Georg C. Klaren

Regisseur

Georg C. Klaren is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Ruf aus dem Äther

1951 | Mysterie, Drama

Oostenrijk 1951. Mysterie van Georg C. Klaren. Met o.a. Oskar Werner, Lucie Scharf, Walter Ladengast, Otto Wögerer en Ernst Waldbrunn.

Een smokkelaarsbende is actief aan de Oostenrijks-Zwitserse grens. Tot dan toe is hen nog niemand op het spoor gekomen. Maar als op een dag een klein meisje zwaar ziek wordt en medische verzorging nodig heeft, vergeet de jonge marconist dat hij voorzichtig moet zijn en roept via de geheime zender om hulp... Een spannend in scène gezette misdaadfilm, met de jonge Werner in een van zijn eerste rollen.

Dr. Semmelweis - Retter der M ütter

1950 | Biografie

DDDE 1950. Biografie van Georg C. Klaren. Met o.a. Karl Paryla, K äthe Braun, Angelika Hauff, Erik Schumann en Herbert H übner.

Over het leven van Ignaz Philipp Semmelweis, de Hongaarse arts die omstreeks 1840 de oorzaken van de gevreesde kraamvrouwenkoorts ontdekte. Pas 25 jaar later krijgt hij erkenning, na jarenlang door de offici ële medische wereld te zijn beschimpt. Een sentimenteel maar redelijk geproduceerd levensverhaal. Ook bekend als SEMMELWEIS - RETTER DER MUTTER.

Woyzeck

1947 | Drama

DDDE 1947. Drama van Georg C. Klaren. Met o.a. Kurt Meisel, Helga Zülch, Max Eckardt, Paul Henckels en Arno Paulsen.

Een zeer vakkundige, treffende verfilming van Georg Büchners toneelstuk over fuselier Woyzeck die moest hangen omdat de autoriteiten dit nu eenmaal wilden, met een indrukwekkende rol van Meisel. Herzog verfilmde in 1979 met Klaus Kinski een geheel eigen versie.

Kinder vor Gericht

1931 | Drama

Duitsland 1931. Drama van Georg C. Klaren. Met o.a. Ellen Schwanneke, Hermann Speelmans, Carl Balhaus en Aribert Moog.

Een vader wordt wegens bloedschande veroordeeld na een valse getuigenis van zijn dochter. Wanneer ze op haar verklaring terugkomt heeft de man zich inmiddels opgehangen. De film is wat droog uitgevallen door het overigens lofwaardige streven om bij dit precaire thema pathos en sentimentaliteit te vermijden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Georg C. Klaren op televisie komt.

Reageer