Patxi Bisquert

Acteur

Patxi Bisquert is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Sauna

1990 | Drama

Spanje 1990. Drama van Andreu Martín. Met o.a. Patxi Bisquert, Nuria Hosta, Cristina Poch en Amparo Soler Leal.

Een echtpaar met huwelijksproblemen wordt gelijktijdig verliefd op een vrouw, maar de echtgenoot houdt zich er geleidelijk aan buiten. De debuutfilm van de romanschrijver Andreu Martín. De film is wel een bewerking van een roman: niet de zijne, maar de roman van María Jaén. Heel slecht wat gedeeltijk veroorzaakt wordt door de waardeloze techniek van de debuterende maker en gedeeltelijk door de slechte dosering van de genres die met elkaar verweven worden.

La Telaraña

1990 |

Spanje 1990. Antoni Verdaguer. Met o.a. Fernando Guillén, Amparo Soler Leal, Sergi Mateu en Patxi Bisquert.

Het verhaal speelt zich af in 1909 in een industriestad in de buurt van Barcelona waar zich, als gevolg van de oorlog tussen Spanje en Marokko, een aantal intriges rond een textielfabriek afspelen. Het is veel te beschouwelijk en te lokaal van karakter, maar technisch goed met verdienstelijke spelers. De tweede film van deze regisseur.

El Anónimo

1990 | Komedie

Spanje 1990. Komedie van Alfonso Arandia. Met o.a. Miguel Molina, Jorge de Juan, Alejandra Grepi en Patxi Bisquert.

Een student aan de universiteit zakt voor het enige vak dat hij nog moest halen om zijn studie af te ronden. Daarom besluit hij zijn professor een anonieme brief te sturen. Een zeer middelmatige film die een beetje de Amerikaanse komedies over universiteiten imiteert. Zijn enige deugd is bescheidenheid.

Días de humo

1989 |

Spanje 1989. Antonio Eceiza. Met o.a. Pedro Armendáriz jr, Elene Lizarralde, Xabier Elorriaga en Patxi Bisquert.

Een politieke balling die na twintig jaar terugkeert naar San Sebastián, sleept persoonlijke en existentialistische teleurstellingen met zich mee. Slechte stereotiepe psychologische film en demagogisch qua politieke inhoud. Dit is de eerste film van deze maker na zijn periode als regisseur in Mexico.

Un negro con un saxo

1988 | Misdaad

Spanje 1988. Misdaad van Francesco Bellmunt en Francese Bellmut. Met o.a. Patxi Bisquert, Rosana Pastor, Guillermo Montesinos, Ana Duato en Patxi Bisquet.

Een ex-bokser en verslaggever, besluit te infiltreren in de wereld van de prostitutie van de stad Valencia. Deze politiefilm probeert op een ongelukkige manier de Amerikaanse voorbeelden na te volgen.

Por la borda

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van Angel Lertxundi. Met o.a. Patxi Bisquert, Mario Pardo, Luis Iriondo en Felipe Barandiaran.

Van een vissersboot, die zowel voor de visvangst als voor de smokkel dient, verdwijnt een bemanningslid op geheimzinnige wijze. Alle verdenking valt op een jongeman, die met het slachtoffer streed om de liefde van een bepaald meisje. Dit regiedebuut, is tamelijk arm aan middelen en is gebaseerd op een mager idee. Ondanks alles goed bedoeld. Ook bekend als KARELETIK.

El Amor de ahora

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van Ernesto del Rio. Met o.a. Klara Badiola, Antonio Valero, Patxi Bisquert en Walter Vidarte.

Jong echtpaar Baskische ballingen besluit naar eigen land terug te keren. De man, werkloos, accepteert de gastvrijheid van zijn schoonouders waardoor de situatie onhoudbaar wordt. Debuut van deze filmmaker, nogal verward en pretentieus.

Golfo de Vizcaya

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van Javier Rebollo. Met o.a. Omero Antonutti, Silvia Munt, Patxi Bisquert, Mario Pardo en Juan Diego.

Een verslaggever keert na vijftien jaar terug naar zijn vroegere woonplaats, met het plan een nieuw leven te beginnen. Hij raakt verzeild in politieke avonturen. Een grandioze mislukking.

Caso Cerrado

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van Juan Caño. Met o.a. Pepa Flores, Patxi Bisquert, Encarna Paso, Isabel Mestres en Santiago Ramos.

Een Spaanse joodse jongen wordt beschuldigd van financiële malversatie. Hij beweert echter van niets te weten. Een ongekend slome film, met het voormalige wonderkind Marisol in de hoofdrol, die nu onder haar echte naam Pepa Flores acteert.

Tasio

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van Montxo Armendáriz. Met o.a. Patxi Bisquert, Amaia Lasa, Ignacio Martínez, Isidro José Solano en Garikoitz Mendiguxtia.

Het verhaal over het harde leven van een kolenhandelaar op het platteland, die genoodzaakt is heimelijk te gaan vissen en op jacht te gaan om zijn gezin draaiende te houden. Het eeuwige plattelandsdrama van de Spaanse film, in het land zelf door zowel critici als publiek zeer goed ontvangen. Camerawerk van José Luis Alcaine.

Akelarre

1984 | Historische film, Horror, Drama

Spanje 1984. Historische film van Pedro Olea. Met o.a. Silvia Munt, Mari Carrillo, Walter Vidarte, Patxi Bisquert en Iñaki Miramón.

Een inquisiteur uit Navarra in de zestiende eeuw gebruikt zijn ambt voor persoonlijke doeleinden. Deze film, typerend voor zijn tijd doet enigszins denken aan produkties als THE WITCHFINDER GENERAL of EL PROCESO DE LAS BRUJAS die niet veel opzien hebben gebaard.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Patxi Bisquert op televisie komt.

Reageer