Isabelle Casez

Cameraman

Isabelle Casez is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Min Dit: The Children of Diyarbakir

2009 | Drama

Duitsland/Turkije 2009. Drama van Miraz Bezar. Met o.a. Senay Orak, Muhammed Al, Hakan Karsak en Suzan Ilir.

Een tienjarig Koerdisch meisje komt alleen te staan met haar broertje en babyzusje nadat hun ouders zijn omgebracht door een Turkse paramilitair. Tante laat het ook afweten en niet veel later zijn de kinderen veroordeeld tot een zwervend bestaan op straat, te midden van vele jonge lotgenoten. Duits-Koerdische Bezar (1971) debuteerde met Min Dit en verdient lof voor de ingetogen wijze waarop hij het eeuwenoude conflict tussen de Koerden en de Turken in Oost-Turkije in beeld brengt vanuit het perspectief van (burgeroorlog)wezen. Bezar kreeg hulp met de postproductie van Fatih Akin (Gegen die Wand).

7 Brüder

2003 | Documentaire

Duitsland 2003. Documentaire van Sebastian Winkels en Sebastian Winkels. Met o.a. Klaus Hufschmidt, Hannes Hufschmidt, Wolfgang Hufschmidt, Dieter Hufschmidt en Volker Hufschmidt.

In M[KA3]ullheim an der Ruhr in een filmstudio, die niet meer gebruik is, vertellen de zeven broers Hufschmidt over hun levenservaringen. Zij behoren tot de generatie, die geboren werd tussen 1929 en 1945 en hebben WO II (1939-45) niet bewust, maar als kind meegemaakt of nauwelijks. Ze zijn afkomstig uit een mijnwerkersfamilie, vader ging vrijwillig naar het front voor de nazi`s. Ze hebben de meest uiteenlopende beroepen: toneelspeler, zelfstandig ondernemer, predikant, bakker, manager, componist, conrector in het onderwijs en procuratiehouder van een firma. Als ze vertellen over de Kinderlandverschickung (KLV - kolonies om kinderen uit het oorlogsgeweld te houden) in Slowakije en Polen, wordt de film interessant. Boeiend om te zien hoe de familiebanden gehandhaafd bleven. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Deutschland Dokumentarisch: Family Business. Het camerawerk is van Isabelle Casez.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Isabelle Casez op televisie komt.

Reageer