Romolo Marcellini is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Le orientali

1960 | Documentaire, Erotiek

Italië 1960. Documentaire van Romolo Marcellini. Met o.a. Nadwa Fouad, Lakshimi Dipar, Kannikar Dowkee, Channin Naruepakorn en Nit Sawcapaa.

Het sentimentele of liefdesleven van Egyptische, Maleisische, Japanse en andere oosterse vrouwen. Oppervlakkig, met afgesproken en 'gespeelde' scènes, maar wel mooie beelden.

Il Tesoro di Rommel

1956 | Avonturenfilm

Italië 1956. Avonturenfilm van Romolo Marcellini. Met o.a. Dawn Addams, Paul Hubschmid, Isa Miranda, Bruce Cabot en Andrea Checchi.

Een nachtclub in Caïro is het trefpunt voor avonturiers, dieven en spionnen die achter de plek proberen te komen waar Rommel tijdens WOII een goudschat in zee heeft laten zinken. Een Duitser met een regeringsopdracht weet als enige de locatie, maar laat zich het geheim ontfutselen door een danseres. Bij het treffen op de zeebodem redt ze hem toch het leven en laat de schat en de rivalen exploderen. Deze cosmopoliete avonturenfilm haalt meer personages bij elkaar dan het scenario kan verwerken, ten koste van het tempo en de duidelijkheid. Geleidelijk aan echter steeds onderhoudender.

Dieci anni della nostra vita

1953 | Documentaire, Historische film

Italië 1953. Documentaire van Romolo Marcellini.

Persoonlijke kijk op de Italiaanse geschiedenis van 1943 tot 1952. Verteller Emilio Cigolo leest een tekst voor van Gian Luigi Rondi. Deze documentaire, die werd gemaakt en gemonteerd door leden van één enkele partij, geeft een beeld van de strijd, het geïntrigeer en politieke ontwikkelingen gedurende die tien jaar dat de fascisten vielen en de partizanen en andere democratische bewegingen de macht overnamen. Van een brede blik op dit historische decennium is geen sprake, omdat de film grotendeels partijdig is en één bepaalde politieke ideologie belicht. Ondanks deze eenzijdigheid is het toch een belangrijk historisch document.