Country Joe McDonald

Componist

Country Joe McDonald is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

My Science Project

1985 | Komedie, Fantasy, Sciencefiction

Verenigde Staten 1985. Komedie van Jonathan Beteul en Jonathan Beutel. Met o.a. John Stockwell, Danielle Von Zerneck, Fisher Stevens, Raphael Sbarge en Dennis Hopper.

In 1957 geeft President Eisenhower opdracht een uitvinding te laten verdwijnen waarvan hij vreest dat zij het aanzicht van de wereld zou kunnen veranderen. In 1985 krijgt Stockwell van zijn natuurkundeleraar Hopper opdracht binnen twee weken een chemische proef af te werken. Samen met zijn vriend Stevens en zijn vriendin Von Zerneck gaat Stockwell in militair afval op zoek naar bruikbaar materiaal. Waar ze op stuiten is natuurlijk voorspelbaar, evenals de rest van het scenario (van regisseur Butuel). Zinloze tienerkomedie met SF-inslag. De enige die de film overeind kan houden is Hopper als overjarige hippie, maar zijn optreden is helaas sporadisch. David M. Walsh stond borg voor de fotografie. John Scheele verzorgde de speciale effecten.

Quiet Days in Clichy

1971 | Komedie, Erotiek

Denemarken 1971. Komedie van Jens Jørgen Thorsen. Met o.a. Paul Valjean, Wayne John Rodda, Louise White, Elsebeth Reingard en Ulla Lonvigh-Muller.

Een berooide Amerikaanse schrijver en zijn loyale vriend besteden al hun tijd en energie in Parijs met het zoeken van voedsel en vrouwen, zonder enige kieskeurigheid. De geruchtmakende verfilming van Henry Millers autobiografische kleine roman werd bij de première de toetssteen voor de filmkeuring in veel landen en vanwege dit rumoer werd de film prompt zwaar overschat. Hij is technisch krakkemikkig gemaakt en in steenkolen-Amerikaans nagesynchroniseerd; de toch zeer simpele handeling is overzichtelijk geworden dank zij de tussentitels en het gezongen commentaar van Country Joe. Pluspunten zijn een goed vastgehouden toon van ongegeneerde opgewektheid en hilarische groepsseks met iedere keer onvoorziene complicaties.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Country Joe McDonald op televisie komt.

Reageer