Lars Görling

Regisseur

Lars Görling is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Stimulantia

1967 | Komedie

Zweden 1967. Komedie van Hans Abramson, Jörn Donner, Lars Görling, Ingmar Bergman en Arne Arnblom. Met o.a. Hans Alfredson, Harriet Andersson, Ingrid Bergman, Gunnar Björnstrand en Gunnel Broström.

Een episodenfilm waarin regisseurs vorm kunnen geven aan wat hen in het leven opwindt. Dit vrijblijvende uitgangspunt leidt tot hoogst ongelijksoortige resultaten, waarbij Bergman een familiefilmpje over de geboorte van zijn zoon inbrengt. De leukste sketch is die van Donner, waarin een paar het bedrijven van de liefde zo systematisch en klinisch voorbereid, dat ze er tenslotte maar van afzien. Veteraan Molander haalde zijn ontdekking Ingrid Bergman na ruim 27 jaar terug voor de Zweedse camera's voor verfilming van De Maupassants Halssnoer. Deze optelsom geeft inzicht in de gevarieerdheid van de Zweedse cinema, maar helaas slechts weinig meer.

Tillsammans med Gunilla

1965 | Drama

Zweden 1965. Drama van Lars Görling. Met o.a. Sven Bertil Taube, Helena Brodin, Tina Hedström, Marrit Ohlsson en Inga-Lill Ȧström.

Een jong stel veroorzaakt een dodelijk auto-ongeval. Schuldbesef tast hun relatie aan en maakt de voosheid van hun toekomstverwachtingen duidelijk. De onverdunde zwartgalligheid in deze enige film van schrijver G[KA3]orling - die korte tijd later zelfmoord pleegde - overtuigt niet. Het goede spel brengt ook nauwelijks verlichting. (De film veroorzaakte bij de première enige sensatie door de vermeende primeur van mannelijk naakt in een film die niet pornografisch bedoeld is).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lars Görling op televisie komt.

Reageer