Frederico Luppi

Acteur

Frederico Luppi is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Magallanes

2015 | Drama

Peru/Argentinië/Spanje 2015. Drama van Salvador del Solar. Met o.a. Damián Alcázar, Magaly Solier, Frederico Luppi, Christian Meier en Tatiana Astengo.

Veteraan Magallanes, die in het Chileense leger diende ten tijde van de bloederige burgeroorlog in de jaren tachtig en negentig, slijt zijn dagen als taxichauffeur in Lima. Op een dag stapt een vrouw zijn auto binnen die hem terugbrengt naar de donkerste periode in zijn leven, waarna hij alles op alles zet om weer met zichzelf in het reine te komen. Voortreffelijke combinatie van sociaal-politiek drama en afpersingsthriller, waarin de Mexicaanse acteur Damián Alcázar schittert als het ambigue titelpersonage.

El último tren

2002 | Drama

Uruguay/Argentinië/Uruguay 2002. Drama van Diego Arsuaga. Met o.a. Héctor Alterio, Frederico Luppi, José Soriano en Gastón Pauls.

Uruguay produceert slechts enkele speelfilms per jaar maar sinds de festivalhit 25 Watts (2001) is de internationale waardering groot. Zo ook voor railroadmovie El último tren, een lofzang op het lokale culturele erfgoed. Argentijn Héctor Alterio - in zijn circa 130ste film! - leidt het nostalgische drama overtuigend in de rol van een bejaarde machinist die een oude locomotief kaapt om te voorkomen dat het gevaarte wordt verscheept naar Hollywood. Wat volgt is een filosofische uiteenzetting van de intrinsieke waarde van (behoud van) cultuur en natuur. Zeer fraai.

Mujer, Una

1975 | Drama

Argentinië 1975. Drama van Juan José Stagnaro. Met o.a. Cipe Lincovsky, Frederico Luppi, Maria Vaner, Victor Laplace en Soledad Silveyra.

Een vrouw (Lincovsky) doodt uit wraak de moordenaar van haar vader. Ze wordt tot zeven jaar gevangenisstraf veroordeeld, maar haar man (Luppi) wacht op haar, hoewel hij zijn eenzaamheid oplost door carrière te maken en een minnares te nemen. De gevangenisstraf is niet zonder psychologische gevolgen gebleven, en als de vrouw inziet dat ze haar verloren tijd niet kan inhalen, moet zij samen met haar man een nieuw leven opbouwen en het verleden in de loop der komende tijd verwerken. Debuutfilm van Stagnaro met goede spelprestaties.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frederico Luppi op televisie komt.

Reageer