Marion Joyce

Acteur

Marion Joyce is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Collin & Platonida

1976 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1976. Drama van James Scott. Met o.a. Marion Joyce, Séan Bán Bolustrom, Bairbre Mac Donncha en Padraig O'Maolchiaran.

Een melodrama (dat zich in de jaren twintig afspeelt) over een ongetrouwde moeder die haar zoontje Collin bij de nonnen, als meisje laat opvoeden, waardoor deze een geestelijke achterstand krijgt. Overname van een Russisch folkloristisch verhaal in Ierland, CONNEMARA, dat werd verfilmd door de regisseur van vele documentaires over hedendaagse kunstenaars.

Coilin and Platonida

1976 | Drama, Fantasy, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1976. Drama van James Scott. Met o.a. Colin O'Finnaedha, Marion Joyce, Tomas MacEon, Alexander Scott en Kate Naughton.

De moeder van Coilin (O`Finnaedha) werd toen ze in verwachting was door haar oom de deur gewezen. Ze trouwde met een koster, maar die verdronk vlak na de geboorte van het kind. Daarna vond ze een baantje in een nonnenklooster. Ze stak Coilin in meisjeskleding, en men dacht heel lang dat hij een meisje was. Als hij twaalf is, wordt hij van school gestuurd omdat hij niet kan meekomen. Hij leert diverse ambachten en neemt op jonge leeftijd dienst in het leger, waarin hij drie jaar verblijft. Als hij terugkeert, is zijn moeder dood en wordt hij verstoten door de familie. Hij neemt de zorg op zich van twee verre neven, die ondervoed en slecht behandeld zijn. Hij strijkt met hen neer in het huisje van zijn grootmoeder en ze leven van de opbrengst van de verkoop van was en inkt. Hij haalt zijn knappe, jonge nicht Platonida (Joyce) over om hen kleding te geven. Coilin leert de jongens lezen. Als Platonida weduwe wordt, belooft haar schoonvader haar het bezit van haar gestorven echtgenoot, maar het is slechts een list om haar in bed te krijgen. Intussen solliciteert Coilin voor een vaste baan bij de post, maar hij krijgt het werk niet. De gemeenteraad wijst hem een onbewoond eilandje voor de kust toe, waar hij neerstrijkt met de jongens. Als Platonida`s schoonvader haar probeert te verkrachten, verdedigt zij zich met een hakmes en gelooft naderhand dat ze hem heeft doodgeslagen. Ze vlucht naar Coilin op zijn eilandje. Haar aanvaller is echter niet dood en begint een intrige met de beschuldiging van een moordcomplot, waarin hij ook Coilin betrekt, die als boze tovenaar wordt gebrandmerkt. Platonida vindt een veilig heenkomen in een klooster. Een merkwaardige film zonder dialoog met zeer wazige beelden. Het scenario is van regisseur Scott (de broer van Ridley) naar het boek van Nikolaj Ljeskov. Scott maakte dankbaar gebruik van de prachtige landschappen van Galway om deze film, die op een legende is gebaseerd, en die hij in de jaren 1920 situeerde, voor een hedendaags publiek aanvaardbaar te maken. Hij deed eveneens de montage en trad op als producent. Wellicht niet naar ieders smaak en zeker geen eenvoudige rolprent, maar een werk waaruit poëzie en zuiverheid straalt. Het camerawerk is van Adam Barker-Hill.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marion Joyce op televisie komt.

Reageer