Antonín Kachlík

Regisseur

Antonín Kachlík is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

O princezně Julince

1987 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro/Tsjechië 1987. Familiefilm van Antonín Kachlik, Antonín Kachlík en Antonin Kachlik. Met o.a. Lucie Tomková, Petr Mikula, Jindřich Bonaventura, Václav Babka en Oldrich Viach.

In geen geval wil prinses Julia trouwen met prins Hubert, hoewel haar ouders daar op staan. Zij ontsnapt uit het kasteel en na een reeks leuke avonturen komt zij terecht in een circus. Een boeiende sprookjesfilm met originele gags. Heel vermakelijk. Scenario van Jitka Pistoriusová, die een sprookje van Josef Lada heel vrijelijk bewerkte.

Princ Bajaja

1971 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro/Tsjechië 1971. Familiefilm van Antonín Kachlík en Anton´n Kachl´k. Met o.a. Ivan Palúch, Magda Vasáryová, Fero Velecký, Gustav Opočenský en Karel Augusta.

Een eenvoudige jongeman trekt de wereld in, op zoek naar fortuin en geluk. Onderweg bestrijdt hij het onrecht en hij komt in conflict met een sluwe graaf. Hij ontmoet een mooie prinses waarop hij verliefd wordt. Een orakel vertelt hem dat hij in dienst moet gaan van de koning, vermomd als een stomme tuinknecht. Huwelijkskandidaten melden zich. Onder hen ook de graaf, die alleen maar uit is op macht en fortuin. De jongen moet heel wat moeilijkheden overwinnen. Hij moet de graaf ontmaskeren, onderweg de prinses bevrijden van een draak en het koninkrijk redden. Pas dan krijgt hij de hand van de mooie prinses als beloning. Een sprookje zoals er dertien in een dozijn bestaan, niet al te opwindend in beeld gebracht en met een draak die zou sterven van het lachen als hij zichzelf zag. Acteerprestaties zijn evenmin hoogstaand. Eva Košlerová bewerkte het sprookje van Božena Nemcová. In beeld gebracht door Jiří Macák.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Antonín Kachlík op televisie komt.

Reageer