Dénes Ujlaky

Acteur

Dénes Ujlaky is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Franciska Vasárnapjai

1996 | Romantiek

Hongarije 1996. Romantiek van Sándor Simó. Met o.a. Éva Kerekes, Dénes Ujlaky, Krisztina Biró en Laszló G[KA11]or[KA11]og.

Sim[KA1]o, die als speelfilmer een decennium lang zweeg, verfilmde zijn eigen roman (met als co-scenarist Edit K[KA11]oszegi) over liaison van jonge vrouw met joods ondernemer die zij bij uitbreken WO II toevallig ontmoet. Op zondagen maken zij uitstapjes op zijn motorfiets. Hij verdwijnt, duikt later weer op in Franciska`s leven en zij hervatten hun zondagromance. Franciska besluit vooruit in het leven te komen, gaat werken voor geheime politie en wordt bewaakster in vrouwengevangenis. Haar minnaar verdwijnt in de jaren 1960 uit haar leven. Film drijft op schitterend ongekunsteld spel (goed voor Prijs Beste Actrice op 28ste Hongaarse Filmdagen van 1997) van babyface Kerekes als een vrouw die, zelfs wanneer zij carrière maakt bij de geheime politie, zich laat leiden door haar hart en niet door politieke overtuigingen. Genietbare film kan bekeken worden als een liefdesverhaal of als ironiserende commentaar op erg donkere dagen in moderne geschiedenis van Hongarije. Dolby.

Visszaszamlalas

1986 | Drama

Hongarije 1986. Drama van Pál Erdöss. Met o.a. Károly Eperjes, Erika Ozsda, Dénes Ujlaky, Zoltán Bezerédi en Jenö Dekleva.

Een arbeider uit een co[KA3]operatie maakt zich zelfstandig als vrachtwagenchauffeur, maar hij beult zich zodanig af dat hij er onderdoor gaat. Zijn vrouw moet de onderneming verder drijven om niet om te komen van de honger. Verstikkende, qua thema achterhaalde film, die wilde aantonen dat het kapitalisme maar niks is. De geschiedenis heeft deze veelbelovende regisseur (gelauwerd in 1983 met de prijs der kritiek in Cannes voor zijn debuutfilm) ongelijk gegeven. Niet onkundig gemaakt. Het scenario is van István Kardos. De camera werd bemand door Ferenc Papp en Gábor Szabó.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dénes Ujlaky op televisie komt.

Reageer