Esben Storm

Regisseur, Acteur, Scenarist

Esben Storm is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Deadly

1991 | Misdaad, Thriller

Australië 1991. Misdaad van Esben Storm. Met o.a. Jerome Ehlers, Frank Gallacher, Lydia Miller, John Moore en Caz Lederman.

In een kleine plaats in de Australische staat New South Wales worden door arrestanten, die tot de oorspronkelijke bewoners behoren, opvallend veel zelfmoorden gepleegd. Men besluit de enigszins rauwe, niet al te genuanceerde politieman Ehlers op onderzoek uit te sturen en rekent erop dat zijn enqu[KA4]ete niets zal opleveren. Het pakt echter geheel anders uit. Ehlers blijkt effici[KA3]ent en eerlijk. Een spannende, ijzersterke prent die het latent aanwezige racisme van `red-neck` Australi[KA3]ers aan de kaak stelt middels deze door Geoffrey Simpson (GREEN CARD) mooi gefotografeerde suspensefilm. Scenario van regisseur Storm, die even te zien als een harteloze tv- journalist. De passende muziek is van Graeme Revell (DEAD CALM). Het stadje Yabbabri is in werkelijkheid Wilcannia.

Touch the Sun: Devil's Hill

1988 | Familiefilm

Australië 1988. Familiefilm van Esben Storm en Esben Storm. Met o.a. Peter Hehir, Alexander 'Matthew' Jacobs, Mary Haire, John Flaus en Mary Haire.

Alweer zo`n belerende film uit de reeks en deze is toch een graadje minder. Het gaat over twee jongens met een uiteenlopend karakter, waarbij de boosaardige, de zachtaardige domineert totdat ze in een ongebruikelijke situatie (een verdwaalde koe, die ze moeten redden uit de gevaarlijk bush) moeten laten zien wat ze waard zijn. Het zal niemand verbazen dat ze aan het einde van het verhaal respect voor elkaar hebben en beter met elkaar omgaan. Was het in werkelijkheid ook maar zo. Het vrome-wens- scenario is van David Phillips. De waardering is voor de goede bedoelingen en niet voor het amusement.

I Live with me dad

1987 | Drama

Australië 1987. Drama van Paul Moloney. Met o.a. Peter Hehir, Haydon Samuels, Rebecca Gibney, Robyn Gibbes en Gus Mercurio.

Sentimenteel verhaal gebaseerd op een waar gebeurde geschiedenis over een jongen die bij zijn alcoholistische werkloze vader woont. Hij wordt voortdurend belaagd door welzijnswerkers en de kinderbescherming die hem weg willen halen. De jongen verzet zich hevig, wat niet zal baten, maar zijn vader probeert zijn leven te beteren, niet zonder problemen. Goed geacteerd, met uit het leven gegrepen wreedheden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Esben Storm op televisie komt.

Reageer