Larry Kramer (1935) is acteur, scenarist, producer en auteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Normal Heart

2014 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 2014. Biografie van Ryan Murphy. Met o.a. Mark Ruffalo, Matt Bomer, Julia Roberts, Taylor Kitsch en Jonathan Groff.

Biografisch drama naar het toneelstuk van Larry Kramer, de New Yorkse schrijver die begin jaren tachtig op allerlei manieren actie voerde om publiek en politiek in beweging te krijgen om de aidsepidemie te bestrijden. Mark Ruffalo speelt Kramers alter ego Ned Weeks, de man die zelfs zo ver ging dat hij politici verweet dat ze bewust aanstuurden op de dood van gays, door niet adequaat te reageren op de toen nog onbekende en dodelijke ziekte. Tv-film afgeladen met goede bedoelingen, zoals het etaleren van romantiek onder vuur, radeloos activisme, en Julia Roberts.

Positiv

1990 | Documentaire

Duitsland 1990. Documentaire van Rosa von Praunheim. Met o.a. Phil Zwickler, Larry Kramer, Michael Callen en Peter Staley.

Documentaire over de Amerikaanse anti-aids beweging. Initiatiefnemers en medewerkers van groepen voor zelfhulp stellen de slechte voorlichting en de dito opvang van aids-patiënten in New York aan de kaak. Von Praunheim wil met deze film zieken de moed geven hun isolatie te doorbreken en uit de anonimiteit te treden. POSITIV is de tweede aflevering in een trilogie over Aids.

Women in Love

1969 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1969. Drama van Ken Russell. Met o.a. Alan Bates, Oliver Reed, Glenda Jackson, Jennie Linden en Eleanor Bron.

Een cause célèbre, deze D.H. Lawrence-adaptatie van die andere Britse taboebreker: Russell. De film - die evengoed Men in Love had kunnen heten - vertelt met een stevige pot durf en pathos over de turbulenties van de zussen Gudrun en Ursula en hun respectievelijke liefdes, Gerald en diens boezemvriend Rupert. In een mijnstadje in de Midlands drijft het amoureuze viertal elkaar in het Interbellum tot woede, wanhoop en de rest. Seksuele explicietheid van het materiaal - naaktworstelscène met Bates en Reed trompettert herenliefde - zorgde voor gefronsde censorvoorhoofden. Oscar voor Jackson.