Park Hae-il

Acteur

Park Hae-il is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Host

2006 | Thriller, Drama, Horror, Actiefilm, Komedie

Zuid-Korea 2006. Thriller van Bong Joon-ho. Met o.a. Song Kang-ho, Byeon Hie-bong, Park Hae-il en Bae Doona.

Zuid-Koreaanse regisseur/scenarist Bong introduceerde in de succesvolle politiefilm Memories of Murder een eigenzinnige mix van drama, thriller, slapstick en politieke satire. In opvolger The Host voegt hij een bloeddorstig monster aan de formule toe. Met succes: de film brak in eigen land alle records en deed het ook internationaal bijzonder goed. De actie- en griezelscènes zijn zinderend en de hoofdpersonen - een familie die doet denken aan het zootje ongeregeld uit Little Miss Sunshine - zijn hartverwarmend. Naar Aziatische maatstaven valt het gruwelgehalte trouwens behoorlijk mee.

Jealousy Is My Middle Name

2002 | Drama, Komedie, Thriller, Actiefilm

Zuid-Korea 2002. Drama van Park Chan-ok. Met o.a. Park Hae-il, Bae Jong-ok, Mun Seong-geun, Seo Yeong-heui en Son Jeong-hwan.

De jonge, wat timide Won-Sang krijgt een baan bij een tijdschrift. De hoofdredacteur die hij daar leert kennen is de veel meer door de wol geverfde man die juist Won-Sangs geliefde heeft afgepikt. Er ontstaat een curieuze relatie tussen beide mannen. De kijker verwacht dat het Won-Sang te doen is om wraak. Maar is dat zijn motief? En welke rol speelt de in de titel genoemde jaloezie? De eerste lange speelfilm van de Zuid-Koreaanse Park Chan-Ok werd in eigen land al onderscheiden als beste debuut en vervolgens op het filmfestival Rotterdam bekroond met de VPRO Tiger Award. In rustige, fraai geënsceneerde beelden vertelt de regisseur met knappe dialogen en uitstekende acteurs een intrigerend verhaal. Het sterkste punt is misschien wel het feit dat de kijker lange tijd geen idee heeft welke kant het op zal gaan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Park Hae-il op televisie komt.

Reageer