Gunnar Sjöberg

Acteur

Gunnar Sjöberg is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Lek pȧ regnbȧgen

1958 | Drama

Zweden 1958. Drama van Lars-Eric Kjellgren. Met o.a. Mai Zetterling, Alf Kjellin, Birger Malmsten, Isa Quensel en Inga Landgré.

Een student rechten wordt verliefd op een sociaal werkster maar wil zich om het ongelukkig huwelijk van zijn ouders niet binden. De relaties met anderen pakken slecht uit, maar als ze zich hun gebondenheid realiseren is het te laat en gaat de vrouw in Amerika studeren. Deze typisch Zweedse, psychologische praatfilm - met een scenario van Vilgot Sjöman - mist zijn werking omdat de personages in de film niet alleen oud genoeg zijn om wijzer te wezen, maar ook omdat de acteurs hun veronderstelde leeftijd zichtbaar al jaren achter zich hebben.

Synnöve Solbakken

1957 | Drama

Zweden 1957. Drama van Gunnar Helström. Met o.a. Synnöve Strigen, Gunnar Helström, Harriet Andersson, Edvin Adolphson en Gunnar Sjöberg.

De liefde van een jongeman voor een blonde dorpsschone stuit op tegenwerking door toedoen van jaloerse rivalen, die hem met geheimzinnige gebeurtenissen in diskrediet brengen. Dit plattelandsdrama werd al als zwijgende film gemaakt en is in de nieuwe versie met somber aangezette romantiek erg gedateerd en weinig overtuigend. Fraaie kleurenfotografie van berglandschappen door Sven Nykvist, dat wel.

Sjunde himlen

1956 | Komedie

Zweden 1956. Komedie van Hasse Ekman. Met o.a. Hasse Ekman, Sickan Carlson, Stig Järrel, Gunnar Björnstrand en Sigge Fürst.

Een radio-presentator heeft door zijn romantische stem en teksten veel vrouwelijke fans, behalve een arts die zijn succes onzinnig vindt. Ze verandert haar oordeel wanneer ze hem als patiënt in levenden lijve ziet. Acteur Ekman schreef eerst een toneelvehikel voor zichzelf en maakte daarna een filmversie die op theatereffecten en dialoog blijft steunen. De luchtige aanpak is in Zweedse cinema nogal ongewoon en de film fungeert nú als herinnering aan de tijd dat radio in het middelpunt van de aandacht stond.

Tvȧ trappor över gȧrden

1949 | Misdaad, Drama

Zweden 1949. Misdaad van Gösta Werner. Met o.a. Gertrud Fridh, Bengt Eklund, Lars Ekborg, Åke Fridell en Stig Järrel.

Een criminele jongere ontsnapt uit een opvoedingsgesticht en pleegt per ongeluk een moord. Terwijl zijn vriendin geld voor zijn vlucht naar het buitenland bij elkaar probeert te krijgen, komt de politie steeds dichter op zijn hielen. Bij aankomst van het meisje bij zijn schuilplaats verwart hij haar met de politie en pleegd zelfmoord. De Zweedse zwartgalligheid maakt dit sociale drama er niet overtuigender op, ondanks een scherpe aanval op hypocrisie bij een dominee en enige heilsoldaten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gunnar Sjöberg op televisie komt.

Reageer