Agnieszka Glinska

1968 Acteur, Editor

Agnieszka Glinska (1968) is acteur en editor.
Er zijn 3 films gevonden.

The Here After

2015 | Drama

Zweden/Polen/Frankrijk 2015. Drama van Magnus von Horn. Met o.a. Ulrik Munther, Sven Ahlström, Mats Blomgren, Wieslaw Komasa en Loa Ek.

De zeventienjarige John komt thuis uit een gesloten inrichting. Meer vertellen doet af aan de nauwkeurig gedoseerde spanningsboog van dit geserreerde drama dat beetje bij beetje onthult wie John is, waarom hij opgesloten zat, maar bovenal: hoe zijn Zweedse plattelandsomgeving op zijn terugkeer reageert. Debuut van de in Warschau wonende Zweedse scenarist/regisseur Magnus von Horn, die de fraaie koud blauw/groene beelden liet schieten door de Oscar-genomineerde cameraman Lucasz Zal (Ida). Dat de kilte je naar de keel grijpt is te danken aan de onverzettelijkheid van John, gespeeld door Zweeds popidool Ulrik Munther.

Difret

2014 | Drama

Ethiopië/Verenigde Staten 2014. Drama van Zeresenay Mehari. Met o.a. Tizita Hagere, Meron Getnet en Haregewine Assefa.

Hirut is een veertienjarig meisje dat enkele uren buiten Addis Ababa in Ethiopië woont. Op een dag wordt ze ontvoerd en verkracht en als ze probeert te ontsnappen doodt ze uit zelfverdediging een belager. De rechtszaak die volgt is gebaseerd op een historische zaak die diende als basis voor het verbod op ontvoeringen van kindbruiden in Ethiopië. Zeresenay Mehari geeft zijn regiedebuut grof vorm, met houterige dialogen en een scenario dat uit de bocht schiet, maar soms is het verhaal vertellen belangrijker dan de vorm waarin dat gebeurt.

Katyn

2007 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Polen 2007. Drama van Andrzej Wajda. Met o.a. Andrzej Chyra, Maja Ostaszewska, Artur Zmijewski, Danuta Stenka en Jan Englert.

Vijftig jaar passeerden eer Moskou verantwoordelijkheid nam voor de massaexecuties op naar schatting 15.000 Poolse legerofficieren nabij Katyn in Rusland. Sovjetpropaganda had decennialang de schuld op de nazi's geschoven. Wajda, die als jongetje zijn vader verloor en er later achter kwam dat deze in 1940 in de bossen bij Katyn was vermoord, verfilmde de tragedie. Uitgaand van Andrzej Mularczyks boek Post mortem. In Katyn vertelt hij, in wat voelt als zijn persoonlijke vaarwel aan de doden, via het lot van enkele personages het onvoorstelbare. Zeven Poolse-filmprijzen, Oscar-nominatie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Agnieszka Glinska op televisie komt.

Reageer