erin blijft. Haar zus Ivey is ontroostbaar. Ze beoefent het occultisme en op een dag vindt ze de toverformule die haar zus weer tot leven wekt. Teruggekeerd bij haar familie, wacht Long een onaangename verrassing. Scenariste Susan Isaacs doet geen recht aan het interessante uitgangspunt van de film. Heel wat komische situaties worden aangegeven, maar niet uitgewerkt. De acteurs doen hun best, maar slagen er niet in de 'dooie boel' tot leven te wekken. Misschien hadden ze hun magische formule op de film moeten toepassen. Fotografie van Jan Weincke en muziek van William Goldstein.

Compromising Positions

1985 | Drama, Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1985. Drama van Frank Perry. Met o.a. Susan Sarandon, Raul Julia, Edward Herrmann, Judith Ivey en Mary Beth Hurt.

Een huisvrouw raakt gefascineerd door de moord op een lokale tandarts die (zo blijkt) ook een ongelooflijke vrouwenversierder was. Zolang de film zich beperkt tot zwarte komedie, is hij scherp en geestig, maar de andere elementen (mannelijk superioriteitsgevoel, geheimzinnigheid, romantiek) zijn niet erg geslaagd. Ivey zorgt voor de mooiste scènes als de bijtend sarcastische vriendin van Sarandon. Het scenario is van Susan Isaacs, naar haar eigen roman.

Monsignor

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Frank Perry. Met o.a. Christopher Reeve, Geneviève Bujold, Fernando Rey, Jason Miller en Joseph Cortese.

Aalmoezenier Reeve wordt tijdens WO II in het Vaticaan ontboden omdat hij zich te actief met de oorlog bemoeit. Daar wordt hij belast met de reorganisatie van de kerkelijke financiën, die in niet geringe mate aan de mafia gelieerd zijn; hij wordt tot kardinaal benoemd. Een clichématige en saaie film, waarin veel te veel wordt gepraat. Scenario van A. Polonsky en M. Maves. Camerawerk van Billy Williams.

Mommie Dearest

1981 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1981. Drama van Frank Perry. Met o.a. Faye Dunaway, Diana Scarwid, Steve Forrest, Howard Da Silva en Mara Hobel.

Een levendige, professioneel opgebouwde verfilming van het boek door Christina Crawford over haar gekwelde jeugd als de geadopteerde dochter van Joan Crawford, een der koninginnen van het witte doek (briljant gespeeld door Dunaway). Als je aanneemt dat, zoals wel wordt beweerd, de film op waarheid berust, bekruipt je een vreemd onaangenaam gevoel als je er naar kijkt: alsof je je bezondigt aan voyeurisme, maar mensen die het niet serieus nemen zien het als modieus geleuter. Het scenario is van Christina Crawford, Robert Getchell, Tracy Hotchner, Frank Perry en Frank Yablans naar de autobiografie van Crawford. Het camerawerk is van Paul Lohmann.

Skag

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Frank Perry. Met o.a. Karl Malden, Piper Laurie, Craig Wasson, Peter Callagher en Leslie Ackerman.

De krachtige rol van Malden als een doorgewinterde arbeider in een staalfabriek die een hartaanval krijgt, draagt de hele film (geschreven door Abby Mann). Het werd vervolgd met een tv-serie.

Dummy

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Frank Perry. Met o.a. Paul Sorvino, LeVar Burton, Brian Dennehy, Rose Gregorio en Gregg Henry.

Op ware gebeurtenissen gebaseerd verslag van de relatie tussen een doofstomme zwarte jongen die wordt beschuldigd van moord, en de dove door de rechtbank aangewezen jurist, die hem verdedigt in het precedent-scheppende proces in Chicago. Tour-de- force rollen voor Sorvino, buitengewoon sterk als de advocaat, en Burton.

Rancho Deluxe

1975 | Komedie, Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1975. Komedie van Frank Perry. Met o.a. Jeff Bridges, Sam Waterston, Elizabeth Ashley, Charlene Dallas en Clifton James.

Een ongebruikelijke, maar heel aardige western-komedie over twee eigentijdse gelegenheidsveedieven, geschreven door cult- auteur Thomas McGuane (92 IN THE SHADE), met muziek van Jimmy Buffett (die ook meedoet in de film). Het camerawerk is van William A. Fraker.

Man on a Swing

1974 | Misdaad

Verenigde Staten 1974. Misdaad van Frank Perry. Met o.a. Cliff Robertson, Joel Grey, Dorothy Tristan, Elizabeth Wilson en George Voskovec.

Een geheimzinnige helderziende (Grey) biedt een smeris (Robertson) hulp bij het oplossen van lustmoorden, maar roept meer vragen op dan hij oplost. Het intrigerend idee slaat de plank jammerlijk mis door een spanning op te bouwen voor de onbevredigende ontknoping. Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

Play It As It Lays

1972 | Drama

Verenigde Staten 1972. Drama van Frank Perry. Met o.a. Tuesday Weld, Anthony Perkins, Tammy Grimes, Adam Roarke en Ruth Ford.

Deze filmversie van Joan Didions best-seller over de verwaarloosde vrouw van een egocentrische filmregisseur wordt gesteund door de rollen van Weld en Perkins. Het verhaal is geloofwaardig genoeg, maar kabbelt weinig overtuigend voort.

'Doc'

1971 | Western, Biografie

Verenigde Staten 1971. Western van Frank Perry. Met o.a. Stacy Keach, Faye Dunaway, Harris Yulin, Michael Witney en Denver John Collins.

Bekwaam gemaakte, maar onaangename anti-western die aan de hand van flashbacks het verhaal vertelt van Wyatt Earp en Doc Holliday. Scenario van Pete Hamill. Camerawerk van Gerald Hirschfeld.

Diary of a Mad Housewife

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van Frank Perry. Met o.a. Richard Benjamin, Frank Langella, Carrie Snodgress, Lorraine Cullen en Frannie Michel.

Interessant over een gekwelde New Yorkse vrouw die de nodige rust vindt via een affaire met de egocentrische Langella. Haar ezelachtige echtgenoot Benjamin zou ook iedereen gek maken. Peter Boyle speelt een belangrijk rolletje in de laatste scène.

My Side of the Mountain

1969 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1969. Avonturenfilm van James B. Clark. Met o.a. Ted Eccles, Theodore Bikel, Tudi Wiggins, Frank Perry en Peggi Loder.

Jeugdige toeschouwers zullen zeker genieten van dit verhaal over een dertienjarig Canadees jongetje dat van huis wegloopt om een bestaan dichter bij de natuur te zoeken. Volwassenen zullen de dialogen mogelijk ietwat banaal vinden, maar de premisse is zo aantrekkelijk dat zij de film best zullen kunnen waarderen.

Last Summer

1969 | Drama

Verenigde Staten 1969. Drama van Frank Perry. Met o.a. Richard Thomas, Barbara Hershey, Bruce Davison, Cathy Burns en Ralph Waite.

Een krachtig verhaal, gebaseerd op een roman van Evan Hunter over tieners op het strand van een drukbezochte badplaats. De film volgt hun spelletjes, hun seksueel ontwaken en hoe het kwaad zichzelf manifesteert met een voorspelbare uitkomst. Burns springt eruit, de drie andere jonge acteurs werden na deze film echt beroemd.

The Swimmer

1968 | Drama

Verenigde Staten 1968. Drama van Frank Perry. Met o.a. Burt Lancaster, Janet Landgard, Janice Rule, Tony Bickley en Marge Champion.

Een man van middelbare leeftijd zwemt van privé-zwembad naar privé-zwembad op weg naar huis op een hete zomernamiddag. Elk zwembad roept herinneringen op aan vroeger. Een fascinerende, onderschatte film naar een kort verhaal van John Cheever. Lancaster is schitterend en de stemming werd perfect getroffen doordat alles ter plekke in Connecticut werd gefilmd.

Ladybug Ladybug

1963 | Drama

Verenigde Staten 1963. Drama van Frank Perry. Met o.a. Jane Connell, William Daniels, James Frawley, Richard Hamilton en Kathryn Hays.

Een ambitieus en provocerend (hoewel iets te doorzichtig) verhaal over plattelandskinderen en hun reactie op een luchtalarm dat een nucleaire aanval aankondigt. Het scenario is van Eleanor Perry en een soort vervolg op DAVID AND LISA. Gebaseerd op een waar gebeurd incident.

David and Lisa

1962 | Drama

Verenigde Staten 1962. Drama van Frank Perry. Met o.a. Keir Dullea, Janet Margolin en Howard Da Silva.

Dullea en Margolin zijn patienten in een psychiatrische instelling. Hij lijdt aan smetvrees, zij aan schizofrenie. Beiden gaan zich elkaars geval aantrekken en zo zullen ze langzaam, maar zeker, genezen. Sobere, poetische prent over een ontluikende liefde tussen twee mensen, die door hun ziekte aan de rand van de maatschappij geplaatst werden. Een ontroerende en overtuigende hulde aan mensen die door wilskracht hun levenslust terugkrijgen. Sterk spel van beide hoofdrollen en van Da Silva als de dokter. Overdreven sentimentaliteit kon echter niet overal vermeden worden. Oscarnominaties voor beste scenario (Eleanor Perry, gebaseerd op de roman van Theodore Isaac Rubin) en beste regie.