Orchidea De Santis

Acteur

Orchidea De Santis is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Le amiche del cuore

1992 | Drama

Italië 1992. Drama van Michele Placido. Met o.a. Asia Argento, Carlotta Natoli, Claudia Pandolfi, Michele Placido en Enrico Lo Verso.

Tweede film van acteur/regisseur Placido, na zijn veelgeprezen debuut PUMMAR[KA2]O. Placido is een gevoelige regisseur en als co-auteur een sociaal bewogen schrijver. Drie vriendinnen, Morena (Natoli), Claudia (Pandolfi) en Sabrina (Argento). Morena is verpleegster en woont samen met haar moeder, die vroeger verslaafd was, en haar grootmoeder. Claudia komt uit een doorsneegezin, droomt ervan actrice te worden, maar durft daar bij haar ouders niet mee aan te komen. Sabrina woont bij haar gescheiden vader, die haar als zijn bezit beschouwt en daarbij incest niet uit de weg gaat. Placido en Argento zijn schitterend als vader en dochter. De film werkt niet altijd maar is in zijn totaliteit wel geslaagd. Scenario van Angelo Pasquini, Roberto Nobile en regisseur Placido. Camerawerk van Guiseppe Lanci. Ook bekend als CLOSE FRIENDS.

Beffe, licenzie et amori del Decamerone

1972 | Komedie, Erotiek

Italië 1972. Komedie van Walter Pisani. Met o.a. Dado Crostarosa, Malisa Longo, Orchidea De Santis, Giacomo Rizzo en Claudia Bianchi.

In de Middeleeuwen doet een groep toneelspelers een Italiaans stadje aan en beleeft velerlei erotische avonturen in het klooster aldaar. De zoveelste kopie van Pasolini's IL DECAMERONE is een waterval van koortsachtige, maar niet erg leuke incidenten. Te gechargeerd en chaotisch om lang te boeien. De film is bekender onder de USA/GB-titel LOVE, PASSION AND PLEASURE. De meeste kopieën zijn ternauwernood 85m.

La Preda e l'avvoltoi

1971 | Western

Spanje/Italië 1971. Western van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Peter Lee Lawrence, Orchidea De Santis, Carlo Romero Marchent, Andres Mejuto en Eduardo Calvo.

Lawrence gaat op de wraaktoer na de moord op zijn vader. Dit bekende thema is hier redelijk uitgewerkt.

I due figli di Ringo

1967 | Western, Komedie

Italië 1967. Western van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Gloria Paul, George Hilton en Ignazio Spalla.

Het komische en in Italië uiterst populaire duo Franchi/Ingrassia geven zich uit voor de zonen Django en Gringo van de zojuist gestorven revolverheld Ringo. In zijn testament geeft hij hen opdracht de gevaarlijke bandiet Indio te vangen en de premie op te strijken. Westernfans zullen er geen genoegen aan beleven en de grappen zijn zo oubollig dat ook liefhebbers van komische films weinig zullen lachen. Het scenario is van Marcello Ciorciolini, Roberto Gianviti, Amedeo Sollazzo en Dino Verde. Het camerawerk is van Tino Santoni.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Orchidea De Santis op televisie komt.

Reageer