Lars-Erik Larsson

Componist

Lars-Erik Larsson is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Det stora äventyret

1953 | Familiefilm, Documentaire, Drama

Zweden 1953. Familiefilm van Arne Sucksdorff. Met o.a. Anders Nohrborg, Kjell Sucksdorff, Holger Stockman, Sigvard Kihlgren en Arne Sucksdorff.

Een boerengezin woont in de bossen van Midden-Zweden, waar de dieren in strenge winters voedsel komen zoeken bij de boerderij. Jongens vangen een otter die ze stiekem voeden en temmen, maar die in het voorjaar weer ontsnapt in het meer. Terugkeer van de trekvogels doet hen beseffen dat het `grote avontuur` door blijft gaan. Deze opmerkelijk in beeld gebrachte natuurdocumentaire wordt door de simpele speelfilmintrige versterkt. Het al te hoog gestemd, pedagogisch commentaar van Gunnar Sj[KA3]oberg, die stem van Anders (Nohrborg) inspreekt, en Norman Shelley op de soundtrack is overbodig en qua toon gedateerd. In de Amerikaanse versie is Sjöberg's stem vervangen door Luis Van Rooten. Het scenario is van regisseur Sucksdorff. Het camerawerk is eveneens van regisseur Sucksdorff. RCA Sound System, Mono.

Iris och löjtnantshjärtna

1946 | Drama, Romantiek

Zweden 1946. Drama van Alf Sjöberg. Met o.a. Mai Zetterling, Alf Kjellin, Holger Löwenadler, Margaretha Fahlén en Ȧke Claesson.

Een legerofficier is door zijn familie voorbestemd tot een rijk huwelijk, maar wordt verliefd op een dienstmeisje. Als hij verongelukt, blijkt ze zwanger en de familie probeert haar zg. liefdadig af te kopen, maar ze verkiest voor zichzelf en haar kind te blijven zorgen. Dit traditioneel drama van standsverschil kreeg - als vaker in Sjöbergs films - nu een verrassende, pre-feministische benadering die de jonge Zetterling geleidelijk aan naar een onafhankelijk zelfbewustzijn laat toegroeien.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lars-Erik Larsson op televisie komt.

Reageer