Richard Goldstone is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 7 films gevonden.

No Man Is an Island

1962 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1962. Drama van John Monks jr en Richard Goldstone. Met o.a. Jeffrey Hunter, Marshall Thompson, Barbara Perez, Ronald Remy en Paul Edwards Jr..

De niet vlekkeloze produktie schaadt dit waar gebeurde verhaal over een soldaat (Hunter) die op Guam ingesloten raakt gedurende drie jaar dat de Japanners het gebied in handen hebben.

The Devil Makes Three

1952 | Thriller, Drama, Oorlogsfilm, Avonturenfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1952. Thriller van Andrew Marton. Met o.a. Gene Kelly, Pier Angeli, Richard Egan, Richard Rober en Claus Clausen.

Oud-soldaat Kelly keert na WO II terug naar München om de familie te bedanken die hem destijds geholpen heeft. Hij wordt verliefd op dochter Angeli, maar raakt verstrikt in een net van neo-nazi's. Kelly liet nogmaals zijn dansschoenen staan om in deze niet overtuigende thriller de macho uit te hangen. De achtervolging waarmee de film zijn climax bereikt, is het enige wat bijblijft. Zelfs de waarschuwing voor het latente nazisme is erg verwaterd. Jerry Davis schreef het script naar een verhaal van Lawrence Bachmann, dat integraal gefilmd werd op locatie in München, Salzburg en Berchtesgaden door Vaclav Vich. De film werd geen kassucces.

The Outriders

1950 | Western, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1950. Western van Roy Rowland. Met o.a. Joel McCrea, Arlene Dahl, Barry Sullivan, Ramon Novarro en James Whitmore.

Het overbekende verhaaltje met alle bijbehorende clichés over drie soldaten van de Conferatie die na hun ontsnapping uit een gevangenis in Missouri een goudzending proberen buit te maken voor de Zuidelijken tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.

The Set-Up

1949 | Sportfilm, Film noir, Experimenteel

Verenigde Staten 1949. Sportfilm van Robert Wise. Met o.a. Robert Ryan, Audrey Totter, George Tobias, Alan Baxter en Wallace Ford.

Ryan is een 35-jarige veteraan bokser, die op zijn retour is maar nog één keer zijn laatste slag wil slaan, ondanks tegenstrubbelingen van zijn vrouw Totter. Een manager laat zich schijnbaar door Ryan overtuigen voor een wedkamp tegen de 23- jarige Fieberling, maar Ryan weet niet dat van te voren is afgesproken dat hij moet verliezen. Tijdens de wedstrijd weet hij echter van geen ophouden. Een goed beeld van de harde en corrupte Amerikaanse bokswereld. Een van Ryans betere rollen. Scenario van Art Cohn en achter de camera stond Milton Krasner.

The Rainbow Pass

1936 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1936. Drama van Jacques Tourneur.

China, een ontzaglijk rijk dat velen hebben getracht te veroveren. De Chinezen konden niet enkel elke invasie afslaan, ze maakten bovendien van de aanvallers Chinezen. Hun onafhankelijkheid vieren ze jaarlijks met het feest van Sham Nung. Via toneelstukken hercre[KA3]eren ze hun verleden, ook al weet op de duur niemand meer wie acteur en wie publiek is. Een stukje Chinese folklore in een periode dat (vooral een Amerikaans publiek) amper wist waar China lag. Schitterende opnamen gemaakt door een anonieme cameraman. De acteurs van het toneelstuk in de film spreken vlekkeloos Engels, maar daar zal destijds niemand aanstoot aan genomen hebben. Nu komt het erg naïef over. Richard Goldstone schreef het scenario, geïnspireerd door Pearl S. Buck, en Carey Wilson sprak de commentaar. Uit de reeks A Miniature, waarin traditiegetrouw geen namen van acteurs werden opgegeven.

Romance of Radium

1936 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1936. Documentaire van Jacques Tourneur.

Eind negentiende eeuw experimenteert de Franse geleerde Henri Antoine Becquerel met stenen. Volgens hem zouden ze, indien blootgesteld aan de zon, licht afgeven. Zo komt hij op het spoor van een nieuw element. Hij gaat ermee naar Pierre en Marie Curie. Ze experimenteren verder met het lichtgevend element. Dit leidt tot de ontdekking van radium, een zeldzaam element dat zowel kan genezen als doden. Erg oppervlakkige wetenschappelijke film met een bedenkelijke historische waarde. De opbouw is echter spannend, wat het talent van Tourneur duidelijk verraadt. Het hoogtepunt is de eerste gefilmde opname van een stukje radium. Erg wereldschokkend is het niet. Pete Smith sprak de commentaar. Het scenario is van de hand van Richard Goldstone en H. Gayle Gitterman. Een aflevering van de Pete Smith Specialities met anonieme acteurs.

Master Will Shakespeare

1936 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1936. Drama van Jacques Tourneur.

In 1564 werd te Stratford William Shakespeare geboren. Als adolescent trok hij naar Londen waar hij deel uitmaakte van het amateuristische Blackfriar theater. Hij begon met het herzien van fragmenten uit toneelstukken. Later herschreef hij ze en uiteindelijk zou hij zelf zijn naam zetten onder eigen stukken. De rest is legende. Een biografie van Shakespeare vertelt in versneld tempo, zonder rekening te houden met historische waarheden. Het hoogtepunt is de creatie van ROMEO & JULIET, oorspronkelijk gespeeld door een komplete mannelijke cast. Eerst eind negentiende eeuw zou een vrouw de rol van Juliet spelen. Met fragment uit de George Cukor-verfilming van het toneelstuk met Norma Shearer en Leslie Howard (1936), waarvoor de hele korte film eigenlijk een promofilm was. Scenario van Richard Goldstone, met commentaar gesproken door Carey Wilson. Een aflevering uit de reeks A Miniature, waarbij de namen van de acteurs niet genoemd werden.