Michèle Magny

Acteur

Michèle Magny is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Les Fleurs sauvages

1982 | Drama

Canada 1982. Drama van Jean-Pierre Levèbvre. Met o.a. Nadine Nadeau, Michèle Magny, Pierre Curzi, Eric Beauséjour en Claudia Aubin.

Ieder jaar gaat de familie Dubuc een weekje op bezoek bij grootmoeder. Simone verheugt zich niet op dit bezoek want de verstandhouding met haar moeder is niet al te best. Zodra ze gearriveerd zijn geeft Simone, zoals elk jaar, een bos wilde bloemen aan haar moeder. Maar ook dit jaar schijnt elke dialoog te mislukken. Zeer goede film die een analyse maakt van de verhouding tussen een 35-jarige vrouw en haar moeder.

La Chambre blanche

1969 | Experimenteel

Canada 1969. Experimenteel van Jean-Pierre Lefèbvre en Jean Pierre Lefebvre. Met o.a. Michèle Magny, Marcel Sabourin en Michéle Magny.

Een cinematografische reflectie over het idee van de relativiteit, geïnspireerd door de confrontatie van tegengestelden, vat de maker behulpzaam zelf samen. In de verwarde jaren 1960-1970 werden wel meer van dit soort reflecties gemaakt en ze zijn zonder uitzondering niet om aan te zien. Een vreselijke film.

Don't Let The Angels Fall

1968 | Drama

Canada 1968. Drama van George Kaczender. Met o.a. Arthur Hill, Sharon Acker, Michèle Magny, Charmion King en Jonathan Michaelson.

Hill, een zakenman met een doorsnee gezin, voelt zich vervreemd van zijn vrouw King en kinderen. Hij is net gezakt voor een spoedcursus computertheorie en nu voelt hij zich een nietsnut. Tijdens de cursus is hij verliefd geworden op Acker, een gescheiden vrouw, die echter beseft dat hij nooit de moed zal opbrengen om te scheiden. Ze stuurt hem naar King terug. Zijn gebrek aan communicatie dreigt hem in een fataal isolement te brengen. Vrij pessimistische behandeling van een eigentijds thema. De film barst van de goede voornemens, maar schiet toch tekort en laat geen blijvende indruk na. Hill is wel schitterend als de zakenman die ontdekt dat zijn leven mislukt is. Thimothy Findley schreef het scenario naar een verhaal van hemzelf en debuterend regisseur Kaczender. Achter de camera stond Paul Leach.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michèle Magny op televisie komt.

Reageer