Catherine Retore

Acteur

Catherine Retore is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

La liberté d'aimer

1991 | Drama

Frankrijk 1991. Drama van Agnès Delarive. Met o.a. Bruno Devolder, Cathérine Retore, Anne Conti, Charles-Antoine Decroix en Jean-Pierre Duthort.

Devolder is een priester, tevreden met zijn parochie in de buurt van Lyon. Tot hij op een dag, tijdens een feestje bij vrienden, Retore leert kennen. Ze worden op elkaar verliefd. De priester staat voor een dilemma, hij moet zijn geloof afzweren en kiezen voor de vrouw òf haar uit zijn leven bannen. Hij kan niet kiezen. Aanvankelijk blijft hun relatie geheim, maar van lieverlede begint dit dubbelleven bekend te worden. Devolder wordt uit zijn ambt gezet. Drama dat het celibaat van priesters ter discussie stelt. De film stelt zich volledig achter de man Gods en de vraag wordt opgeworpen of het celibaat nog van deze tijd is. Een stoutmoedig scenario, geschreven door Huguette Debaisieux, Andrée-Michèle Rubinstein en Delarive. Fotografie van Jean-Paul Schwartz.

Messidor

1978 | Drama

Frankrijk/Zwitserland 1978. Drama van Alain Tanner. Met o.a. Clémentine Amouroux, Catherine Retoré, Franziskus Abgottspon en Catherine Retore.

Twee meisjes ondernemen een steeds verder gaande kruistocht tegen de steriele en egaliserende Zwitserse welvaartsstaat en laten zich daarbij inspireren door de Franse Revolutie, die in zijn kalender de oogstmaand 'messidor' noemde. Lofwaardige, maar niet geheel geslaagde poging tot vernieuwing van Tanner, die met JONAS de balans van eerdere thema's opmaakte. In samenwerking met de actrices geïmproviseerde film toont per scène een opmerkelijke beheersing, maar geen gevoel voor maat in de opbouw, zodat de eerst toenemende beklemming omslaat in ergernis en de nagestreefde tragische anarchie van de heldinnen te oppervlakkig blijft voor de tijdsduur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Catherine Retore op televisie komt.

Reageer