E.G. de Meyst

Regisseur

E.G. de Meyst is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

La Tricheuse

1961 | Drama, Misdaad, Erotiek

Frankrijk/België 1961. Drama van E.G. de Meyst. Met o.a. Françoise Deldick, Gil Vidal, Jacques Dumesnil, Robert Lussac en Francine Charlier.

De zoon van een chirurg komt in de ban van een losbandige jongedame. Zij heeft een misdadige minnaar, die de situatie wil gebruiken om met blanco recepten aan drugs te komen. De verliefdheid van het meisje komt te laat om de diefstal te voorkomen, maar de chirurg keert alles toch nog ten goede. Dit goedkope en goedkoop gemaakte melodrama mist spanning en realiteit. Er wordt nauwelijks meer geboden dan uitzicht op de anatomie van Deldick.

Le Cocu magnifique

1947 | Komedie

België/Frankrijk 1947. Komedie van E.G. de Meyst. Met o.a. Maria Mauban, Jean-Louis Barrault, Marcel Josz, Werner Degan en Berthe Charmal.

Het beroemde toneelstuk van Fernand Crommelinck, dat hij zelf bewerkte - inclusief dialogen - voor de film. Niet dat het wat verandert aan het eindresultaat van deze platvloerse rolprent, geregisseerd door een van de grootste Belgische sukkelaars. Het is niet meer dan een 'ingeblikt' toneelstuk. Alleen voor de bewonderaars van deze toneelschrijver.

Baraque no 1

1945 | Oorlogsfilm

België 1945. Oorlogsfilm van E.G. de Meyst en Robert Lussac. Met o.a. Simone Poncin, Robert Lussac, Frida Houbert, André Gevert en Yet Naessens.

Beproevingen die leden van het Belgisch verzet, sterk uitgedund door de Gestapo, gedurende de laatste weken van de oorlog in Duitse gevangenschap moeten doorstaan. Als tegenhanger fungeert een zuivere romance tussen twee jonge mensen. Misschien alleen interessant voor historici die meer willen weten over de onderlinge sfeer in die dagen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer E.G. de Meyst op televisie komt.

Reageer