Tong Lung

Acteur

Tong Lung is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Ebbie

1995 | Drama, Fantasy, Familiefilm

Canada/Verenigde Staten 1995. Drama van George Kaczender. Met o.a. Susan Lucci, Wendy Crewson, Ron Lea, Molly Parker en Lorena Gale.

Het scenario van Paul Redford en Ed Redlich is de zoveelste, gemoderniseerde variatie van [KL]A Christmas Carol[KLE] van Charles Dickens uit 1843. In deze film is het Ebbie (Lucci), een gehaaide zakentante, die door drie geesten uit het heden (Gale) en het verleden (Clement en Parker) tot inkeer wordt gebracht. Regisseur Kaczender is een oude rot in het vak en zorgt ervoor dat je naar een behoorlijk gespeelde familiefilm kunt kijken.

Crying Freeman

1995 | Actiefilm, Fantasy

Japan/Verenigde Staten/Frankrijk/Canada 1995. Actiefilm van Christophe Gans en Daisuke Nishio. Met o.a. Mark Dacascos, Julie Condra, Rae Dawn Chong, Byron Mann en Masaya Kato.

Yo is de telg uit een beroemd geslacht van artistieke, traditionele pottenbakkers. Hij wordt echter ontvoerd door de machtige Chinese sekte van de Honderenacht Draken. Hier wordt hij door magische krachten omgetoverd tot Freeman, een gestroomlijnde moordmachine die door stigma's op zijn lichaam deel uitmaakt van een eeuwenoude keten van geraffineerde moordenaars. In San Francisco is de mooie kunstenares Emu O'Hara getuige van een van zijn terechtstellingen.

Red Scorpion 2

1994 | Actiefilm

Canada/Verenigde Staten 1994. Actiefilm van Michael Kennedy. Met o.a. Matt McColm, Samantha Schubert, John Savage, Michael Ironside en Jennifer Rubin.

De extreem-rechtse Andrew Kendrich steelt tijdens een gewaagde museum-overval een kostbare speer. Met zijn ziekelijke, trefzekere demagogie en zijn charisma weet hij ontelbare jongeren rond om zich te verzamelen. De speer, waarvan de mare gaat dat hij het lichaam van Christus doorspiesd zou hebben, is voor hen hét symbool van mannelijkheid. Special-agent Nick Stone wordt door kolonel West op de zaak gezet en krijgt de hulp van Sam Guiness en vier anti-terreur-specialisten.

Game of Death II

1980 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1980. Actiefilm van Ng See-Yuan en Ng See-Yuen. Met o.a. Bruce Lee, Tong Lung, Huong Cheng-Li, Roy Horan en Roy Chiao.

Saai werkje over een kung-fu-vechter, die zijn broer wreekt nadat deze op de begrafenis van een vriend werd vermoord. Uiteindelijk blijkt dat de vriend niet dood is, maar dat hij juist de killer is, omdat de broer niet wilde meedoen met een onwelriekend drugshandeltje. Alleen interessant voor genre-fans en kijkers die in de openbare bibliotheek pagina 59 scheuren uit het boek [KL]De oosterse krijgskunst[KLE] (uitgave Rostrum Haarlem), waarop de foto van Bruce Lee staat afgedrukt. Het camerawerk is van Leung Hey-Ming.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tong Lung op televisie komt.

Reageer