Karel Hábl

Acteur

Karel Hábl is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Ptak ohnivak

1997 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland/Slowakije 1997. Familiefilm van Václav Vorlícek. Met o.a. Tina Ruland, Manou Lubowski, Horst Buchholz, Jirí Langmajer en Ondrej Brousek.

Traditioneel verfilmd sprookje dat bij ons bekend is als [KL]De prinses en de nachtegaal[KLE]. Koning Jorgen (Buchholz) is oud en ziek en wil voor zijn dochter Elena (Ruland), de geschikte prinsgemaal vinden, die tevens zijn opvolger kan worden. De uitvoering is betoverend mooi en het camerawerk van Rudolf Blahacek is schitterend. Vond na drie jaar toch nog een distributeur in Duitsland om in de bioscopen van dat land uit te kunnen komen, ondanks de kritiek uit geëngageerde kringen dat tegenwoordig een vader geen man meer voor zijn dochter mag uitzoeken. Het scenario is van Milos Macourek. Dolby Digital.

Sagarmatha

1988 | Avonturenfilm

Nepal/Servië en Montenegro 1988. Avonturenfilm van Ján Piroh. Met o.a. Oldrich Kaiser, Borivoj Navrátil, Mirek Vladyka, Karel Hábl en Rajshree Chhetri.

TASHet scenario is van regisseur Piroh en Viera Pirohová.

Princ Bajaja

1971 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro/Tsjechië 1971. Familiefilm van Antonín Kachlík en Anton´n Kachl´k. Met o.a. Ivan Palúch, Magda Vasáryová, Fero Velecký, Gustav Opočenský en Karel Augusta.

Een eenvoudige jongeman trekt de wereld in, op zoek naar fortuin en geluk. Onderweg bestrijdt hij het onrecht en hij komt in conflict met een sluwe graaf. Hij ontmoet een mooie prinses waarop hij verliefd wordt. Een orakel vertelt hem dat hij in dienst moet gaan van de koning, vermomd als een stomme tuinknecht. Huwelijkskandidaten melden zich. Onder hen ook de graaf, die alleen maar uit is op macht en fortuin. De jongen moet heel wat moeilijkheden overwinnen. Hij moet de graaf ontmaskeren, onderweg de prinses bevrijden van een draak en het koninkrijk redden. Pas dan krijgt hij de hand van de mooie prinses als beloning. Een sprookje zoals er dertien in een dozijn bestaan, niet al te opwindend in beeld gebracht en met een draak die zou sterven van het lachen als hij zichzelf zag. Acteerprestaties zijn evenmin hoogstaand. Eva Košlerová bewerkte het sprookje van Božena Nemcová. In beeld gebracht door Jiří Macák.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Karel Hábl op televisie komt.

Reageer