Otto Wallburg: cast.
Er zijn 23 films gevonden.

Heut' ist der schönste Tag in meinem Leben

1936 | Muziek

Oostenrijk 1936. Muziek van Richard Oswald. Met o.a. Joseph Schmidt, Felix Bressart, Otto Wallburg, Lisl Kinast en Lizzi Natzler.

Joseph Schmidt in een dubbelrol: als de beroemde zanger Tonio Forti en als diens minder succesvolle tweelingbroer, de clown Beppo, die overigens ook fraai zingt. Schmidts laatste film; op de vlucht voor de nazi's kwam hij na veel omzwervingen in een Zwitsers vluchtelingenkamp terecht, waar hij overleed.

Viereinhalb Musketiere

1935 | Komedie

Oostenrijk​/​​Hongarije 1935. Komedie van Ladislaus Kardos. Met o.a. Ernst Verebes, S.Z. Sakall, Otto Wallburg en Felix Bressart.

De violist van een jazzband wordt verliefd op een meisje dat hem voor een beroemde radiozanger houdt. Een mager verhaaltje, maar door een groot aanbod van komieken wordt het nog wat.

Kleine Mutti

1935 | Drama

Oostenrijk​/​​Hongarije 1935. Drama van Hermann Kosterlitz. Met o.a. Franziska Gaal, Friedrich Benfer, Otto Wallburg, Ernst Verebes en Annie Rosar.

Een kostschoolmeisje laadt de verdenking op zich een onwettig kind te hebben. Een geslaagde mengeling van amusement en sentiment met een goede rol van Franziska Gaal.

Bretter, die die Welt bedeuten

1935 | Komedie

Oostenrijk 1935. Komedie van Kurt Gerron. Met o.a. S.Z. Sakall, Otto Wallburg, Hans Wengraf, Mary Losseff en Annie Rosar.

Het wordt vanzelfsprekend geacht dat bij de fusie van twee firma's de dochter van de ene baas trouwt met de zoon van de andere baas, maar het meisje wil eerst de kat uit de boom kijken. De film is wel amusant, maar het verhaal komt nogal moeizaam op gang. De operette-achtige muziek van Paul Abraham speelt een belangrijke rol.

Ball im Savoy

1935 | Muziek

Oostenrijk​/​​Hongarije 1935. Muziek van Stefan Szekely. Met o.a. Gitta Alpar, Hans Jaray, Rosi Barsony, Willy Stettner en Felix Bressart.

Een zangeres houdt een baron voor hoteldief. In deze aardige filmversie van de operette van Abraham speelt Alpar de hoofdrol. Deze fameuze operettediva moest kort voor het verschijnen van de film vanwege haar joodse afkomst Duitsland verlaten en zou later naar de V.S. vertrekken.

Alles für die Firma

1935 | Komedie

Oostenrijk 1935. Komedie van Rudolf Meinert. Met o.a. Friedl Czepa, Gretl Berd-Larsen, Hermine Sterler, Oskar Karlweis en Annie Rosar.

De Oostenrijkse versie van DE VIER MULLERS, die simultaan met de Nederlandse film in de Weense Schönbrunn-studio is opgenomen.

Das Mädchen von der Tankstelle

1934 | Komedie

Oostenrijk​/​​Hongarije 1934. Komedie van Hermann Kosterlitz. Met o.a. Franziska Gaál, Hans Jaray, Felix Bressart, Otto Wallburg en Hans Richter.

De dakloze Eva (Ga[KA1]al) en haar grootvader moeten als straatzangers de kost verdienen. Ga[KA1]al heeft zich daartoe in mannenkleren gestoken, en zij krijgt een baantje als pompbediende. Ga[KA1]al, die inmiddels Peter heet, ontmoet een arts zonder geld (Jaray), en is hem behulpzaam bij het verwerven van een praktijk die goed gaat lopen. Na allerlei hevige verwikkelingen worden ze een stel. Gaál, van Hongaarse afkomst zet een uitstekende rol neer, en laat zien dat ze heel goed dansen en zingen kan. In deze prent laat Jaray zien dat hij ook een goede komediespeler is. Alle rollen doen het goed. De nazi's verboden deze film vanwege de niet-arische spelers, en werd pas voor het eerst vertoond in 1952 in de DDR. Een leuke komedie der verwisselingen; een groot deel van de pret wordt bedorven als je weet, dat bijna alle acteurs kort na de opnamen van de film gedwongen werden hun land te verlaten. Het lot van Wallburg is des te afschrikwekkender, want hij werd in 1944 in Auschwitz vergast.

Was Frauen Träumen

1933 | Komedie, Muziek

Duitsland 1933. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Gustav Fröhlich, Nora Gregor, Peter Lorre, Otto Wallburg en Kurt Horwitz.

De Robert Stolz-schlagers. `Ja, die Polizei, die hat die sch[KA3]onsten M[KA3]anner` en `Der Weg zu dir ist nie zu weit` geven een allercharmantste aanvulling op de spitse dialogen (Billy Wilders laatste scenario in Duitsland: zijn naam was dan ook al bij de première geschrapt) waarmee Fröhlich zijn liefde betuigt aan kleptomane Gregor.

Kind, ich freu' mich auf dein Kommen!

1933 | Komedie

Duitsland 1933. Komedie van Kurt Gerron. Met o.a. Magda Schneider, Wolf Albach-Retty, Otto Wallburg en Ida Wüst.

Om 'klanten' te winnen laat Madame Lu haar foxterrier, voorzien van halsband met adres, in auto's van heren springen. Wanneer de hond wegloopt en een nieuwe bazin vindt blijkt hij dat trucje nog niet verleerd te zijn. Een conventioneel blijspel, maar vlot geregisseerd en met een opvallende bijrol van Ida Wüst.

Das häßliche Mädchen

1933 | Komedie

Duitsland 1933. Komedie van Hermann Kosterlitz. Met o.a. Dolly Haas, Max Hansen, Otto Wallburg, Genia Nikolajewa en Julius Falkenstein.

Haas speelt een jong, onooglijk meisje. Ze krijgt een kantoorbaantje bij een verzekeringsmaatschappij. Als ze verliefd wordt op een collega (Hansen) begint ze aandacht te besteden aan haar uiterlijk. Ze wordt hoe langer hoe aantrekkelijker. Dat is aanleiding voor dwaze verwikkelingen, waarbij ook haar baas (Wallburg) en zijn vriendin (Nikolajewa) betrokken raken. Maar: eind goed, al goed. Een onderhoudende film. Het pittige tempo laat voor verveling geen plaats. De première in het Berlijnse Atrium op 8 september 1933 eindigde met een rel: toen de persoonlijk aanwezige hoofdrolspelers naar voren kwamen om te buigen werd Hansen met eieren bekogeld. Relschoppers riepen naar het publiek dat ze voortaan alleen naar Duitse acteurs moesten gaan kijken. Scenario van Felix Joachimson. Ook bekend als Liebling.

Zwei Herzen und ein Schlag

1932 | Muziek

Duitsland 1932. Muziek van Wilhelm Thiele. Met o.a. Lilian Harvey, Wolf Albach-Retty, Rosa Valetti en Otto Wallburg.

Omdat Jenny van een carrière als zangeres droomt en haar man Viktor daar niets in ziet wil ze van hem scheiden. Een plezierige filmoperette met muziek van Jean Gilbert en een charmante, aan het begin van zijn carrière staande, Albach-Retty.

Wie sag' ich's meinem Mann?

1932 | Komedie

Duitsland 1932. Komedie van Reinhold Schünzel. Met o.a. Renate Müller, Georg Alexander, Ida Wüst en Otto Wallburg.

Nadat zij alleen op reis is geweest en hij een avontuurtje heeft beleefd, vindt het eeuwig ruziënd echtpaar dat het tijd wordt voor een tweede huwelijksreis. Het verhaaltje heeft weinig om het lijf, maar Müller, Wüst en Alexander spelen hun rollen heel aanstekelijk.

Der schwarze Husar

1932 | Komedie, Historische film

Duitsland 1932. Komedie van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Conrad Veidt, Mady Christians, Wolf Albach-Retty, Ursula Grabley en Otto Wallburg.

De film speelt in 1812, toen grote delen van Pruisen door het leger van Napoleon bezet waren. Ritmeester Von Hochberg (Veidt) vecht met de illegale `Totenkopf` huzaren tegen de bezettingsmacht. Wanneer prinses Marie Luise (Christians) tegen haar wil met een Poolse vorst moet trouwen, slaagt de ritmeester erin verkleed het bezette slot binnen te dringen en de prinses te ontvoeren. Ondanks alle moeilijkheden worden beiden een paar. De poging, een historische komedie te maken, is uitstekend gelukt. Dit is voor een groot deel te danken aan hoofdrolspeler Veith, die erin slaagt, in zijn rol van Pruissische ritmeester niet alleen de heldhaftigheid te laten zien maar ook de vrolijke kanten.

Das Lied einer Nacht

1932 | Muziek, Komedie

Duitsland 1932. Muziek van Anatole Litvak. Met o.a. Jan Kiepura, Magda Schneider, Fritz Schulz, Otto Wallburg en Ida Wüst.

In de trein wisselen de beroemde tenor Ferraro (Kiepura) en de huwelijkszwendelaar Koretzky (Schulz) van rol. Ze komen aan in een Kurort, en daar loopt meteen alles mis. Koretzky kan niet zingen; Ferraro wordt verliefd op de dochter (Schneider) van de hoteldirecteur (Wallburg) en, verdacht van huwelijkszwendel, gearresteerd. Maar alles loopt goed af. Een indertijd zeer succesvolle muziekfilm, die ook vandaag het aanzien zeker nog waard is. Niet in de laatste plaats omdat de Poolse tenor Kiepura niet alleen prachtig zingt, maar ook als acteur zijn mannetje staat. De titelsong veroverde de wereld en de film kreeg een Engelse, zowel als een Franse versie (TELL ME TONIGHT en LA CHANSON D'UNE NUIT).

Wer nimmt die Liebe ernst?

1931 | Musical

Duitsland 1931. Musical van Erich Engel. Met o.a. Jenny Jugo, Max Hansen, Willi Schur, Otto Wallburg en Hedwig Wangel.

Een alleraardigste Jugo-komedie over een voor de politie vluchtende hondendief die bij Jugo onderdak vindt, waarna zij een schoonheidswedstrijd wint.

Ronny

1931 | Muziek

Duitsland 1931. Muziek van Reinhold Schünzel. Met o.a. Käthe von Nagy, Willy Fritsch, Aribert Wäscher en Otto Wallburg.

Men wil de charmante Ronny aan de jonge vorst van Perusa koppelen om hem zo verre van de staatszaken te houden. De enige operette die Emmerich Kálmán, de componist van o.a. Die Csárdásfürstin, voor de film heeft geschreven. Het draaiboek is van Emmerich Pressburger en Reinhold Schünzel, de zangteksten zijn van Rudolf Schanzer en Ernst Welisch.

Der Kongreß tanzt

1931 | Muziek, Musical

Duitsland​/​​Frankrijk 1931. Muziek van Eric Charell en Erik Charell. Met o.a. Lilian Harvey, Willy Fritsch, Conrad Veidt, Otto Wallburg en Lil Dagover.

Charells speciaal voor de film geschreven operette was een schoolvoorbeeld voor honderden navolgers: Schmalz-und-Walzfilms, een typisch Duitse vorm van escapisme. DER KONGRE[KL29] TANZT doet nu verouderd aan, maar `Das gibt`s nur einmal` is nog steeds een hechte schlager. Een door handschoenenverkoopstertje Christel (Harvey) in de tsarenkoets geworpen boeketje wordt voor een aanslag aangezien. Fritsch, Lilians vaste tegenspeler, is natuurlijk de tsaar. Er is tegelijkertijd een Engelse en een Franse versie gedraaid. Harvey had steeds de hoofdrol, maar haar partners wisselden per taal. Scenario van Norbert Falk en Robert Liebmann. Camerawerk van Carl Hoffmann.

Der Kleine Seitensprung

1931 | Komedie

Duitsland 1931. Komedie van Reinhold Schünzel. Met o.a. Renate Müller, Hermann Thimig, Hans Brausewetter en Otto Wallburg.

Een verwaarloosde echtgenote zoekt troost bij haar vroegere, inmiddels getrouwde, vriend. Een goede hoofdrol van Renate Müller in een aardig blijspel waarvoor regisseur Reinhold Schünzel zelf het scenario schreef in samenwerking met Emmerich Pressburger.

Hokuspokus

1930 | Komedie

Duitsland 1930. Komedie van Gustav Ucicky. Met o.a. Lilian Harvey, Willy Fritsch, Oskar Homolka, Gustaf Gründgens en Otto Wallburg.

Lilian Harvey moet terechtstaan omdat zij haar man vermoordde. Maar een verliefde student geeft zich tijdelijk voor de moordenaar uit, totdat alles is opgelost. Naar een toneelstuk van Curt Goetz. Twee nieuwe versies werden door lopende band-regisseur Kurt Hoffmann gemaakt.

Heute Nacht, eventuell

1930 | Komedie

Duitsland 1930. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Jenny Jugo, Siegfried Arno, Johannes Riemann, Fritz Schulz en Otto Wallburg.

Een man krijgt een voor zijn vrouw bestemd telegram in handen waarin ze voor 'Heute Nacht, eventuell' 2000 dollar krijgt aangeboden. 't Blijkt om een door haar in het geheim geschreven tekst van een liedje te gaan! De eerste geluidsfilm van Jenny Jugo viel door het onbenullige verhaaltje wat tegen, ondanks de vlotte regie. Robert Stolz componeerde een drietal aardige liedjes.

Der Hampelmann

1930 | Muziek

Duitsland 1930. Muziek van E.W. Emo. Met o.a. Lien Deyers, Max Hansen, Paul Heidemann, S.Z. Sakall en Otto Wallburg.

Een nieuwe vinding: een sprekende pop inspireert de minnaar van een getrouwde vrouw om zich als zodanig bij haar te laten bezorgen. Haar man gooit de pop het raam uit, denkt een moord begaan te hebben en laat zijn vrouw vrij. Deze valt in de armen van haar minnaar, omdat niet hij maar de echte pop naar beneden gevallen is! Een vrolijke verfilming van de gelijknamige operette van Robert Stolz, waarin de Nederlandse Lien Deyers voortreffelijk wordt gesecondeerd door Max Hansen en Szöke Szakall.

Das Lied ist aus

1930 | Muziek

Duitsland 1930. Muziek van Géza von Bolváry. Met o.a. Liane Haid, Willi Forst, Hedwig Bleibtreu, Fritz Odemar en Otto Wallburg.

Een operettezangeres is verliefd op haar secretaris, die echter weigert zich aan haar te binden. Liane Haid en Willi Forst zijn prima in dit trieste verhaal, waarvoor Robert Stolz het beroemde 'Adieu, mein kleiner Gardeoffizier' componeerde.

Die Nacht gehört uns

1929 | Komedie

Duitsland 1929. Komedie van Carl Froelich. Met o.a. Hans Albers, Charlotte Ander, Ida Wüst, Otto Wallburg en Walter Janssen.

Hans Albers werd beroemd door deze film, een van de eerste Duitse geluidsfilms, over een coureurster die een ongeluk heeft tijdens een oefenrit en bij kennis komt in een boshut, verzorgd door een vreemde man. Zij neemt de man mee naar de 'beschaving' maar na verloop van tijd wil hij weer terug naar zijn bossen. Albers' tegenspeelster had eigenlijk Marlene Dietrich moeten zijn, maar de producent wilde geen risico nemen.