Rafal Zielinski

1957 Regisseur

Rafal Zielinski (1957) is regisseur.
Er zijn 12 films gevonden.

Fun

1994 | Drama, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten/Canada 1994. Drama van Rafal Zielinski. Met o.a. Alicia Witt, Renée Humphrey, William R. Moses, Leslie Hope en Ania Suli.

Twee tienermeisjes van veertien en vijftien (Witt en Humprey) komen elkaar tegen bij een bushalte op een morgen. Ze sluiten vriendschap en 's middags vermoorden zij een oud vrouwtje. 'For the fun of it'. Sensatiejournalist Moses gaat op onderzoek uit om achter de motieven van deze zinloze daad te komen. Sterk spel van de jonge hoofdrollen en originele invallen van de regisseur verheffen deze low-budget film tot een hoger plan. Gesitueerd in Californië. Hope speelt met verve de advocate. Scenario van James Bosley, die hiervoor zijn eigen toneelstuk bewerkte. De stemmige fotografie is van Jens Sturup.

Streetwise

1993 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1993. Actiefilm van Rafal Zielinski. Met o.a. C. Thomas Howell, Renée Humphrey, Krista Erickson, Angel Aviles en David Labiosa.

Verrassingsloze actiefilm, waarin een jonge vrouw haar halfzuster zoekt die in L.A. carrière gemaakt zou hebben als zangeres. In plaats daarvan is deze laatste in de macht van een schurk en haar schouwtoneel is het trottoir. Gelukkig is er een keiharde politieman, op wie de zoekster verliefd wordt en wiens doodsvijand de boef is. In een eindgevecht komt alles voor de bakker.

Scuba School

1993 | Komedie

Verenigde Staten 1993. Komedie van Rafal Zielinski. Met o.a. Corey Feldman, Corey Haim, Robert Mandan en Geoffrey Lewis.

Deze film is zo verschrikkelijk flauw dat je niet eens weten wilt dat het verhaaltje gaat over twee oliedomme neven van een steenrijke filmster met een eigen eilandje voor de Californische kust, die hem moeten beschermen tegen de gram van een jaloerse collega. Het zijn zulke uilen dat alles voortdurend uit de klauw giert, maar dat doet deze film, die als een quickie van Zielinski beschouwd mag worden, ook.

National Lampoon's Last Resort

1993 | Komedie, Actiefilm

Verenigde Staten 1993. Komedie van Rafal Zielinski. Met o.a. Demetra Hampton, Corey Feldman, Maureen Flannigan, Corey Haim en Tony Longo.

Klungelende tieners Sam (Feldman) en Dave (Haim) zijn ontslagen omdat zij de hamburgertent, waar zij werkten, in as gelegd hebben. Dave`s oom Rex (Lewis) roept op het juiste moment hun hulp in, want zijn pirateneiland, een soort Fantasy Island, in de Cara[KA3]ibische zee dreigt in handen te vallen van zijn rivaal Hemlock (Mandan).

Under Surveillance

1991 | Actiefilm, Misdaad, Sciencefiction

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Rafal Zielinski. Met o.a. Robert Davi, Gale Hansen, Harry Guardino, David Dukes en Melody Anderson.

Priv[KA1]e-detectives Davi en Hansen ontmaskeren oplichter Dr. Dukes als verzekeringsfraudeur, nadat hun collega Kilner onder verdachte omstandigheden bij een auto-ongeluk is omgekomen. Daarbij rollen ze en passant nog een drugsbende en allerlei andere criminele organisaties op. Nieuw aan dit formulewerk zijn de technische snufjes, (zoals een mini-videocamera in een dasspeld), waardoor ze de tegenpartij gemakkelijk een slag voor zijn. Vier man waren er nodig om het scenario te schrijven: Jim Fisher, Jim Staahl, Ethan Reiff en Cyrus Voris. Regisseur Zielinski maakte o.a. naam met KICKBOXER U.S.A. en dat zegt genoeg.

Night of the Warrior

1991 | Actiefilm, Misdaad

Japan/Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Rafal Zielinski. Met o.a. Lorenzo Lamas, Anthony Geary, Kathleen Kinmont, Ken Foree en Felicity Waterman.

Lamas komt vrij geloofwaardig over als kickboxer die aan illegale cockfights - een mengsel van boksen, worstelen en karate - deelneemt om de schulden van zijn FLASHDANCE-achtige filmclub aan gangster Geary te kunnen afbetalen. Een mix van videoclips en oosterse krijgskunst in een familie-onderonsje, want ook Lamas` moeder Dahl is van de partij (als zijn film-ma), evenals zijn vrouw Kinmont (als zijn film-vriendin), die uiteraard door de schoften wordt gekidnapt. Het is leuk Dahl terug te zien, in haar eerste speelfilm sinds 1971, hoewel zij in haar rolletje flinterdun is. Het scenario van Thomas Ian Griffith slentert te langzaam naar het finale climax-gevecht tussen Lamas en een Koreaans expert. Ook zien we nog even wijlen jazzmusicus Willie Dixon, die verder op de geluidsband te horen is.

State Park

1988 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1988. Drama van Rafal Zielinski. Met o.a. Kim Meyers, Isabelle Mejias, James Wilder, Jennifer Inch en Walter Massey.

Een drietal jonge vrouwen reizen af naar een amusementspark in de hoop er 'de man voor het leven' te ontmoeten, maar ze worden na hun aankomst geconfronteerd met het feit dat iemand bezig is de grond op te kopen om er een fabriek neer te zetten. Een weinig verheffende film. Scenario van Neal M. Noble.

Spellcaster

1988 | Horror, Muziek

Italië/Verenigde Staten 1988. Horror van Rafal Zielinski. Met o.a. Harold 'P' Pruett, Gail O'Grady, Bunty Bailey, Traci Lin en Richard Blade.

Een muziekzender schrijft een wedstrijd uit. De winnaars worden uitgenodigd op een oud kasteel, waar ze stuk voor stuk van kant worden gemaakt door volgelingen van een rock`n`roll Duivel (popster Adam Ant). Je krijgt echt geen kippevel van deze wel erg kinderlijke horrorfilm. Die speciale effecten, ach, die kennen we nu wel. Het verhaal doet sterk denken aan de veel betere film AU SERVICE DU DIABLE.

Screwball Hotel

1988 | Komedie, Erotiek

Verenigde Staten 1988. Komedie van Rafal Zielinski. Met o.a. Michael Bendetti, Andrew Zeller, Jeff Greenman, Kelly Monteith en Charles Ballinger.

Drie krankzinnige, van seks bezeten jongens helpen de krankzinnige, van seks bezeten Monteith zijn hotelbedrijf, dat op de rand van de afgrond staat, te redden met behulp van krankzinnige (en meestal van seks bezeten) streken. Dan weet je wel hoe laat het is. Ook bekend als SCREWBALLS III.

Recruits

1986 | Komedie

Verenigde Staten 1986. Komedie van Rafal Zielinski. Met o.a. Steve Osmond, Alan Deveau, Doug Annear en John Canada Terrell.

Een povere, mislukte poging om te profiteren van het succes van POLICE ACADEMY met hoertjes, hippies en punkers die als hulp ingezet worden bij de verkeerspolitie op de Californische snelwegen. De film gaat over chaotische toestanden, maar verkeert daar ook zelf in.

Screwballs

1983 | Komedie, Familiefilm, Erotiek

Verenigde Staten 1983. Komedie van Rafal Zielinski. Met o.a. Peter Keleghan, Linda Speciale, Alan Daveau, Linda Shayne en Kent Deuters.

De zoveelste vreselijk slechte tienersekskomedie. Dit keer gaat het allemaal over een paar middelbare-schooljongens die niets beters te doen hebben dan naar de borsten loeren van een meisje dat Purity (Reinheid!) Bush heet. De film is gemaakt door en voor zwakzinnigen.

Hey Babe!

1980 | Drama

Canada 1980. Drama van Rafal Zielinski. Met o.a. Buddy Hackett, Yasmine Bleeth, Marushka Stankova, Vlasta Vrana en Marushka Stankova.

Een bizar melodrama over een bejaarde, aan alcohol verslaafde ex-vaudeville artiest (Hackett), die een twaalfjarig weesmeisje (Bleeth) dat per se wil acteren onder zijn hoede neemt en via haar zijn zelfrespect terugvindt. Gemaakt in 1980, maar de film bleef vier jaar op de plank liggen. Toen werd de film opnieuw gemonteerd en op bescheiden schaal uitgebracht. De bewonderenswaardige inzet van Hackett daargelaten is het echter een onfrisse en door onbenul Zielinski (Screwballs) flets geregisseerde soap-opera gebleven, die op de plank op z'n plaats lag.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rafal Zielinski op televisie komt.

Reageer