Nico Leunen: scenario, geluid en montage.
Er zijn 33 films gevonden.

Holly

2023 | Drama

België 2023. Drama van Fien Troch. Met o.a. Cathalina Geeraerts, Greet Verstraete, Felix Heremans, Robbie Cleiren en Serdi Faki Alici.

Door een onbestemd, onheilspellend gevoel meldt de 15-jarige Holly (debutant Geeraerts) zich ziek voor school. Diezelfde dag brand de school af, waarbij meerdere scholieren omkomen. In de nasleep van deze tragedie gaat haar omgeving Holly zien als een soort paragnost, die met haar ‘gave’ het leed van rouwende families kan verlichten. Maar al gauw verlangt de gemeenschap te veel van haar, en is het de vraag in hoeverre Holly echt kan helpen. Trochs vijfde film (Home) bevat rake observaties over de kracht en gevaren van spiritualiteit, maar is tegelijkertijd een ietwat warrig verteld geheel. Vooral omdat de gevoelswereld van Holly te veel op afstand blijft.

De acht bergen

2022 | Drama

Italië​/​​België​/​​Frankrijk 2022. Drama van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch. Met o.a. Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Elisabetta Mazzullo, Elena Lietti en Filippo Timi.

Wanneer Bruno en Pietro elkaar leren kennen in dorpje in de Italiaanse Alpen zijn ze twaalf jaar oud. Pietro is een piekerende stadsjongen en Bruno een nuchter kind van de bergen, en toch sluiten de twee een vriendschap die een leven lang zal duren. Al zijn er onderweg wel veel pieken en dalen. Mooi melancholiek drama gebaseerd op de Italiaanse roman Le otto montagne van Paolo Cognetti. Bedachtzaam en ingetogen geregisseerd door het Vlaamse filmersechtpaar Felix van Groeningen (van De helaasheid der dingen) en Charlotte Vandermeersch.

Cool Abdoul

2021 | Drama

België 2021. Drama van Jonas Baeckeland en Wouter Van Haver. Met o.a. Nabil Mallat, Johan Heldenbergh, Anemone Valcke, Issaka Sawadogo en Dimitri 'Vegas' Thivaios.

Onderhoudende biopic over de Vlaamse bokser Ismaïl ‘Cool’ Abdoul, die eind jaren negentig zowel Belgisch als Europees kampioen werd. Ismaïl is getalenteerd genoeg voor de top, maar staat met één been in de criminele wereld van Gent, wat zijn carrière nogal in de weg staat. Een boksfilm die we vaker hebben gezien dus, waarin de protagonist moet kiezen tussen zijn sport en het snelle geld, en een geliefde hem op het rechte pad probeert te houden. Cool Abdoul is vooral geslaagd als biografiefilm, met name door acteur Nabil Mallat (Patser), die de bokser neerzet als gedreven sportman, naïeve romanticus en opvliegende vechtersbaas in één. Terecht won hij de Ensor (Vlaamse filmprijs) voor beste hoofdrol.

Skate Kitchen

2018 | Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Brazilië 2018. Drama van Crystal Moselle. Met o.a. Rachelle Vinberg, Brenn Lorenzo, Ajani Russell, Nina Moran en Dede Lovelace.

Recente skateboardfilms als Mid90s en Minding The Gap verbeelden hoe jongens afleiding en verbroedering vinden in de straatsport die om vallen en opstaan draait. Het in New York City gesitueerde Skate Kitchen van Crystal Moselle (The Wolfpack) volgt eindelijk eens skatende meiden, gespeeld door authentieke niet-professionele acteurs. Deze sprankelende persoonlijkheden, nu ook te zien in Moselle’s nog veel slechtere HBO-serie Betty, verdienen helaas beter: een slordig scenario en ondermaatse spelregie maken een gemiste kans van het nu alleen op papier emanciperende Skate Kitchen.

Engel

2019 | Drama

België​/​​Nederland​/​​Senegal 2019. Drama van Koen Mortier. Met o.a. Vincent Rottiers, Fatou N'Diaye, Paul Bartel, Aïcha Cissé en Ndiaga Mbow.

Gevallen wielerheld Thierry en prostituee Fae ontmoeten elkaar in Senegal tijdens een magische nacht. Twee verloren zielen zijn het, die elk hun lichaam aan de wereld hebben geschonken. Ze beloven elkaar eeuwige trouw, maar als Thierry naar de drugs grijpt gaat het mis. Poëtisch noodlotsdrama waarin regisseur Koen Mortier (Ex Drummer) 106 minuten lang uitpakt met inventieve shots, beeldrijm, koortsdromen en bombastische muziek. Een indrukwekkend schouwspel, maar wie Thierry en Fae echt zijn, of willen zijn, komen we nooit te weten. Naar het boek 'Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten' van Dimitri Verhulst, die zich baseerde op de tragische dood van de Belgische wielrenner Frank Vandenbroucke.

Beautiful Boy

2018 | Drama

Verenigde Staten 2018. Drama van Felix van Groeningen. Met o.a. Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Christian Convery en Oakley Bull.

Hoewel de achttienjarige Nic Sheff alles mee lijkt te hebben in het leven – hij is mooi, slim en een getalenteerde schrijver – kiest hij toch voor de drugs. Iets wat vader David maar moeilijk kan begrijpen. Maar dat belet hem niet alles te doen wat in zijn macht ligt om Nic te helpen. Gebaseerd op ware gebeurtenissen, die werden opgeschreven door zowel vader en zoon Sheff. Regisseur Van Groeningen verdeelt in zijn Hollywooddebuut de tijd netjes tussen ­vader en zoon, maar de film is van ­Chalamet (Call Me By Your Name), die fantastisch is als de wankele, zoekende Nic. Hij viel bijna tien kilo af voor de eerste opnamedag, en had daarna ­weken nodig om weer bij te komen.

Home

2016 | Drama

België 2016. Drama van Fien Troch. Met o.a. Sebastian van Dun, Mistral Guidotti, Lena Suijkerbuijk, Karlijn Sileghem en Loïc Bellemans.

Vlijmscherp en allesbehalve sentimenteel drama over de hedendaagse jeugd volgt viertal pubers en de verschillende problemen waar ze mee te maken krijgen. Waaronder opvallend veel problemen met de ouders. Wat varieert van straf vanwege stiekem roken in huis, tot afwijzing en seksueel misbruik. Geregisseerd door de Vlaamse Fien Troch (Unspoken, Kid), die resoluut brak met haar arthouse-verleden door een buitengewoon energieke en plotgedreven film af te leveren. Met in de hoofdrollen louter non-professionele acteurs (wat weer wel typisch arthouse is).

Belgica

2016 | Drama

België​/​​Frankrijk 2016. Drama van Felix van Groeningen. Met o.a. Stef Aerts, Tom Vermeir, Hélène De Vos en Charlotte Vandermeersch.

De opvolger van Van Groeningens voor een Oscar genomineerde The Broken Circle Breakdown is een deels autobiografische film over het Gentse muziekcafé Belgica en de twee - onderling nogal verschillende - broers die die tent runnen. Vergelijkingen tussen de Belgica, waar aanvankelijk iedereen welkom was maar gaandeweg steeds meer mensen geweigerd worden, en België liggen voor de hand, maar lopen uiteindelijk dood. Veel interessanter is het drama dat zich tussen broers Jo en Frank afspeelt. De opzwepende muziek van Soulwax zorgt ervoor dat de film geen moment inzakt.

Mediterranea

2015 | Drama

Italië​/​​Frankrijk​/​​Verenigde Staten​/​​Duitsland​/​​Qatar 2015. Drama van Jonas Carpignano. Met o.a. Alassane Sy, Koudous Seihon, Mary Elizabeth Innocence en Adam Gnegne.

Waargebeurd drama over twee vrienden uit Burkina Faso die een gevaarlijke reis ondernemen door de Sahara en over de Middellandse Zee om hun geluk te beproeven in Italië. Daar blijkt het geld minder voor het opscheppen te liggen dan ze hadden gehoopt.

N: The Madness of Reason

2014 | Documentaire

Nederland​/​​België 2014. Documentaire van Peter Krüger. Met o.a. Hamadoun Kassogué, Wendyam Sawadogo en Vieux Farka Touré.

Waargebeurd drama over twee vrienden uit Burkina Faso die een gevaarlijke reis ondernemen door de Sahara en over de Middellandse Zee om hun geluk te beproeven in Italië. Daar blijkt het geld minder voor het opscheppen te liggen dan ze hadden gehoopt.

White Shadow

2013 | Drama

Tanzania​/​​Duitsland​/​​Italië 2013. Drama van Noaz Deshe. Met o.a. Hamisi Bazili, James Gayo en Glory Mbayuwayu.

In dit afwisselend rauw-realistische en hallucinante fictiedebuut gebruikt de Israëlisch-Duitse performer/kunstenaar/regisseur Noaz Deshe de jacht op een jonge albino in Tanzania als metafoor voor een land op de rand van de waanzin. Want albino's worden zowel verstoten omdat ze anders zijn, als gekoesterd omdat ze magische krachten zouden bezitten. Daardoor is er een lugubere handel in lichaamsdelen ontstaan. Een droomdebuut dat overloopt van sensorische indrukken en ideeën, maar geen seconde gekunsteld voelt. Omdat Deshe precies de juiste balans heeft gevonden tussen die dromerige indrukken en een wrede, waanzinnige werkelijkheid.

Lost River

2014 | Fantasy, Thriller

Verenigde Staten 2014. Fantasy van Ryan Gosling. Met o.a. Christina Hendricks, Iain De Caestecker, Matt Smith, Eva Mendes en Saoirse Ronan.

Regiedebuut van acteur Gosling werd door de pers genadeloos afgemaakt tijdens de wereldpremière op het festival van Cannes in 2014, maar de film en Gosling verdienen beter. Gosling is in zijn verhaal over een handvol kleurrijke bewoners van een vervallen en vrijwel verlaten stadje overduidelijk geïnspireerd door Terrence Malick, Nicolas Winding Refn en David Lynch, maar hij heeft goed opgelet en Lost River zit vol fraaie en sterke scènes. Het enige echte probleem is dat die samen geen geheel vormen.

Above Us All

2014 | Drama

Nederland 2014. Drama van Eugenie Jansen. Met o.a. Shayleah Sands, Maarten Baes en Kaleb Sands.

Een elfjarig Australisch meisje verhuist met haar Belgische vader naar Ieper, waar ze omringd door WO I-aandenken de dood van haar moeder probeert te verwerken. Regisseur Jansen maakt het de kijker niet makkelijk: Above Us All is opgebouwd uit lange shots die voortdurend trage cirkelbewegingen maken. In nogal grauw 3D. Die opvallende vorm is misschien technisch knap en vol betekenis, maar maakt de film flink ontoegankelijk. En dat is jammer, want de bouwstenen zijn goed: de setting is origineel, de onervaren acteurs komen authentiek over, en hoofdrolspeelster Shayleah Sands is een vondst.

The Broken Circle Breakdown

2012 | Drama

België 2012. Drama van Felix van Groeningen. Met o.a. Johan Heldenbergh, Veerle Baetens, Nell Cattrysse, Jan Bijvoet en Blanka Heirman.

Verfilming van de gelijknamige Vlaamse theatervoorstelling over de temperamentvolle americana-fanaat Didier (Heldenbergh), die verliefd wordt op de tikje zweverige tattookunstenaar Elise (Baetens). Nadat ze een kindje krijgen dat dodelijk ziek wordt, groeien ze uit elkaar. Zal de liefde overwinnen? Even poëtische als energieke film, met levensechte personages en fijne bluegrass-soundtrack. Regisseur Van Groeningen (De helaasheid der dingen) weet de hevige emoties lange tijd knap te doseren. Alleen aan het eind slaat hij een beetje door in chronologisch heen en weer gespring en melodrama. Oscarnominatie voor beste niet-Engelstalige film.

Kid

2012 | Drama

België 2012. Drama van Fien Troch. Met o.a. Bent Simons, Maarten Meeuwsen, Gabriela Carrizo, Rit Ghoos en René Jacobs.

De zevenjarige Kid woont met zijn broer Billy en moeder op een varkensboerderij in de troosteloze Belgische streek de Kempen. Vader is er vandoor, met achterlating van een torenhoge schuld; de schuldeisers vallen Kids lethargische moeder dagelijks lastig. In lang aangehouden, bewegingsloze shots toont de jonge Vlaamse regisseur Fien Troch (Een ander zijn geluk, Unspoken) de bikkelharde wereld waarin de onaangepaste Kid het maar moet zien te rooien. De bijzondere sfeer wordt versterkt door de soundtrack, met zeurende elektronische muziek en koorzang.

The Invader

2011 | Drama

België 2011. Drama van Nicolas Provost. Met o.a. Issaka Sawadogo, Stefania Rocca, Serge Riaboukine en Dieudonné Kabongo.

Gelaagd en speels maar bovenal prikkelend debuut van Nicolas Provost over de primaire angsten en passies van de moderne nomadische mens. Abstract en hyperconcreet tegelijk. Een zwarte man spoelt aan op het Europese continent en trekt naar de stad om te overleven. Op een dag verschijnt een vrouw. Hij wil haar en zij wil hem, zo lang het duurt. Provost gaf zijn film het aura van een misdaadfilm maar The Invader is veel meer: het is een tijdloze verbeelding van daders en slachtoffers, van erbij horen en er buiten staan.

Lena

2011 | Drama

Nederland​/​​België 2011. Drama van Christophe van Rompaey. Met o.a. Emma Levie, Niels Gomperts, Jeroen Willems, Agata Buzek en Lisa Smit.

Tweede film van de Belg Van Rompaey (Aanrijding in Moscou) speelt zich af in Rotterdam, waar we de zeventienjarige, mollige Lena volgen, die tot haar eigen verbazing een relatie begint met een vlotte jongen (Gomperts). De als actrice debuterende Levie mist de diepgang voor een interessant psychologische portret, en door de onwaarschijnlijke gebeurtenissen (script: Mieke de Jong) overtuigt Lena ook niet op verhaalniveau. En dat valt tegen, na Van Rompaeys verrassende debuutsucces Aanrijding in Moscou.

Turquaze

2010 | Drama

België 2010. Drama van Kadir Balci. Met o.a. Burak Balci, Charlotte Vandermeersch, Nihat Altinkaya en Sinan Vanden Eynde.

De Turkse vader van Timur had graag bij de fanfare gespeeld, maar verwachtte niet dat het er ooit van zou komen: 'Zeg nu zelf zoon. Heb je in België ooit een Turk bij de fanfare gezien?' En nu is hij dood, en nu moeten Timur en zijn broers hun leven in Gent vervolgen, en kiezen hoe Turks ze willen blijven, hoe Belgisch ze willen worden. Sympathiek en mooi gefotografeerd drama met prima hoofdrolspelers, gaat aan het eind een tikje over the top. De sfeervolle muziek speelt een belangrijke rol.

Pulsar

2010 | Drama, Mysterie, Romantiek

België 2010. Drama van Alex Stockman. Met o.a. Sien Eggers, Vincent Lécuyer, Matthias Schoenaerts en Nico Sturm.

Hoewel de romantische techno-thriller Pulsar draait om moderne communicatietechnologie, is de tweede speelfilm van de Belg Stockman (Verboden te zuchten, 2000) ook een ode aan ouderwetse media als de handgeschreven brief. Wanneer zijn wifi-verbinding hapert en zijn vriendinnetje in New York steeds onbereikbaarder wordt, valt Samuel (Matthias Schoenaerts) ten prooi aan paranoia. Beklemmend en mysterieus.

22 Mei

2010 | Drama, Fantasy, Thriller

België 2010. Drama van Koen Mortier. Met o.a. Titus De Voogdt, François Beukelaers, Jan Hammenecker, Sam Louwyck en Wim Willaert.

Drama van Koen Mortier over bomaanslag in winkelcentrum, die door de bewaker steeds weer opnieuw beleefd wordt.

Dirty Mind

2009 | Komedie, Actiefilm

België 2009. Komedie van Pieter Van Hees. Met o.a. Wim Helsen, Peter Van den Begin, Kristine Van Pellicom, Sien Eggers en Robby Cleiren.

Na een bedrijfsongeval verandert stuntman Diego van een bedeesde jongeman in een goedgebekte, geile macho. Door de klap zijn namelijk Diego's hersenen beschadigd en kent hij geen remmingen meer. In deze Vlaamse komedie leidt dat tot veel kinderlijke grappen, oppervlakkig gefilosofeer en romantisch gerommel tussen Diego en de assistente van de neuroloog. Ondanks het zwakke scenario heeft de film zijn charmes, vanwege het enthousiasme van regisseur Van Hees en door het ongrijpbare charisma van hoofdrolspeler Wim Helsen, in het dagelijks leven cabaretier.

De helaasheid der dingen

2009 | Drama, Biografie

België​/​​Nederland 2009. Drama van Felix van Groeningen. Met o.a. Valentijn Dhaenens, Koen De Graeve, Pauline Grossen, Johan Heldenbergh en Natali Broods.

Geslaagde verfilming van Dimitri Verhulsts gelijknamige, semiautobiografische roman, over opgroeien met een dronkenlap van een vader - en drie even zatte ooms - in het Oost-Vlaamse gat Reetveerdegem. De nostalgische verteller is gelukkig gebleven, evenals de opeenvolging van hilarische herinneringen aan oa de Tour de France voor alcoholisten - een groene trui voor de koning van de ad fundum - darten met biljartkeus en Roy Orbison luisteren bij de Iraanse buren. Platvloers, maar bovenal een prachtig, poëtisch portret van een ogenschijnlijk uitzichtloze jeugd.

Altiplano

2009 | Drama

België​/​​Duitsland​/​​Nederland 2009. Drama van Peter Brosens en Jessica Woodworth. Met o.a. Magaly Solier, Jasmin Tabatabai, Olivier Gourmet, Norma Martínez en Andreas Pietschmann.

Een oorlogsfotografe die haar vak heeft opgegeven wordt via haar man, een Belgische arts in Peru, geconfronteerd met onrecht jegens de bewoners van een bergdorp. Hun water is besmet door kwik, afkomstig uit een mijn. Een jonge vrouw verliest daardoor haar verloofde. Dit drama brengt, à la Babel op een wat zware manier, mensen van verschillende continenten bij elkaar, en raakt ondertussen aan diverse maatschappelijke, morele, religieuze en ecologische kwesties. De makers waren eerder verantwoordelijk voor Khadak, dat zich in Mongolië afspeelde.

Dagen zonder lief

2007 | Komedie, Drama

België 2007. Komedie van Felix van Groeningen en An Miller. Met o.a. Wine Dierickx, Jeroen Perceval, Pieter Genard en Charlotte Vandermeersch.

Regisseur Van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, Belgica) vond z'n draai pas echt met zijn derde film De helaasheid der dingen, naar de roman van Dimitri Verhulst, maar deze tweede is ook al heel aardig. Wanneer eind twintiger Kelly na een paar jaar in New York terugkeert naar de suffe provinciestad waarin ze opgroeide, leidt dat tot een geïmproviseerde reünie van haar oude vriendengroepje. Dat gaat gepaard met de in reüniefilms voorgeschreven schaterlach en bittere traan, maar de bravoure van de regisseur en zijn cast werkt beslist aanstekelijk.

Khadak

2006 | Drama

België​/​​Duitsland​/​​Nederland 2006. Drama van Peter Brosens en Jessica Woodworth. Met o.a. Batzul Khayankhyarvaa, Tsetsegee Byamba, Banzar Damchaa en Tserendarizav Dashnyam.

Omdat er een epidemie zou zijn uitgebroken onder de schapen op de Mongoolse steppen moet herder Bagi van de autoriteiten zijn tent opbreken en wordt hij samen met de andere steppebewoners gehuisvest in een grauw appartementenblok in een desolaat mijnstadje. Zijn opa kwijnt er helemaal weg, het plaatselijke ziekenhuis ligt vol mensen met trauma's ten gevolge van de abrupte verhuizing. Bagi besluit net als zijn voorvaderen sjamaan te worden en met zijn spirituele krachten iets te doen aan de situatie. Woodworth en Brosens, oorspronkelijk documentairemakers, vonden mooi naturel spelende, niet-professionele acteurs. In Venetië bekroond met de Luigi De Laurentiis-prijs.

Verlengd weekend

2005 | Komedie, Drama

België 2005. Komedie van Hans Herbots. Met o.a. Wouter Hendrickx, Koen De Bouw, Jan Decleir, Pierre de Clercq en Veerle Baetens.

Jos en Nico zijn onlangs hun werk kwijtgeraakt door de sluiting van hun fabriek. Ze besluiten om de slechte bedoelingen van de eigenaar aan te tonen door deze op een weekend te gijzelen.

Een ander zijn geluk

2005 | Drama

België​/​​Nederland 2005. Drama van Fien Troch. Met o.a. Ina Geerts, Johanna ter Steege, Johan Leysen, Jan Decleir en Josse De Pauw.

In een kleine Vlaamse gemeenschap wordt een kind aangereden, de bestuurder rijdt door. Christine (Ina Geerts), emotioneel labiel vanwege haar scheiding, vindt het dode jochie. Maar tegen de tijd dat de politie erbij is, is het lichaampje verdwenen. Scenariste-regisseuse Troch kiest een macaber beginpunt voor een ensemblestuk waarin gaandeweg diverse personages meer met elkaar te maken blijken te hebben dan zij zich realiseerden. Zwijgzaamheid houdt ze echter op afstand. Met haar sublieme cast levert Troch een knap gemaakt drama af dat op het oog een whodunit lijkt, maar uiteindelijk meer heeft van een precieze sociale studie van een Belgische suburb.

Steve + Sky

2004 | Drama

België 2004. Drama van Felix van Groeningen. Met o.a. Titus De Voogdt, Delfine Bafort, Johan Heldenbergh en Wine Dierickx.

De hippe spelling van de titel onthult al iets over de snelle stijl van dit debuut van de jonge Belg Felix Van Groeningen. Felle kleuren, ingewikkelde montage, groezelige rock, veel slow motion en gevat bedoelde oneliners verraden dat de scenarist/regisseur fan is van het werk van Tarantino. De karakters doen nogal denken aan die uit True Romance: een kruimeldief met een voorliefde voor Oosterse vechtsporten (De Voogdt) en een knap, opvliegend hoertje met een hart van goud (fotomodel Bafort). Samen openen ze een stripclub in Gent. Energiek is de film ontegenzeglijk, maar we hebben het allemaal al eens eerder en beter gezien.

Olivetti 82

2001 | Drama, Thriller

België 2001. Drama van Rudi Van Den Bossche. Met o.a. Dirk Roofthooft, Hilde Heijnen, Hans De Munter, Peter Gorissen en Ingrid De Vos.

Op kerstavond wordt een man op het politiebureau ondervraagd. We weten niet waarom, we weten niet wie hij is. Aangezien de man zijn lippen stijf opeen houdt, schuiven de agenten hem een Olivetti 82-typemachine voor de neus. Hierop tikt de man, Bernard van de Wiele, een schrijver zo blijkt, zijn tragische lotgevallen. Eriek Verpale schreef Olivetti 82 als monoloog voor toneel. Van Den Bossche, die naar verluidt het stuk vijf maal heeft gezien, neemt zijn kijkers filmisch in flashbacks mee naar het verleden van Bernard. Dat gaat subtiel en navrant.

The Cutting

2000 |

België 2000. Bram Smeyers en Peter Missotten. Met o.a. Geert Vaes, Benjamin Verdonck en Joost Wijnants.

Op kerstavond wordt een man op het politiebureau ondervraagd. We weten niet waarom, we weten niet wie hij is. Aangezien de man zijn lippen stijf opeen houdt, schuiven de agenten hem een Olivetti 82-typemachine voor de neus. Hierop tikt de man, Bernard van de Wiele, een schrijver zo blijkt, zijn tragische lotgevallen. Eriek Verpale schreef Olivetti 82 als monoloog voor toneel. Van Den Bossche, die naar verluidt het stuk vijf maal heeft gezien, neemt zijn kijkers filmisch in flashbacks mee naar het verleden van Bernard. Dat gaat subtiel en navrant.

Blinker

1999 | Familiefilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm

België 1999. Familiefilm van Filip Van Neyghem. Met o.a. Joren Seldeslachts, Matthias Meersmans, Benny Claessens, Melissa Gorduyn en Saskia Aelen.

Een spannend avontuur naar het jeugdboek van Marc de Bel, die zelf het scenario schreef. Een leuk kassucces in België met de 15-jarige Seldeslachts in de hoofdrol als Blinker. Het begint allemaal tijdens de grote zomervakantie als het mooi weer is en Blinker met zijn boezemvrienden Jonas (Meersmans) en Mats (Claessens) aan het zwemmen is. Hij meent dat er een lijk op de bodem van de vijver in het stadspark van Kruisem ligt, maar hij wordt niet geloofd. Als de hond van Jonas, Turbo, en Blinkers hond Sadee verdwijnen, besluit het trio dat er iets niet pluis is. Een ouderwetse film zonder al teveel opsmuk. Er werd tegelijkertijd een vervolg gedraaid Blinker en het Bagbag-juweel.

Griezelig

1998 |

België 1998. Dennis Nap. Met o.a. Hilde Wils en Arnaud Jacobs.

Een spannend avontuur naar het jeugdboek van Marc de Bel, die zelf het scenario schreef. Een leuk kassucces in België met de 15-jarige Seldeslachts in de hoofdrol als Blinker. Het begint allemaal tijdens de grote zomervakantie als het mooi weer is en Blinker met zijn boezemvrienden Jonas (Meersmans) en Mats (Claessens) aan het zwemmen is. Hij meent dat er een lijk op de bodem van de vijver in het stadspark van Kruisem ligt, maar hij wordt niet geloofd. Als de hond van Jonas, Turbo, en Blinkers hond Sadee verdwijnen, besluit het trio dat er iets niet pluis is. Een ouderwetse film zonder al teveel opsmuk. Er werd tegelijkertijd een vervolg gedraaid Blinker en het Bagbag-juweel.

Striker Bob

1997 | Horror

België 1997. Horror van Lars Damoiseaux. Met o.a. Sijn Vanopstal, Ben Segers en Tom Dewispelaere.

Een spannend avontuur naar het jeugdboek van Marc de Bel, die zelf het scenario schreef. Een leuk kassucces in België met de 15-jarige Seldeslachts in de hoofdrol als Blinker. Het begint allemaal tijdens de grote zomervakantie als het mooi weer is en Blinker met zijn boezemvrienden Jonas (Meersmans) en Mats (Claessens) aan het zwemmen is. Hij meent dat er een lijk op de bodem van de vijver in het stadspark van Kruisem ligt, maar hij wordt niet geloofd. Als de hond van Jonas, Turbo, en Blinkers hond Sadee verdwijnen, besluit het trio dat er iets niet pluis is. Een ouderwetse film zonder al teveel opsmuk. Er werd tegelijkertijd een vervolg gedraaid Blinker en het Bagbag-juweel.