Cecil Kellaway: cast.
Er zijn 65 films gevonden.

The Wacky Zoo of Morgan City

1970 | Komedie

Verenigde Staten 1970. Komedie van Marvin J. Chomsky. Met o.a. Joe Flynn, Hal Holbrook, Michael-James Wixted, Wally Cox en Mary LaRoche.

De burgemeester vindt dat de dierentuin moet sluiten. Dierentuinbeheerder Holbrook en zijn zoontje Wixted starten een felle campagne tegen dat besluit. Joseph McEveety schreef het scenario naar het boek I'll trade you an elk van Charles A. Goodman.

Getting Straight

1970 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1970. Komedie van Richard Rush. Met o.a. Elliott Gould, Candice Bergen, Jeff Corey, Max Julien en Cecil Kellaway.

Nu al gedateerd, maar het centrale thema van de keuze die de doctoraalstudent Gould maakt tussen de academische schijnwereld en zijn overtuigingen blijft van belang. Goulds persoonlijkheid verheft de wat opgepoetste film.

Guess Who's Coming to Dinner

1967 | Drama, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1967. Drama van Stanley Kramer. Met o.a. Spencer Tracy, Katharine Hepburn, Sidney Poitier, Katharine Houghton en Cecil Kellaway.

Joanna, kind van welgestelde en ruimdenkende, witte ouders, heeft op reis een leuke arts ontmoet en ze hebben trouwplannen. Maar als ze hem aan haar ouders voorstelt moeten die erg wennen aan het idee. Gesitueerd in de VS van de jaren zestig, maar nog steeds relevant antiracisme-drama is soms een tikje toneelmatig, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het sterke script en uitstekende spel. Ook Tracy was erg goed, terwijl hij tijdens de opnameperiode zo ziek was, dat iedere dag gevreesd werd voor zijn leven. Hij overleed zes maanden voor de première.

Fitzwilly

1967 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1967. Komedie van Delbert Mann. Met o.a. Dick Van Dyke, Barbara Feldon, Edith Evans, John McGiver en Harry Townes.

Gewoon niemendalletje over een butler die om zijn broodheer te redden het Gimbelwarenhuis op kerstavond moet beroven. Van Dyke's filmcarrière leed schade door teveel van dit soort films.

Spinout

1966 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1966. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Shelley Fabares, Diane McBain, Deborah Walley en Cecil Kellaway.

In deze Presley-film raast de zanger in auto's achter de meisjes aan.

Hush...Hush, Sweet Charlotte

1964 | Drama, Misdaad, Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1964. Drama van Robert Aldrich. Met o.a. Bette Davis, Olivia de Havilland, Joseph Cotten, Agnes Moorehead en Cecil Kellaway.

Voormalige Southern belle Charlotte Hollis, van wie men zegt dat zij veertig jaar eerder de hakbijlmoord op haar minnaar pleegde, woont met dienstmeid Velma in haar somber-statige herenhuis in Louisiana. Wanneer ze dreigt te worden onteigend roept ze de hulp in van nicht Miriam. Nichtlief, echter, heeft zo haar eigen agenda. Gillend gekke American gothic toont Aldrich op zijn genrebest. In de fantastische fotografie van Joseph F. Biroc (1903-1996), een spooksymfonie van halflicht en kruipschaduw, vervloeien het horrorhuis en de wilde gezichtsuitdrukkingen van de topspelers bijna met elkaar. Laatste (bij)rol van Mary Astor voor haar pensioen.

The Cardinal

1963 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1963. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Tom Tryon, Romy Schneider, Carol Lynley, Raf Vallone en John Huston.

Een jonge priester uit Boston klimt op tot bisschop, en uiteindelijk kardinaal. Maar zijn religieuze overtuiging wordt in de eerste helft van de twintigste eeuw flink op de proef gesteld door morele en ethische kwesties die op zijn levenspad komen: abortus, racisme, fascisme, het celibaat. Regisseur Preminger (Anatomy of a Murder) maakte een film vol relevante vraagstukken, maar slaagt er toch niet helemaal in je de geloofscrisis van het hoofdpersonage - niet al te sterk neergezet door Tom Tryon - te laten meevoelen. John Huston speelt een collega-kardinaal.

Zotz!

1962 | Komedie, Horror

Verenigde Staten 1962. Komedie van William Castle. Met o.a. Tom Poston, Julia Meade, Jim Backus, Fred Clark en Cecil Kellaway.

Een drieste poging tot een humoristische horrorfilm waarin Poston een onderwijzer is die mystieke macht heeft over anderen.

Tammy Tell Me True

1961 | Romantiek

Verenigde Staten 1961. Romantiek van Harry Keller. Met o.a. Sandra Dee, John Gavin, Virginia Grey, Beulah Bondi en Cecil Kellaway.

Een vermoeiende romance over een meisje dat naar de universiteit gaat en de deken verlost van allerlei vrouwen. Een erg onevenwichtig scenario en acteerwerk.

Francis of Assisi

1961 | Historische film, Drama

Verenigde Staten 1961. Historische film van Michael Curtiz. Met o.a. Bradford Dillman, Dolores Hart, Stuart Whitman, Cecil Kellaway en Finlay Currie.

Weelderige, religieuze film die verhaalt van de stichter van de school van monniken. Met een sympathieke rol van Dillman. Goede rollen en atmosfeer. Scenario zakt wat af op foute momenten.

The Private Lives of Adam and Eve

1960 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1960. Komedie van Albert Zugsmith en Mickey Rooney. Met o.a. Mickey Rooney, Mamie Van Doren, Fay Spain, Mel Torme en Martin Milner.

Bizarre, wilde poging om een eigentijds damesdrama te mengen met parallellen in het verleden door middel van droomscènes.

The Shaggy Dog

1959 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1959. Komedie van Charles Barton. Met o.a. Fred MacMurray, Jean Hagen, Tommy Kirk, Annette Funicello en Tim Considine.

Disney's eerste slapstickfilm heeft een prima gegeven: een jongen die verandert in een herdershond dank zij een oude toverformule, maar het scenario is slordig. Sommige grappen doen het goed, maar halen het niet bij latere Disney-films. Jack Albertson heeft een bijrolletje als verslaggever. Vervolg THE SHAGGY D.A. en THE RETURN OF THE SHAGGY DOG. Wordt ook vertoond in een ingekleurde versie.

The Proud Rebel

1958 | Drama, Western

Verenigde Staten 1958. Drama van Michael Curtiz. Met o.a. Alan Ladd, Olivia de Havilland, Dean Jagger, David Ladd en Cecil Kellaway.

Op doorreis in Illinois vindt Burgeroorlog-veteraan Ladd werk op de farm van De Havilland. Hij is met zijn zoon David, die niet meer praat sinds hij getuige was van de moord op zijn moeder, op zoek naar een arts die hem kan helpen. Om aan geld te komen om de arts te betalen, moet Ladd hun trouwe hond verkopen. De buren van De Havilland, die al lang hun oog hebben laten vallen op haar land, zorgen voor moeilijkheden. Een stupide verhaal wordt dankzij de regie van Curtiz een boeiende film, die nergens verzinkt in sentimentaliteit maar een gevoelige en charmante western wordt. Sterk spel van Ladd, diens echte zoon David, De Havilland, en Jagger als de 'bad guy'. Scenario van Joe Petracca en Lillie Hayward naar een verhaal van James Edward Grant. Uitstekende fotografie van Ted McCord en een pracht van een score van Jerome Moross.

Johnny Trouble

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van John H. Auer. Met o.a. Ethel Barrymore, Cecil Kellaway, Carolyn Jones, Stuart Whitman en Jesse White.

Een teder verhaal over een oudere vrouw die ervan overtuigd is dat haar lang vermiste zoon terug zal keren en dat hij echt niet zo`n slechte jongen was. Een nieuwe versie van SOMEONE TO REMEMBER (1943).

Toy Tiger

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Jerry Hopper. Met o.a. Jeff Chandler, Laraine Day, Tim Hovey, Cecil Kellaway en Richard Haydn.

Een aardige nieuwe versie van MAD ABOUT MUSIC waarin Hovey, om zijn verhalen aan schoolvriendjes over zijn echte vader waar te maken, Chandler 'adopteert'. Day is Hovey's moeder.

The Prodigal

1955 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1955. Familiefilm van Richard Thorpe. Met o.a. Lana Turner, Edmund Purdom, James Mitchell, Louis Calhern en Audrey Dalton.

Bijbelse onzin 'made in Hollywood'. Jood Purdom wordt verliefd op gojse Turner, de hoge priesteres van een liefdesgodin. Bij gevolg wordt hij uit de gemeenschap verstoten. Vol wroeging keert hij niet veel later naar huis terug om herenigd te worden met de mispoge. Hij heeft inmiddels geleerd dat een impulsieve daad verregaande gevolgen kan hebben. Het scenario van Maurice Zimm heeft, behoudens enkele citaten, bitter weinig met het oude testament te maken. De film lijkt eerder een western, waarin men het spoor bijster raakt door de decors en kostuums. Er werd duidelijk veel geld aan de productie gespendeerd, maar het is echter vraag is of iemand zich ooit voor deze mengelmoes zal interesseren. Camerawerk van Joseph Ruttenberg. Bombastische score van Bronislau Kaper.

Interrupted Melody

1955 | Drama, Biografie, Muziek, Musical, Thriller

Verenigde Staten 1955. Drama van Curtis Bernhardt. Met o.a. Eleanor Parker, Glenn Ford, Roger Moore en Cecil Kellaway.

Een mooie biografie over de Australische operazangeres Marjorie Lawrence, die haar come-back maakte na lang door polio geveld te zijn geweest. Eileen Farrell zingt voor Parker. William Ludwig en Sonya Levien wonnen Oscars voor het verhaal en het scenario.

Female on the Beach

1955 | Thriller

Verenigde Staten 1955. Thriller van Joseph Pevney. Met o.a. Joan Crawford, Jeff Chandler, Jan Sterling, Cecil Kellaway en Judith Evelyn.

Crawford maakt dit mysterieverhaal geloofwaardig; zij speelt een vrouw die haar minnaar (Chandler) ervan verdenkt dat hij zich van haar af wil maken. Sterling biedt goed tegenspel. Robert Hill en Richard Alan Simons bewerkten het toneelstuk The Besieged Heart van Robert Hill tot scenario. Camerawerk van Charles Lang.

Young Bess

1953 | Historische film, Drama, Biografie

Verenigde Staten 1953. Historische film van George Sidney. Met o.a. Jean Simmons, Charles Laughton, Deborah Kerr, Stewart Granger en Cecil Kellaway.

Historische interpretatie à la Hollywood over de jeugd van Elizabeth I, die we volgen vanaf haar jeugdjaren tot aan de troonsbestijging, via hofintriges en haar liefde voor de knappe Lord Admiraal Granger. Arthur Wimperis en Jan Lustig putten het scenario uit de roman van Margaret Irwin. Laughton is schitterend in zijn uitbeelding van Hendrik VIII, maar als geschiedenisles stelt het geheel niet veel voor. Luxueus in beeld gebracht door Charles Rosher, terwijl MGM-kostuumdramaspecialist Miklós Rózsa voor de symfonische muzikale omlijsting zorgde.

Thunder in the East

1953 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1953. Avonturenfilm van Charles Vidor. Met o.a. Alan Ladd, Deborah Kerr, Charles Boyer, Corinne Calvet en Cecil Kellaway.

Melodramatische hutspot met Ladd als een wapensmokkelaar in India die betrokken raakt bij plaatselijke opstootjes.

The Beast From 20.000 Fathoms

1953 | Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1953. Horror van Eugène Lourié en Eugene Louriâ. Met o.a. Paul Christian, Paula Raymond, Cecil Kellaway, Donald Woods en Ross Elliott.

Via een kernproef in het Noordpoolgebied ontstaat een prehistorisch monster dat zich via de Amerikaanse Oostkust een weg baant naar New York en daar het nodige onheil aanricht tot het op Coney Island wordt vernietigd. Typisch plot, geschreven door Lou Morheim en Fred Freiburger. Je moet wel een hele tijd wachten voordat het beest, een rhedosaurus, zijn opwachting maakt. De speciale effecten van Ray Harryhausen zijn - zelfs voor die tijd - beneden peil. Wie van monsterfilms houdt komt echter wel aan zijn trekken. Gebaseerd op het korte verhaal The Foghorn van Ray Bradbury.

Paris Model

1953 |

Verenigde Staten 1953. Alfred E. Green. Met o.a. Eva Gabor, Tom Conway, Paulette Goddard, Marilyn Maxwell en Cecil Kellaway.

Een onbenullige film met veteraanacteurs, draaiend rond een jurk en vier vrouwen die exemplaren van hetzelfde model aanschaffen.

My Wife's Best Friend

1952 | Drama

Verenigde Staten 1952. Drama van Richard Sale. Met o.a. Anne Baxter, Macdonald Carey, Cecil Kellaway, Leif Erickson en Frances Bavier.

Een weinig bijzondere film over het echtpaar Baxter-Carey dat elkaar momenten van wederzijdse ontrouw opbiecht als het vliegtuig waarmee zij reizen, dreigt te verongelukken.

Just Across the Street

1952 | Komedie

Verenigde Staten 1952. Komedie van Joseph Pevney. Met o.a. Ann Sheridan, John Lund, Cecil Kellaway, Natalie Schafer en Harvey Lembeck.

Een hoop lieve onzin rondom het arbeidersmeisje Sheridan dat voor de rijke eigenares van een landgoed wordt gehouden.

The Highwayman

1951 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1951. Avonturenfilm van Lesley Selander. Met o.a. Charles Coburn, Wanda Hendrix, Philip Friend, Cecil Kellaway en Victor Jory.

De verfilming van een beroemd gedicht, met de dochter van de herbergier die verliefd is op een edelman die voor bandiet doorgaat om de onderdrukten te helpen; speelt in Engeland rond 1760.

Katie Did It

1951 | Romantiek

Verenigde Staten 1951. Romantiek van Frederick de Cordova. Met o.a. Ann Blyth, Mark Stevens, Cecil Kellaway en Jesse White.

Blyth is parmantiger dan anders als de houterige bibliothecaresse uit New England die een doorbraak meemaakt als haar het hof gemaakt wordt door de swingende Stevens uit New York.

Half Angel

1951 | Komedie

Verenigde Staten 1951. Komedie van Richard Sale. Met o.a. Loretta Young, Joseph Cotten, Cecil Kellaway, Jim Backus en Basil Ruysdael.

Plezierige komedie met Young die aan slaapwandelen lijdt en de daaruit voortvloeiende moeilijkheden en romantische complicaties.

Francis Goes to the Races

1951 | Komedie

Verenigde Staten 1951. Komedie van Arthur Lubin. Met o.a. Donald O'Connor, Piper Laurie, Cecil Kellaway, Jesse White en Barry Kelley.

O`Connor wordt verliefd op het nichtje (Laurie) van een paardenfokker (Kellaway) en houdt ook nog een stel boeven tegen, wanneer Francis een afgeschreven renpaard traint om de wedstrijd van het seizoen te winnen. Zie ook: 'Francis'-serie.

The Reformer and the Redhead

1950 | Komedie

Verenigde Staten 1950. Komedie van Norman Panama en Melvin Frank. Met o.a. June Allyson, Dick Powell, David Wayne, Cecil Kellaway en Ray Collins.

Vrijpostige onzin met Kathleen (Allyson), dochter van een dierentuineigenaar, aanbeden door advocaat Andrew (Powell). Het scenario is van beide regisseurs Frank en Panama naar een verhaal van Robert Carson. Het camerawerk is van Ray June.

Harvey

1950 | Komedie, Fantasy, Drama

Verenigde Staten 1950. Komedie van Henry Koster. Met o.a. James Stewart, Josephine Hull, Cecil Kellaway, Peggy Dow en Jesse White.

Aanvankelijk worden de onophoudelijke zonnigheid en de lallende fratsen van Elwood P. Dowd (Stewart) wel gewaardeerd en geaccepteerd in het dorp, maar wanneer Elwood aan komt zetten met een zes voet lang, wit, denkbeeldig konijn ('six feet three and a half inches, now let's stick to the facts', aldus Elwood) met de naam Harvey, is de maat vol. Vooral bij zijn zus Veta (Hull), die zo graag in societykringen haar dochter (Horne) aan de man wil krijgen en veel schrikreacties over haar hallucinerende broertje moet incasseren. Harvey is een komische allegorie voor tolerantie, die op een milde manier vraagtekens stelt bij de uitdrukking 'normaal persoon'. Een beetje tolerantie wordt ook wel van de kijker geëist. Harvey drijft immers meer dan anderhalf uur op een enkel grappig idee en komt daarom soms traag over. Daarbij doet James Stewart wel héél erg monter. Maar goed, Stewart speelt sympathiek en consequent, waardoor veel mensen deze Oscargenomineerde rol een van zijn beste vinden. Hull, die Harvey reeds op Broadway speelde, won opvallend genoeg de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol. (IdH/VPRO Gids)

Down to the Sea in Ships

1949 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1949. Avonturenfilm van Henry Hathaway. Met o.a. Richard Widmark, Lionel Barrymore, Dean Stockwell, Cecil Kellaway en Gene Lockhart.

Jonge Stockwell leert het vak op walwisvaarder van norse Barrymore, onder leiding van pikbroek Widmark. Zeemansverhaal goed van atmosfeer.

The Luck of the Irish

1948 | Komedie

Verenigde Staten 1948. Komedie van Henry Koster. Met o.a. Tyrone Power, Anne Baxter, Cecil Kellaway, Lee J. Cobb en Jayne Meadows.

Leprechaun (een soort dwerg uit de Ierse mythologie) Kellaway wordt journalist Powers geweten in deze 'leuke', maar niet al te opzienbarende romantische film.

The Decision of Christopher Blake

1948 | Drama

Verenigde Staten 1948. Drama van Peter Godfrey. Met o.a. Alexis Smith, Robert Douglas, Cecil Kellaway, Ted Donaldson en John Hoyt.

Smakeloos drama over een kind dat lijdt onder de scheiding van zijn ouders. Niet erg handig gedaan met suikerzoet einde.

Portrait of Jennie

1948 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1948. Drama van William Dieterle. Met o.a. Jennifer Jones, Joseph Cotten, Ethel Barrymore, Lillian Gish en David Wayne.

Een vertwijfelde, straatarme jonge schilder ontmoet een mooie en raadselachtige vrouw in Central Park. Zij worden verliefd op elkaar maar bij iedere ontmoeting lijkt zij met fikse sprongen ouder te zijn geworden. In Engeland uitgebracht als JENNIE.

Always Together

1948 | Komedie

Verenigde Staten 1948. Komedie van Frederick de Cordova. Met o.a. Robert Hutton, Joyce Reynolds, Cecil Kellaway, Ernest Truex en Humphrey Bogart.

Onbenullig verhaaltje over stervende miljonair Kellaway die zijn geld geeft aan jeugdige Reynolds en dan ontdekt dat hij nog heel gezond is. Slechts de moeite waard vanwege korte amusante optredens in de gehele film van talrijke Warner Brothers 'sterren' zoals Humphrey Bogart, Jack Carson, Dennis Morgen, Janis Paige, Alexis Smith.

Unconquered

1947 | Western, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1947. Western van Cecil B. DeMille en Cecil Demille. Met o.a. Gary Cooper, Paulette Goddard, Howard Da Salvia, Boris Karloff en Cecil Kellaway.

In dit imposante western-drama, dat speelt rond 1780, wordt Goddard verkocht als slavin en vanuit Engeland naar Amerika gebracht, waar ze in handen van Indianen valt. Cooper weet haar te redden, maar de handelingen volgen elkaar op. Massagevechten rond een door de Indianen aangevallen fort vormen het hoogtepunt van de film. Meer dan vijf miljoen dollar (ca vier-en-half miljoen Euro - dat was toen verschrikkelijk veel geld) heeft de film gekost, én drie-en-eenhalve maand opnamen. Meer dan dertig gewonden vielen bij de actiescènes die door Arthur Rosson werden geregisseerd. Prachtig camerawerk van Ray Rennahan. Het scenario van Charles Bennett, Frederick M. Frank en Jesse Lasky, Jr. is gebaseerd op de roman The Judas Tree van Neil H. Swanson. In kleine rollen ziet men nog: Lloyd Bridges, Jack Pennick, Iron Eyes Cody, Chief Thunder Cloud, Lex Barker, Lane Chandler, Jay Silverheels, Fred Kohler Jr en Ray Teal.

The Postman Always Rings Twice

1946 | Drama, Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1946. Drama van Tay Garnett. Met o.a. Lana Turner, John Garfield, Cecil Kellaway, Hume Cronyn en Audrey Totter.

Een zwerver valt als een blok voor een getrouwde vrouw en wordt door haar gevraagd haar lompe, maar steenrijke man te vermoorden. Gebaseerd op James M. Cains gelijknamige bestseller, die in Europa al twee keer eerder verfilmd was: als Le dernier tournant (1939), een obscuur werkje van Pierre Chenal en als Ossessione (1942), de debuutfilm van Luchino Visconti. In 1946 volgde de eerste Amerikaanse verfilming onder regie van Tay Garnett die het verhaal omtoverde tot een klassieke film noir. En tenslotte deed Bob Rafelson het in 1981 nog eens dunnetjes over.

The Cockeyed Miracle

1946 | Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 1946. Fantasy van S. Sylvan Simon. Met o.a. Frank Morgan, Keenan Wynn, Cecil Kellaway, Audrey Totter en Marshall Thompson.

Goede acteurs dragen zwak scenario. Morgan keert uit de hemel terug om een financiële vergissing goed te maken waar zijn gezin bij betrokken is geraakt.

Monsieur Beaucaire

1946 | Komedie

Verenigde Staten 1946. Komedie van George Marshall. Met o.a. Bob Hope, Joan Caulfield, Patric Knowles, Marjorie Reynolds en Cecil Kellaway.

Een alleraardigste Bob Hope-kostuumfilm waarin Bob als kapper een geheime opdracht krijgt die hem zeker de kop zal kosten. Duur decor, sterke grappen.

Easy to Wed

1946 | Komedie

Verenigde Staten 1946. Komedie van Edward Buzzell. Met o.a. Van Johnson, Esther Williams, Lucille Ball, Keenan Wynn en Cecil Kellaway.

De nieuwe versie van LIBELED LADY kan niet in de schaduw staan van het origineel, maar het blijft toch een draaglijke lachfilm met Lucy in een van haar eerste grote komedierollen. Het scenario is van Dorothy Kingsley naar het toneelstuk Libeled Lady. Het camerawerk is van Harry Stradling.

Love Letters

1945 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1945. Romantiek van William Dieterle. Met o.a. Jennifer Jones, Joseph Cotten, Ann Richards, Anita Louise en Cecil Kellaway.

Kenmerkend deprimerende kost uit het post WO II-tijdperk over de jonge Victoria (Jones) die door een shell-shock tijdens de oorlog haar geheugen verloor. Zij ontmoet ex-soldaat Aallan Quinton (Cotten) die haar de brieven van haar gestorven echtgenoot schreef. Hij maakt haar het hof, geneest haar en verovert haar hart. Deskundig in beeld gebracht met een vrij adembenemende climax. Naar de roman Pity My Simplicity van Chris Massie door niemand minder dan Ayn Rand tot scenario bewerkt. De titelsong is van Victor Young. Camerawerk van Lee Garmes.

Kitty

1945 | Drama

Verenigde Staten 1945. Drama van Mitchell Leisen. Met o.a. Paulette Goddard, Ray Milland, Patric Knowles, Reginald Owen en Cecil Kellaway.

Een te lang kostuumstuk over de opkomst van een meisje uit de goot tot dame in het 18e-eeuwse Engeland met hulp van de verarmde losbol Milland; een van Goddards beste rollen.

Practically Yours

1944 | Komedie

Verenigde Staten 1944. Komedie van Mitchell Leisen. Met o.a. Claudette Colbert, Fred MacMurray, Gil Lamb, Robert Benchley en Rosemary DeCamp.

Het vakwerk van de sterren redden het gewrongen verhaal over een meisje dat de boodschap van een piloot aan zijn hond onderschept.

Mrs. Parkington

1944 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1944. Drama van Tay Garnett. Met o.a. Greer Garson, Walter Pidgeon, Edward Arnold, Gladys Cooper en Agnes Moorehead.

De kordate Garson heeft vergaande ambities, huwt de gefortuneerde maar huiselijk aangelegde Pidgeon en beklimt de sociale ladder. Een lange maar verzorgde smartlap. Robert Thoeren en Polly James bewerkten een roman van Louis Bromfield tot scenario. Het camerawerk is van Joseph Ruttenberg.

Frenchman's Creek

1944 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1944. Avonturenfilm van Mitchell Leisen. Met o.a. Joan Fontaine, Arturo De Cordova, Basil Rathbone, Nigel Bruce en Cecil Kellaway.

Lady St. Columb (Fontaine) ontvlucht tijdens de Restauratie in Engeland haar wellustige edelman en gaat naar haar familie in Cornwall, waar zij verliefd wordt op de Franse piraat Jean Beno[KA4]it Aubery (De Cordova). Naar de roman van Daphne du Maurier. Weelderig maar vervelend ondanks de goede bijrollen. De productie kostte destijds vier miljoen dollar: toen de duurste film die in de V.S. werd gemaakt. Scenario van Talbot Jennings. Camerawerk van George Barnes.

And Now Tomorrow

1944 | Drama

Verenigde Staten 1944. Drama van Irving Pichel. Met o.a. Alan Ladd, Loretta Young, Susan Hayward, Barry Sullivan en Beulah Bondi.

Arme dokter Ladd wordt verliefd op een dove mondaine patiënte, Young, in deze Rachel Field-romance; soms zeer moeizaam verloop.

The Good Fellows

1943 | Drama

Verenigde Staten 1943. Drama van Jo Graham. Met o.a. Cecil Kellaway, Mabel Paige, Helen Walker en James Brown.

Plezierige stof over een man die zijn gezin verwaarloost omdat hij meer om een aardige broederschap geeft.

It Ain't Hay

1943 | Komedie

Verenigde Staten 1943. Komedie van Erle C. Kenton en Erle Kenton. Met o.a. Bud Abbott, Lou Costello, Patsy O'Connor, Grace McDonald en Leighton Noble.

Een heel aardige A&C naar een verhaal van Damon Runyon over het racepaard Teabiscuit; goede bijrollen helpen.

The Lady Has Plans

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van Sidney Lanfield. Met o.a. Paulette Goddard, Ray Milland, Roland Young, Albert Dekker en Margaret Hayes.

Een samengeflanste spionnenkomedie met de onschuldige Goddard die ervan verdacht wordt een geheim agente te zijn en Milland die haar in Lissabon schaduwt.

Take a Letter, Darling

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van Mitchell Leisen. Met o.a. Rosalind Russell, Fred MacMurray, Constance Moore, Robert Benchley en Macdonald Carey.

We horen geestige dialogen wanneer Rosalind als reclamevrouw MacMurray inhuurt als secretaris, maar de relatie houdt daar niet mee op. Benchley is treffend als Russells gokkende vennoot. Het scenario is van Claude Binyon, naar een verhaal van George Beck. Camerawerk van John Mescall.

I Married a Witch

1942 | Komedie, Fantasy, Horror, Romantiek

Verenigde Staten 1942. Komedie van René Clair. Met o.a. Fredric March, Veronica Lake, Robert Benchley, Susan Hayward en Cecil Kellaway.

Tweede Hollywoodfilm van René Clair bood Veronica Lake kans te debuteren als heks die door toedoen van een puritein op de brandstapel belandt. Na haar wedergeboorte in eigentijds New York maakt ze diens afstammeling (March) het leven zuur. Fredric March zei na het draaien van I Married a Witch dat hij het afschuwelijk vond om met Lake samen te moeten werken. Daar is in de film niets van te merken. Clair, die vaardig tussen komedie en fantasy balanceert, had de touwtjes kennelijk strak in handen.

Are Husbands Necessary?

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Ray Milland, Betty Field, Patricia Morison, Eugene Pallette en Cecil Kellaway.

Deze film, als ook de echtgenoten in de titelrol, is onnodig.

A Night in New Orleans

1942 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1942. Drama van William Clemens. Met o.a. Preston Foster, Patricia Morison, Albert Dekker, Charles Butterworth en Dooley Wilson.

Een mager gegeven over de pogingen die Morison onderneemt om haar echtgenoot Foster van een beschuldiging van moord te zuiveren.

The Night of January 16th

1941 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1941. Mysterie van William Clemens. Met o.a. Robert Preston, Ellen Drew, Nils Asther, Donald Douglas en Rod Cameron.

Dit Broadwaystuk was ooit een hit, maar krijgt hier een oppervlakkige behandeling; een retorische en ongeïnspireerde detectivefilm.

Burma Convoy

1941 | Actiefilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1941. Actiefilm van Noel Smith. Met o.a. Charles Bickford, Evelyn Ankers, Frank Albertson, Cecil Kellaway en Keye Luke.

Leuke, kleine actiefilm over transportbelangen en conflicten tussen bedrijven die de hoognodige bevoorrading over de Burma Road moeten vervoeren tijdens de koortsachtige dagen van WO II.

The Mummy's Hand

1940 | Horror

Verenigde Staten 1940. Horror van Christy Cabanne. Met o.a. Dick Foran, Peggy Moran, Wallace Ford, Eduardo Ciannelli en George Zucco.

Een absurd geval over een mummie die tot leven komt om de graftombe van zijn geliefde tegen de bemoeienis van geleerden in bescherming te nemen. Cowboy-acteur Tyler is een lusteloze mummie.

The Invisible Man Returns

1940 | Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1940. Horror van Joe May. Met o.a. Vincent Price, John Sutton, Nan Grey, Cecil Kellaway en Alan Napier.

Een mooi vervolg van een opwindend origineel. Met Price die onzichtbaar wordt om zichzelf te vrijwaren van een aanklacht voor moord.

The House Of The Seven Gables

1940 |

1940. Joe May. Met o.a. Cecil Kellaway, George Sanders, Vincent Price, Nan Grey en Alan Napier.

Een mooi vervolg van een opwindend origineel. Met Price die onzichtbaar wordt om zichzelf te vrijwaren van een aanklacht voor moord.

Mexican Spitfire Out West

1940 | Western, Drama

Verenigde Staten 1940. Western van Leslie Goodwins. Met o.a. Lupe Velez, Leon Errol, Donald Woods, Elisabeth Risdon en Cecil Kellaway.

Het temperamentvolle Latijnsamerikaanse mokkeltje vindt dat manlief te weinig aandacht aan haar besteedt en gaat daarom naar Reno om zich te laten scheiden. In deze levendige klucht worden tal van grappen uit de eerste 'Mexican Spitfire'-film opnieuw ten tonele gevoerd, maar ze blijven nog altijd leuk. Zie ook: 'Mexican Spitfire'-serie.

Brother Orchid

1940 | Misdaad, Komedie, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1940. Misdaad van Lloyd Bacon. Met o.a. Edward G. Robinson, Ann Sothern, Humphrey Bogart, Ralph Bellamy en Donald Crisp.

Gangsterbaas Robinson eist na een verblijf van vijf jaar in Europa zijn oude positie weer op. Daarna wordt hij op hardhandige wijze door zijn vroegere vertrouwensman Bogart uit de organisatie gezet. Hij wordt afgetuigd en zo goed als dood in een klooster achtergelaten. Tijdens zijn langdurige genezingsproces begint hij van dit eenvoudige leven te houden. Hij besluit te blijven en zich aan het kweken van bloemen te wijden. Maar zijn verleden laat hem niet los, want als hij zijn producten op de markt wil brengen, wordt hij geboycot. Leuke mengeling van komedie, drama, religie en gangsteringrediënten. Een geslaagde variant op het typische Robinson-personage. Robinson en Bogart zijn grandioos in hun respectievelijke rollen. Het scenario van Earl Baldwin is gebaseerd op een verhaal van Richard Connell. Tony Gaudio zette alles op film.

Wuthering Heights

1939 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1939. Drama van William Wyler. Met o.a. Laurence Olivier, Merle Oberon, David Niven, Flora Robson en Donald Crisp.

Eerste en volgens velen beste filmbewerking van Emily Bronte's literaire klassieker vertelt met grote visuele gratie de tragische liefdesgeschiedenis van Heathcliff en Cathy. Ze groeien samen op en raken verliefd. Maar Cathy trouwt met een ander. De in Duitsland geboren Amerikaan Wyler, een notoir 'moeilijke' regisseur, bracht zijn hoofdrolspelers tot grote hoogten: de film vormde de springplank voor de Hollywoodcarrière van de Engelse Olivier. Van de acht Oscarnominaties werd alleen die voor het zwart-wit werk van cameraman Gregg Toland verzilverd.

We Are Not Alone

1939 | Drama

Verenigde Staten 1939. Drama van Edmund Goulding. Met o.a. Paul Muni, Jane Bryan, Flora Robson, Una O'Connor en Henry Daniell.

Bryan treedt in dienst als kindermeisje in het gezin van de Engelse dorpsarts Muni en maakt mee dat de arts ervan beschuldigd wordt zijn neurotische vrouw (Robson) te hebben vermoord. Er zijn echter nog een kok, een zoon en een danseres. De emoties worden schitterend vertolkt; een goed gemaakte film vol onverwachte wendingen. Het scenario is van Milton Krims naar de roman van James Hilton. Het camerawerk is van Tony Gaudio.

Mexican Spitfire

1939 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1939. Komedie van Leslie Goodwins. Met o.a. Lupe Velez, Leon Errol, Donald Woods, Linda Hayes en Cecil Kellaway.

Deze film, officieel de eerste in de low-budget 'Mexican Spitfire'-serie van RKO, is een herbewerking van THE GIRL FROM MEXICO, maar de aandacht wordt al gauw verlegd van de karakterloze hoofdrolspeler Woods naar de uitgelaten Errol, die een dubbelrol speelt: hij is zowel Uncle Matt als de aangeschoten Lord Epping. Ondertussen probeert de vrouw van Matt, gespeeld door Risdon, het huwelijk tussen haar neef en de vurige Carmelita uit elkaar te doen spatten. Deze film is goed voor een paar behoorlijke lachstuipen. Zie ook: 'Mexican Spitfire'-serie.

Intermezzo

1939 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1939. Drama van Gregory Ratoff. Met o.a. Leslie Howard, Ingrid Bergman, Edna Best, Cecil Kellaway en John Halliday.

De Amerikaanse verfilming (en Bergmans eerste Engelstalige film) van Molanders gelijknamige, maar langere film uit 1936. Het betreft een liefdesgeschiedenis en gaat over een bekende, getrouwde violist, die een verhouding krijgt met zijn muzikale proteg[KA1]ee. De moraal van die tijd speelt wellicht de grootste rol: hij houdt van haar, maar uit fatsoen keert hij terug naar zijn gezin. Verder bevat de film de welluidende romantische muziek van Robert Henning en Heinz Provost. Ook bekend als ESCAPE TO HAPPINESS. Nog tweemaal (officieus) verfilmd: Als INTERLUDE in 1957 en als HONEYSUCKLE ROSE in 1968. George O'Neil bewerkte een verhaal van Gösta Stevens en Gustaf Molander tot scenario. Het camerawerk deed Gregg Toland.

Maid's Night Out

1938 | Komedie

Verenigde Staten 1938. Komedie van Ben Holmes. Met o.a. Joan Fontaine, Allan Lane, Hedda Hopper, George Irving en William Brisbane.

Fontaine is een van die erfgenamen uit de jaren dertig die voor huishoudster wordt aangezien in deze milde, goedkope komedie.