Bruno Mattei

1931 -2007 Regisseur, Editor

Bruno Mattei (1931-2007) is regisseur en editor.
Er zijn 10 films gevonden.

Strike commando 2 - Trappola diabolica

1989 | Oorlogsfilm

Italië 1989. Oorlogsfilm van Bruno Mattei. Met o.a. Richard Harris, Brent Huff en Mary Stavin.

Nadat de oorlog in Vietnam is afgelopen keert een Amerikaan terug naar het Vietnamese oerwoud, waar zijn commandant is vermist en nooit teruggevonden. De veteraan wordt geconfronteerd met een nachtmerrieachtige werkelijkheid. De vele actiescènes zijn niet erg spannend, het acteren is onder de maat en het verhaal klinkt wel erg onwaarschijnlijk. Wat wil je ook: het maken van Vietnam-films is nu eenmaal een Amerikaanse en geen Italiaanse aangelegenheid.

Zombi 3

1988 | Horror

Italië 1988. Horror van Lucio Fulci en Bruno Mattei. Met o.a. Alan Collins, Deran Sarafian, Richard Raymond, Michele Monti en Uli Reinthaler.

Weer zo'n lusteloze en ongeïnspireerde serie over zombies, een uitgemolken onderwerp. Goedkoop gemaakt en druipend van de ketchup. Dom verhaal, armzalige regie, slecht spel en misselijkmakend geweld.

Strike Commando

1987 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Italië 1987. Oorlogsfilm van Bruno Mattei. Met o.a. Reb Brown, Christopher Connelly, Loes Kamma, Alan Collins en Alex Vitale.

Een Italiaanse imitatie van RAMBO met idiote dialogen, minuscuul budget en een dwaze plot over één enkele overlevende van een opdracht in Vietnam, die vriendschap sluit met de plaatselijke bevolking. Hij wordt teruggestuurd naar Vietnam om foto's te nemen van de Russische aanwezigheid aldaar. Slecht spel en nietszeggende film.

Scalps! venganza india

1987 | Actiefilm, Western, Oorlogsfilm

Spanje/Italië/Duitsland 1987. Actiefilm van Bruno Mattei en Claudio Fragasso. Met o.a. Mapy Galan, Vass Karys, Charly Bravo en Emilio Linder.

Een groep Yankies komt bij een Indiaanse nederzetting wapens ruilen tegen paarden. Wanneer zij de dochter van het opperhoofd proberen mee te nemen volgt er een slachting. Een magere co- productie. Dankzij Bravo, een van de 'beste' schurken van de Spaanse cinema, niet een volledige flop. Het scenario is van van José Maria Cunillés. Zwak camerawerk van Julio Burgos. Deze spaghettifilm speelt rond 1860 in Texas tegen de achtergrond van de Amerikaanse burgeroorlog.

Fuga dall'inferno

1987 | Actiefilm

Italië 1987. Actiefilm van Bruno Mattei. Met o.a. Miles O'Keeffe en Donald Pleasence.

Een Amerikaan in Bangkok probeert alle benodigde papieren te krijgen voor de adoptie van het kind dat een Vietnamese vrouw tijdens de oorlog van hem kreeg. Bij de Vietnamese ambassade denkt men dat hij een spion is. Hij wordt achtervolgd door Russen en Vietnamezen en op het nippertje gered door Amerikaanse functionarissen. Ze doen hem een voorstel: hij kan zijn zoon redden als hij het bewijs levert dat de Russen een geheim trainingskamp hebben midden in Vietnam. Veel indrukwekkende actiescènes compenseren enigszins het slechte acteren.

Night of the Zombies

1983 | Horror

Italië/Spanje 1983. Horror van Bruno Mattei. Met o.a. Frank Garfield, Margit Newton, Selan Karay, Patrizia Costa en Josep Lluís Fonoll.

Geleerden in Nieuw-Guinea laten per ongeluk gifgas ontsnappen, waardoor de plaatselijke bevolking in kannibalistische zombies verandert. De film bevat twee nieuwtjes, te weten een zombiebaby en een zombierat, maar is voor de rest niet uit te zitten. Ook bekend als NIGHT OF THE LIVING DEAD, INFERNO DEI MORTI-VIVENTI, ZOMBIE CREEPING FLESH, VIRUS CANNIBALE, APOCALIPSIS CANIBAL and HELL OF THE LIVING DEATH.

Virus - l'inferno dei morti viventi

1981 | Horror

Spanje/Italië 1981. Horror van Bruno Mattei. Met o.a. Frank Garfeeld en Selan Karay.

Een goedkoop gemaakte horror-film, niets anders dan een imitatie van wat al veel vaker en veel beter gedaan is door met name de Amerikanen. Het gaat over een ongeluk in een chemische fabriek. Door de vervuiling ontstaan alles verwoestende monsters. Zonde van de tijd.

Happy Birthday, Harry

1980 | Komedie

Italië/Duitsland 1980. Komedie van Bruno Mattei. Met o.a. John Richardson, Terry-Thomas, Gordon Mitchel, Marisa Mell en Isarco Ravaiolli.

Een flauwe komedie over een man, die veertig jaar wordt en denkt dat hij te oud is voor veroveringen van vrouwelijk schoon. Om een eind aan zijn vertwijfeling te maken gaat hij de versiertoer op, waardoor hij in allerlei kluchtige situaties belandt. Niks aan.

Casa privata per le SS

1977 | Erotiek, Oorlogsfilm

Italië 1977. Erotiek van Bruno Mattei. Met o.a. Gabriela Carrara, Marina Daunia, Macha Magall, Vassili Karys en Tamara Triffez.

Onfrisse hakenkruisporno in het voetspoor van SALON KITTY. De combinatie van seks en brutaal geweld tegen vrouwen is natuurlijk weerzinwekkend, maar de uitwerking is zo onbeholpen dat de film bij momenten komisch aandoet. Zo kan één van de Duitse officieren enkel een orgasme krijgen terwijl hij op een orgel speelt! Mattei regisseerde onder het pseudoniem Jordan B. Matthews.

Vampyros Lesbos

1971 | Horror, Erotiek

Duitsland/Spanje 1971. Horror van Jesús Franco. Met o.a. Soledad Miranda, Ewa Strömberg, Dennis Price, Paul Muller en Heidrun Kussin.

Vampyros Lesbos, de Citizen Kane van Euro-exploitation, is de cultfilm van Jesús Franco met Soledad Miranda als De Erfgename van Dracula. Eveneens beroemd vanwege de sexadelic soundtrack. Nestor Franco maakte rond 1970 maar liefst zes films met muze Miranda, waaronder Count Dracula, waarbij zijn verliefde camera's haar registreerden als variaties op een bloeddorstig wraakengel. In Vampyros Lesbos lokt ze als bikinigravin een nietsvermoedende blondine (vixen Ewa Strömberg) naar haar mediterraan eiland voor een erotisch bloedmaal. Miranda overleed in de nazomer van 1970 vlak na een auto-ongeluk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bruno Mattei op televisie komt.

Reageer