Tapa Sudana is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

J'ai faim !!!

2001 | Romantiek

Frankrijk 2001. Romantiek van Florence Quentin. Met o.a. Catherine Jacob, Michèle Laroque, Garance Clavel, Isabelle Chandelier en Alessandra Martines.

De ijdele Barnab[KA1]e (Le Bolloc`h) heeft Lily (Jacob) in de steek gelaten voor de slanke den Ana[KA3]is (Martines). Lily is de veertig al gepasseerd en heeft geen jongemeisjesfiguur meer. Zij wil Barnab[KA1]e heroveren door te vermageren om haar rivale te evenaren. Haar vriendinnen Yolande (Clavel), Corinne (Candelier) en Arlette (Laroque) helpen haar een handje. Ze vervangen haar op het werk, plegen bedreigende telefoontjes en proberen Barnabé terug te lokken met zoete praat. De vermageringskuur valt niet mee, vooral als de diëtist zelf ook wel een paar pondjes mag verliezen. Het regiedebuut van scenarioschrijfster Quentin, die uiteraard haar eigen scenario schreef, is mager uitgevallen. Haar regie is schools en stijf, terwijl ze het komische talent van haar hoofdrol Jacob onvoldoende uitbuit. De overige rolverdeling doet zonder meer zijn best. De film is te episodisch en slechts sporadisch grappig. Quentin die o.a. hoog gescoord heeft met LA VIE EST UNE FLEUVE TRANQUILLE en LE BONHEUR EST DANS LE PRÉ kan beter achter haar computer blijven zitten dan achter de camera te staan. Het camerawerk van Bruno de Keyzer is overigens tiptop; hij heeft goed gebruik gemaakt van de Parijse locaties. Je honger zal deze film niet stillen.

Nguol thuà

1998 | Fantasy

Canada/Frankrijk/Vietnam 1998. Fantasy van Dai Sijie. Met o.a. Akihiro Nishida, Tapa Sudana, Nguyen Minh Chau, Nguyen Hoa Thuy en Trinh Nguyen Chan Cuong.

Een Chinees dorpje in de bergen wordt geteisterd door lepra. Volgens een oud volksgeloof kan de ziekte bestreden worden als een gezin met vijf zonen en vijf dochters de monsterachtige vis die in het nabij gelegen Hemelse Meer zou huizen, doodt. Tang de Elfde (Nishida) die een restaurant runt, gaat zijn broer Tang de Eerste (Sudana) die in het dorpje woont, opzoeken omdat hij ziek is. Het toeval wil dat de vrouw van Tang de Elfde in verwachting is en dat ze al vijf zonen en vier meisjes hebben. Dus Tang de Elfde is voorbestemd voor een hele bijzondere missie zonder dat hij het beseft. Het scenario van regisseur Dai en Nadine Perront is spanningsloos, onwerkelijk en staat ver van ons af. Het camerawerk van Guy Dufaux is heel mooi en de prachtige, weidse beelden van het landschap, noden om het land te bezoeken. Het is overigens niet China, maar Vietnam, waar gedraaid werd. Ondanks de behoorlijke spelprestaties, krijgt de kijker geen binding met het gebodene en laat de film hem tamelijk koud.

La Tragédie de Carmen

1983 | Muziek, Drama, Experimenteel

Frankrijk/Duitsland/Verenigd Koninkrijk 1983. Muziek van Peter Brook. Met o.a. Hélène Delavault, Howard Hensel, Agnès Host, Jake Gardner en Jean-Paul Denizon.

1983 was beslist het jaar van de Carmen-revival. Naast bewerkingen van Saura (CARMEN), Godard (PRENOM CARMEN) en Rosi (CARMEN) waagde ook de eigenzinnige theaterregisseur Brook zich aan een heel eigen filmbewerking van de beroemde opera van Bizet. Een, houd U vast, experimentele bewerking met een minimum aan decors en een 'ingekorte' orchestratie. Het resultaat is een tweeslachtige ramp, irritant zowel als film als als opera.