Moses Chan

Acteur

Moses Chan is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Dot 2 Dot

2014 | Drama

Hongkong SAR van China 2014. Drama van Amos Why. Met o.a. Meng Ting Yi, Moses Chan, Candy Cheung en Tze Chung Lam.

Een introverte lerares verhuist van het noorden van China naar Hongkong en raakt al snel gefascineerd door de punt tot punt-puzzels die op de muren van de metrostations zijn getekend. Ze ontdekt dat de puzzels zijn verbonden met de geschiedenis en ontwikkeling van de metropool. Nostalgische en charmante ode aan Hongkong, waarin regisseur Amos Why inzoomt op de levens van twee inwoners die door het mysterie naar elkaar toe worden getrokken. Opvallend is de sympathieke, warme kant van de miljoenenstad die de film laat zien.

Dou

1996 | Actiefilm, Drama

Hongkong SAR van China/Cuba/Verenigde Staten 1996. Actiefilm van Tsui Hark. Met o.a. Wing Zhao, Xiong Xinxin, Sang Ni, Wai Tin-chi en Chan Ho.

Deze film is een nieuwe bewerking van de inmiddels klassiek geworden THE ONE-ARMED SWORDSMAN uit 1967. Deze versie is gladjes gemaakt en prachtig van vormgeving. De film begint met de voice- over van de bevallige Siu-ling (Ni), de dochter van de Meester (Tin-chi), die dagdroomt dat haar vaders wapensmeden Ding On (Zhao) en Iron Head (Ho) naar haar hand dingen. De vader van Ding On wordt gedood door de getatoe[KA3]eerde bandiet Fei Lung (Xinxin), waarna hij erop uittrekt om de moordenaar van zijn vader op te sporen. Voor het echter zo ver is, raakt Ding On een arm kwijt als hij Siu-ling uit de klauwen redt van plaatselijke schurken. Het leven van Ding On wordt gered door wildebras Black Head (Bik-ha). Ding On bestudeert het half verkoolde handboek van zijn vader en gaat met diens gedeeltijk afgestompte zwaard trainen, terwijl Siu-ling, Black Head en een prostitu[KA1]ee (Chow) de buurt onveilig maken. De onvermijdelijke showdown met Fei Lung heeft uiteraard plaats. Hoewel het geheel rauw (veel bloed) overkomt, beantwoordt de film fijntjes aan de eisen van het genre (wervelend in alle opzichten), waardoor liefhebbers de rolprent als een lust voor het oog en een streling van hun overige zintuigen ervaren. Het camerawerk vol prachtige beelden is van Keung Kwok-man. Het scenario is van Hark, So Man-sing en Koan Hui. Ook bekend als DOA.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Moses Chan op televisie komt.

Reageer