Ray Lovejoy: montage.
Er zijn 11 films gevonden.

The Quickie

2001 |

Duitsland 2001. Sergey Bodrov. Met o.a. Henry Thomas, Jennifer Jason Leigh, Lesley Ann Warren, Sergey Bodrov Jr. en Dean Stockwell.

Running Free

2000 | Jeugdfilm

Verenigde Staten 2000. Jeugdfilm van Sergey Bodrov. Met o.a. Chase Moore, Maria Geelbooi, Jan Decleir en Arie Verveen.

Superieure jeugdfilm van Sergei Bodrov (Prisoner of the Mountains), verteld vanuit het perspectief van een veulen dat wordt geboren in 1914 op een vrachtschip dat onderweg is naar de Duitse kolonie Namibië. Bij het lossen raakt hij zijn moeder kwijt maar weesje Richard (Moore), een stalknecht van de lokale mijnbaas (Decleir), is zo goed om het veulen op te vangen. Door de komst van de Eerste Wereldoorlog verliest het veulen ook Richard uit het oog en moet hij alleen de woestijn in 'om zijn plek in de wereld te vinden'. Een spiesbok en een lokaal meisje helpen hem op zijn inspirerende zoektocht.

Lost in Space

1998 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1998. Sciencefiction van Stephen Hopkins. Met o.a. William Hurt, Mimi Rogers, Heather Graham, Lacey Chabert en Jack Johnson.

De familie Robinson gaat naar hyperspace om daar een hypergate te maken direct naar de aarde zodat de mensheid met behulp van de hyperdrive snel naar planeet Alpha Prime kan reizen voordat de aarde onbewoonbaar wordt (en geloof het of niet, dat is al in 2058!). Ze verdwalen al snel in de ruimte en het verhaal - losjes gebaseerd op de gelijknamige tv-serie uit 1965-68 - verdwaalt ook. Veel special effects (een heus ruimteaapje en ware spacespinnen) in een weinig inhoudelijk plot vol met gaten en aangedikt met jatwerk van alle mogelijke sf-films. Productiekosten: $ 75 miljoen (ongeveer 70 miljoen euro).

Monkey Trouble

1994 | Familiefilm, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1994. Familiefilm van Franco Amurri. Met o.a. Thora Birch, Harvey Keitel, Mimi Rogers, Christopher McDonald en Kevin Scannell.

Een meisje dat van haar ouders geen huisdier mag hebben, verleent stiekem onderdak aan een weggelopen aap. Zijn vorige eigenaar was een rondzwervende straatartiest. Er ontstaan problemen wanneer het pientere beest blijft stelen, waarin hij lange tijd getraind is door een bende misdadigers. De knappe regie en het spel maken dit op het gezin gerichte vermaak tot een succes, in tegenstelling tot andere kinderen-met-dieren komedies die overdreven banaal zijn.

Batman

1989 | Sciencefiction, Actiefilm, Avonturenfilm, Fantasy, Misdaad

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1989. Sciencefiction van Tim Burton. Met o.a. Michael Keaton, Jack Nicholson, Kim Basinger, Pat Hingle en Robert Wuhl.

De boeven in Gotham zijn verontrust: sinds enige tijd worden ze belaagd door een duistere wreker in een hightech-vleermuispak. Tim Burton gaf een mooie eigen draai aan de stripheld, geholpen door stemmig donkere, Oscarwinnende art direction en sfeervolle muziek van Danny Elfman. Nicholson, ijzersterk als meestermisdadiger The Joker, liet in zijn contract opnemen dat hij niet voor tien uur 's ochtends op de set hoefde te verschijnen. En verdiende zestig miljoen dollar voor de klus. Er kwamen vervolgfilms, maar pas met Christopher Nolans Dark Knight-trilogie werd dit niveau weer gehaald.

Homeboy

1988 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1988. Drama van Michael Seresin. Met o.a. Mickey Rourke, Christopher Walken, Debra Feuer, Thomas Quinn en Kevin Conway.

Rourke is een ietwat achterlijke, vereenzaamde bokser op het einde van zijn loopbaan. Zijn manager Walken wil hem inschakelen bij een kraak, maar Rourke verkiest de ring in te gaan voor een belangrijke wedstrijd, waarschijnlijk zijn laatste. Gevoelloos gefilmd verhaal van een loser, waarin Rourke echter overkomt als een karikatuur. Wel mooi gefilmd door Gale Tattersall. Het scenario van Eddie Cook zit vol clichés en is een erg deprimerende metafoor op de gebroken Amerikaanse droom. Michael Kamen en Eric Clapton zorgden voor een hedendaagse score.

Suspect

1987 | Thriller

Verenigde Staten 1987. Thriller van Peter Yates. Met o.a. Cher, Dennis Quaid, Liam Neeson, John Mahoney en Joe Mantegna.

Nadat in Washington de doofstomme zwerver Carl Wayne Anderson (Neeson) wordt opgepakt wegens moord wordt Kathleen Riley (Cher) aan hem toegewezen als verdediger. Zij gelooft in zijn onschuld, belangrijker is dat ook jurylid Eddie Sanger (Quaid) denkt dat Anderson onschuldig is. Sanger besluit Riley te helpen, iets wat in het Amerikaanse juridische systeem streng verboden is. Goede rechtbankthriller van de Britse regisseur Peter Yates (The Dresser), met ruim voldoende spel van Quaid en Cher, maar scenarist Eric Roth (The Insider, The Good Shepherd) was wel eens beter in vorm.

Aliens

1986 | Sciencefiction, Horror, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1986. Sciencefiction van James Cameron. Met o.a. Sigourney Weaver, Carrie Henn, Michael Biehn, Lance Henriksen en Paul Reiser.

Volgens velen nog beter vervolg op het al meesterlijke Alien. De special effects (beeld en geluid) kregen een Oscar. Luitenant Ellen Ripley (Weaver), de enige overlevende van het buitenaardse contact in Alien, wordt op aarde uit haar kunstmatige slaap gehaald, een halve eeuw na de Alien-gebeurtenissen. Aalgladde afgevaardigde (Reiser) van haar ruimtevaartbedrijf vertelt de getraumatiseerde Ripley dat de planeet waar zij aliens heeft ontmoet nu door mensen gekoloniseerd is, maar dat het contact door onbekende oorzaak verbroken is. Of Ripley met een ‘special task force’ wil gaan kijken wat er aan scheelt. Het lijkt erop dat haar ergste nachtmerries uitkomen.

The Dresser

1983 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1983. Drama van Peter Yates. Met o.a. Albert Finney, Tom Courtenay, Eileen Atkins, Edward Fox en Zena Walker.

Tijdens WO II tracht een toneelgezelschap, waarvan de meeste spelers in militaire dienst zitten, zich staande te houden met voornamelijk oude en tweederangsacteurs. De leider van de groep is een oude Shakespeare-acteur (Finney), die aan het einde van zijn krachten is en door zijn homoseksuele assistent (Courtenay) voortdurend opgepept moet worden. Twee ijzersterke rollen (beide goed voor een Oscar-nominatie) in een prachtige, typisch Britse film. Courtenay speelde de rol eerder ook op het toneel, op West End en Broadway. Hij kreeg er een Tony-nominatie voor.

The Shining

1980 | Horror, Thriller, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1980. Horror van Stanley Kubrick. Met o.a. Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd, Scatman Crothers en Barry Nelson.

Schrijver (Nicholson) omhelst het aanbod in de winter op een afgelegen hotel in Colorado te passen. Hij denkt zo in alle rust te kunnen werken, maar dat pakt anders uit: hij heeft nog geen letter op papier of hij begint zijn verstand te verliezen. IJzersterke Stephen King-verfilming (niet in de laatste plaats door Nicholsons geweldige spel), destijds niet onverdeeld enthousiast ontvangen, bereikte later cultstatus. Let op de schitterende openingsbeelden en de sequenties waarin de camera op driewieler-hoogte het telepathisch begaafde zoontje volgt, dat op eigen houtje het verlaten hotel verkent.

2001: A Space Odyssey

1968 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1968. Sciencefiction van Stanley Kubrick. Met o.a. Keir Dullea, William Sylvester, Gary Lockwood, Daniel Richter en Leonard Rossiter.

Kubrick heeft met zijn 2001: A Space Odyssey vertelformules voor grote Hollywoodfilms doen wankelen, visuele effecten van de toekomst het heden ingeslingerd en het getoeter van Strauss' 'Also sprach Zarathustra' voor altijd met de leegte van het heelal verbonden. Een mysterieuze monoliet is aanwezig bij de technologische evolutie van de mens; van knokkende aap in oertijden tot de astronaut (Dullea) in 2001, die dankzij computer HAL in de problemen geraakt. Intussen lijkt de mens psychologisch stil te staan.