Hatsuo Yamaya

Acteur

Hatsuo Yamaya is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Kids Return

1996 | Drama, Familiefilm, Experimenteel, Actiefilm

Japan 1996. Drama van Takeshi Kitano. Met o.a. Masanobu Ando, Ken Kaneko, Leo Morimoto, Hatsuo Yamaya en Mitsuko Oka.

Een toevallige ontmoeting brengt twee jongeren terug naar het verleden van hun rebelse schooltijd. Massaru en Shinji zijn gezworen kameraden die intimidatie en ongein tot kunst verheven hebben. Als Masaru op een dag een paar rake klappen te verwerken krijgt, stort hij zich samen met Shinji op de bokssport. (IdH/VPRO Gids)

Jukusai no Chizo

1979 | Drama

Japan 1979. Drama van Mitsuo Yanagimachi. Met o.a. Yuji Honma, Keizo Kanie, Hideko Okiyama, Hatsuo Yamaya en Chisako Hara.

Een originele, provocerende film over een 19-jarige krantenbezorger die een schema bijhoudt van de huizen waar hij levert, waarop hij punten geeft aan de verschillende klanten, al naar gelang hun houding tegenover hem. Een en ander wordt een obsessie en hij begint hen anoniem op te bellen, dreigend een gasontploffing te regelen. Qua stijl doet de film denken aan Oshima, de meest westerse van de Japanse filmmakers, hoewel Yanagimachi eigenlijk nooit echt is doorgebroken in het westen. In dit geval zeker zeer ten onrechte. Ook bekend als A 19-YEAR- OLD'S PLAN.

Bondage

1977 | Thriller, Horror, Drama

Japan 1977. Thriller van Met o.a. Miyashita Junko en Hatsuo Yamaya.

Rosemary Zoltanne (Post) verhuist met haar tienerdochter Sarah (Chalke) van het zonnige Californi[KA3]e naar het koele New England in het NW van de V.S. Ze gaan in een huis wonen, waarover de afschuwelijkste geruchten de ronde doen, die angstaanjagende gebeurtenissen uit het verleden betreffen. Ongeveer drie honderd jaar geleden was een zekere Sarah (!) Lancaster aan d'r haren het huis uit gesleept en op de brandstapel gegooid. Ze werd toen als heks door het vuur verzwolgen. Er gebeuren allemaal enge dingen in het stadje en het duurt niet lang af een vijftal opgeschoten jongelui werpt beschuldigingen naar het adres van Sarah en beweren dat zij een heks is. Een van de high-schoolleerlingen wordt door een gemaskerde figuur zozeer de stuipen op het lijf gejaagd dat die erin blijft en het staat voor de anderen vast dat Sarah dat geweest is. Welnu, het blijkt dat Sarah en het vijftal de afstammelingen zijn van de heks en de heksenjagers; ze zijn er heilig van overtuigd dat Sarah teruggekeerd is om ze uit wraak te vermoorden. Het scenario van Duane Poole naar het boek van Louis Duncan is niet bepaald spannend, maar houdt de kijker heel lang in het ongewisse wie nu de ware boosdoener is en dat feit is al heel wat vergeleken bij dergelijke rilfilmpjes bij de meter uit het videocircuit. Het spel is zwak, maar het camerawerk van Jon Joffin is eigenlijk veel te goed voor een dergelijk werk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hatsuo Yamaya op televisie komt.

Reageer