Josef Hlinomaz

Acteur

Josef Hlinomaz is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Pan Tau - der Film

1988 | Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Duitsland/Servië en Montenegro 1988. Familiefilm van Jindrich Polák. Met o.a. Otto Simanek, Dana Vávrová, Ute Christensen, Jan Vlasak en Karel Soukup.

Pan Tau, de van tv bekende en geliefde tovenaar met de bolhoed, keert terug. Een film in een film: in de decors van een SF-film zal een nieuw avontuur worden opgenomen. Maar de acteur die vroeger Pan Tau speelde is intussen een oude, verbitterde alcoholist geworden. Dus wordt er een dubbelganger van stal gehaald, die voor de nodige opwinding zorgt. Scenario van Ota Hofman en Jindrich Polak. Camerawerk van Emil Sirotek.

Ruzové sny

1976 | Romantiek

Servië en Montenegro 1976. Romantiek van Dusan Hanák. Met o.a. Juraj Novota, Iva Bíttová, Josef Hlinomaz, Marie Mottlová en Ludvík Króner.

Nabij een Slowaaks dorpje bevindt zich een zigeunergemeenschap. Jolanka is er grootgebracht door haar grootmoeder en droomt ervan naaister te worden. Jakub (Novota) is de postbode van het gehucht. Jolanka en Jakub worden verliefd en krijgen vervolgens te maken met de vooroordelen van de dorpsbewoners en de zigeuners. Als Jolanka's grootmoeder sterft, trekt zij naar de grote stad om haar droom te verwezenlijken. Jakub volgt met de post nog bij zich, w.o. aangetekende brieven en postwissels. Het duurt niet lang of de naïeve Jakub belandt in het cachot. Poëtisch, vertederend en licht ironisch speelfilmdebuut van Hanák, die daarvoor een documentaire had gemaakt. Hij schreef samen met Dusan Dusek het scenario. Bíttová lijkt nu niet direct op een zigeunermeisje, maar ze is wél heel innemend, dus wat doet het ertoe? Dodo Simoncic stond achter de camera. In de achtereen volgende jaren meervoudig bekroond op kleine festivals.

Ukradená Vzducholod

1966 | Avonturenfilm, Sciencefiction, Familiefilm

Servië en Montenegro/Italië 1966. Avonturenfilm van Karel Zeman. Met o.a. Michael Pospisil, Hanus Bor, Jan Cizek, Josef Stráník en Jan Malát.

Op de luchtvaarttentoonstelling van 1891 in Praag is het luchtschip van `Findejs and Comp` de absolute sensatie. Vijf avontuurlijke jongens, Jaboubek (Pospisil), Tom[KA1]as (Bor), Martin (Cizek), Petr (Stranik) en Pavel (Malat), kruipen aan boord en vliegen meer door een toeval dan door iets anders weg en maken een omzwerving om de wereld. Tijdens de reis beleven zij van alles en nog wat en komen na een vliegende storm, waarin het luchtschip onherstelbaar beschadigd wordt, terecht in een grot, waar kapitein Nemo ooit de onderzee[KA3]er Nautilus aanmeerde. Jaboubek heeft last van heimwee en gooit een brief met een noodkreet in een fles in zee. Op een goede dag doemt er een schip op aan de kim, dat aanloopt en Katka (Zelenohorsk[KA1]a) aan boord blijkt te hebben. Na een spannende strijd tegen piraten kunnen zij eindelijk weer naar huis. Hoewel de film al behoorlijk oud is en de speciale effecten ingehaald zijn door de tijd, is en blijft hij aardig vooral door de originele vondsten, waaraan jonge kinderen best het nodige plezier kunnen beleven voordat ze zich gaan vergapen aan de zeer knap gemaakte en verpakte massacultuur van Disney. Het scenario, dat vrijelijk is ge[KA3]inspireerd op de boeken van Jules Verne (toen inmiddels vrij van auteursrechten) is van regisseur Zeman en Radovan Krátký. Het camerawerk is van Josef Novotný en Bohuslav Pikhart.

Dobrý voják Švejk

1956 |

Servië en Montenegro 1956. Karel Steklý. Met o.a. Svatopluk Benes, Miloš Nesvadba, František Filipovský, Josef Hlinomaz en Milan Neděla.

Een weinig kritische en simplistische versie van de bekende satire op de (ondergaande) Oostenrijks-Hongaarse monarchie en de daarmee samenhangende bureaucratie en het militairisme. Een maatschappelijke orde, die niets beters heeft te doen dan een eenvoudige ziel, hondenvanger Schweijk, wegens spionage en hoogverraad te arresteren en daarna voor gek te verklaren. Naar het beroemde boek van Jaroslav Hašek, die leefde van 1883 - 1923.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Josef Hlinomaz op televisie komt.

Reageer