Tony Randall: cast.
Er zijn 40 films gevonden.

Down with Love

2003 | Romantische komedie

Verenigde Staten​/​​Duitsland 2003. Romantische komedie van Peyton Reed. Met o.a. Renée Zellweger, Ewan McGregor, David Hyde Pierce, Sarah Paulson en Tony Randall.

Als nostalgische parodie op Doris Day-films is Down with Love tot in de puntjes verzorgd. De technicolor meubels, auto's en woningen zijn zo te zien direct uit de jaren zestig gekomen. Zellweger en McGregor doen guitig, zwierig en naïef en plaatsen op de juiste momenten knipogen. Het onderwerp, de komische strijd der seksen, past ideaal. Het enige nadeel van deze perfect doorgevoerde benadering is dat Down with Love even oppervlakkig is als de voorbeelden. Barbara Novak heeft een bestseller geschreven over vrouwenemancipatie. Journalist Catcher Block is er nu op uit Barbara te versieren en haar gaandeweg te ontmaskeren als ouderwets romantisch.

The Odd Couple: Together Again

1993 | Komedie

Verenigde Staten 1993. Komedie van Robert Klane. Met o.a. Tony Randall, Jack Klugman, Barbara Barrie, Jim Haynie en Toni Kalem.

Terug van weggeweest: Felix Unger (Randall) en Oscar Madison (Klugman) zijn weer bij elkaar, omdat Edna (Kalem), de dochter van Felix, zo nodig moet gaan trouwen en zijn vrouw Gloria (Barrie) hem tijdelijk de deur uit bonjourt. Er zijn dan de nodige, lacherige verwikkelingen. Voor de uitstervende fans van de serie uit de jaren 1970 is deze reprise als avondvullende tv- film wel leuk. Zij zullen tevreden zijn, maar als film is het flauwe verhaaltje over een a.s. schoonzoon die al twee maal getrouwd is geweest, voor novicen niet veel soeps, en zullen zij vinden dat bijna twee uur veel te lang is om de goede humor uit de eerste helft op peil te houden in een saaie tweede helft.

Fatal Instinct

1993 | Mysterie, Komedie

Verenigde Staten 1993. Mysterie van Carl Reiner. Met o.a. Armand Assante, Sherilyn Fenn, Kate Nelligan, Sean Young en Christopher McDonald.

Politieman Ned Ravine is ook advocaat. Hij arresteert misdadigers om hen dan weer vrij te pleiten. Zijn vrouw Lana voelt zich verwaarloosd. Samen met haar minnaar Frank Kelbo bedenkt ze een plannetje om hem te vermoorden. Ook bekend als TRIPLE IDEMNITY.

The Man In The Brown Suit

1989 | Thriller

Verenigde Staten 1989. Thriller van Alan Grint. Met o.a. Nickolas Grace, Stephanie Zimbalist, Edward Woodward, Rue McClanahan en Tony Randall.

Politieman Ned Ravine is ook advocaat. Hij arresteert misdadigers om hen dan weer vrij te pleiten. Zijn vrouw Lana voelt zich verwaarloosd. Samen met haar minnaar Frank Kelbo bedenkt ze een plannetje om hem te vermoorden. Ook bekend als TRIPLE IDEMNITY.

Agatha Christie's 'The Man in the Brown Suit'

1989 | Mysterie, Misdaad

Verenigde Staten 1989. Mysterie van Alan Grint. Met o.a. Rue McClanahan, Tony Randall, Edward Woodward, Stephanie Zimbalist en Ken Howard.

Met Agatha Christie`s roman als basis, gepubliceerd in 1924, schreef Carla Jean Wagner een avontuurlijk scenario over een Amerikaanse vrouw (Zimbalist), die tijdens een cruise in het Midden-Oosten in een moordcomplot rond kostbare diamanten verwikkeld raakt. Een rustige vakantie verandert al vlug in een spannend avontuur. Wie is die mysterieuze man in een bruine jas, die steeds haar pad lijkt te kruisen? Wat heeft hij met de hele zaak te maken? Typische Christie-thriller met veel personages die allen verdacht lijken en een plot die pas op de allerlaatste minuut ontrafeld wordt. Goed entertainment, dat echter niets toevoegt aan andere Christie-verfilmingen.

Save the Dog!

1988 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1988. Komedie van Paul Aaron. Met o.a. Cindy Williams, Tony Randall, Katherine Helmond, Tom Poston en Charlotte Rae.

Een geanimeerde Disney-komedie over de wanhopige pogingen van een nog niet succesvolle actrice om haar geliefde hond te redden. Hij verdient de 'kost' voor haar met commercials over hondevoer, maar teveel lekkere hapjes blijken toch niet zo gezond te zijn. De acteurs zijn op dreef.

Go for Broke

1988 | Komedie

Verenigde Staten 1988. Komedie van Paul Aaron. Met o.a. Cindy Williams, Katherine Helmond, Tom Poston, Charlotte Rae en Billie Bird.

Williams als babbelzieke actrice hunkert naar een filmcarrière maar uitgerekend op de dag van een belangrijke screentest wordt haar hondje ziek. De noodzaak om het nodige geld bijeen te brengen om het leven van haar troeteldier te redden leidt tot min of meer grappige situaties en wantoestanden. Lichte screwball-komedie.

Going Hollywood: The War Years

1987 | Documentaire

Verenigde Staten 1987. Documentaire van Julian Schlossberg. Met o.a. Van Johnson, Vivian Blaine, Dane Clark, Jackie Cooper en Gloria DeHaven.

Aanvankelijk was Hollywood niet erg geïnteresseerd in de gebeurtenissen in het Europa van de jaren 1930. Het duurde tot 1939, zes jaar nadat Hitler aan de macht kwam, dat de eerste anti-Duitse film in Hollywood gedraaid werd, nl. CONFESSIONS OF A NAZI-SPY. In 1940 groeide dit reeds aan tot vijf procent van de producties, die bovendien op controversen onthaald werden, daar men ze bestempelde als propaganda tegen Hitler. In die toestand kwam verandering op 7 december 1941 toen Pearl Harbour door Japan aangevallen werd. Veteraan acteur Van Johnson loodst ons doorheen vijf jaar Amerikaanse filmproductie, een periode waarin meer oorlogsfilms gedraaid werden dan in al de overige tijd samen. De bekendste acteurs en actrices spanden zich voor de wagen en traden op in promotie-films om bonds te verkopen t.g.v. de oorlogsvoering, of trokken naar de jongens aan het front om het moreel op te vijzelen. Een opvallend goede documentaire, geïllustreerd met fragmenten uit tientallen films, geschreven door Charles Badaracco en gemonteerd door Ken Brady. Een tiental vedetten uit die periode vertellen over hun filmervaringen tijdens WOII. Nieuw filmmateriaal werd ingeblikt door Ron Myrvik en Paul Savage.

Sunday Drive

1986 | Komedie

Verenigde Staten 1986. Komedie van Mark Cullingham. Met o.a. Tony Randall, Carrie Fisher, Ted Wass, Audra Lindley en Hillary Wolf.

Een komedie van Disney over zes mensen en een onbesuisde hond. De verwikkelingen ontstaan door twee gelijke auto's.

My Little Pony

1986 | Animatie

Verenigde Staten 1986. Animatie van Michael Jones en Michael Joens. Met o.a. Madeline Kahn, Cloris Leachman, Tony Randall en Danny DeVito.

Een animatiefilm waarin de goede kleine pony's het moeten opnemen tegen de kwade heks. Hoogtepunt is de ontmoeting met de Smooze, een steeds groter wordende massa levende lava - een fraai idee dat de mist ingaat door slechte animatie. Te 'schattig' voor kinderen boven de zeven jaar. In de oorspronkelijke versie met de stemmen van Danny De Vito, Madeline Kahn, Tony Randall, Cloris Leachman en Rhea Pearlman.

Hitler's S.S.: Portrait in Evil

1985 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1985. Oorlogsfilm van Jim Goddard. Met o.a. John Shea, Bill Nighy, Lucy Gutteridge, David Warner en Tony Randall.

Het verhaal van twee broers in nazi-Duitsland - de een bij de SS-Stormtroepen, de ander als SS-officier. Interessant zijn Randall als Putzi, een verwijfde nachtclubartiest die doet denken aan de ceremoniemeester van Joel Grey in CABARET, en Warner als Heydrich, een figuur die hij ook gestalte gaf in HOLOCAUST.

Off Sides

1984 | Komedie

Verenigde Staten 1984. Komedie van Dick Lowry. Met o.a. Tony Randall, Eugene Roche, Grant Goodeve, Adam Baldwin en Penny Peyser.

Een gedateerde `hippie`-film (die bijna vier jaar op de plank heeft gelegen) over een football-wedstrijd tussen plaatselijke jeugdige delinquenten, gecoacht door de bebaarde goeroe Randall, en de stadspolitie. Jack Epps jr. is uitgegaan van zijn korte film PIGS VS. FREAKS, waarmee hij in 1970 de prijs van het 'American Film Institute' had gewonnen.

The King of Comedy

1983 | Drama

Verenigde Staten 1983. Drama van Martin Scorsese. Met o.a. Robert De Niro, Jerry Lewis, Sandra Bernhard, Diahnne Abbott en Shelley Hack.

De titel en de aanwezigheid van Jerry Lewis zouden kunnen wijzen in de richting van pure comedy, maar The King of Comedy is een film over obsessies, zoals de meeste films van regisseur Martin Scorsese. Huisacteur Robert De Niro neemt wederom de hoofdrol voor zijn rekening als de drammerige handtekeningenjager Rupert Pupkin, die net zo beroemd wil worden als zijn idool: tv-komiek Jerry Langford (Lewis). Bitterzoete en bijtende satire op de Amerikaanse showwereld en de hysterie rondom het idool-zijn verpakt in een boeiende zwarte komedie. The King of Comedy was de openingsfilm van het filmfestival van Cannes in 1983.

Sidney Shorr: A Girl's Best Friend

1981 | Komedie

Verenigde Staten 1981. Komedie van Russ Mayberry. Met o.a. Tony Randall, Dorna Patterson, David Huffman, Kaleena Kiff en Ann Weldon.

Een bitterzoete komedie over een Newyorkse vrijgezel van middelbare leeftijd die een jonge vrouw in huis neemt die op het punt staat een buitenechtelijk kind te krijgen. Oliver Hailey veroorzaakte in Amerika een storm in een glas water met de homoseksualiteit van de hoofdpersoon. Aanzienlijk beter dan de tv-serie Love, Sidney die er op volgde, waaruit de homoseksualiteit was verwijderd.

Foolin' Around

1980 | Komedie

Verenigde Staten 1980. Komedie van Richard T. Heffron. Met o.a. Gary Busey, Annette O'Toole, Cloris Leachman, Eddie Albert en John Calvin.

Domme komedie in de stijl van de jaren 1950 over een goedhartige kluns, die een rijk meisje achterna zit ondanks het feit dat ze al verloofd is. Bordkartonnen personages en onhandige slapstickhumor.

Scavenger Hunt

1979 | Horror, Komedie

Verenigde Staten 1979. Horror van Michael Schultz. Met o.a. Richard Benjamin, James Coco, Scatman Crothers, Ruth Gordon en Cloris Leachman.

Vincent Price sterft en zijn nabestaanden worden praktisch gedwongen elkaar te vermoorden terwille van zijn erfenis door het verzamelen van kastjes, wilde dieren, enz. binnen een bepaalde tijd. Regisseur Schultz verdient de eer voor wéér een film die even slecht is als SERGEANT PEPPER.

Kate Bliss and the Ticker Tape Kid

1978 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1978. Western van Burt Kennedy. Met o.a. Suzanne Pleshette, Tony Randall, Harry Morgan, Harry Carey jr en Don Meredith.

Een komische western met een vrouwelijke detective van de oostkust, een saaie Engelse veefokker belaagd door veedieven en een elegante bandiet die zich ontplooit als een soort Robin Hood. De acteurs doen hun werk prima.

Everything You Always Wanted to Know About Sex (But Were Afraid to Ask)

1972 | Komedie

Verenigde Staten 1972. Komedie van Woody Allen. Met o.a. Woody Allen, John Carradine, Lou Jacobi, Louise Lasser en Anthony Quayle.

Deze Allen-komedie heeft zich op zijn minst laten inspireren door de titel van de bestseller van Dr. Reuben, een boek dat tegenwoordig onwaarachtig gevonden wordt. Het ontbreekt een beetje aan de spiritualiteit, die we van Woody gewend zijn; bovendien is het een onevenwichtige prent die de draak steekt met vragen als 'werken liefdesdranken', 'wat is sodomie', 'is frigiditeit te genezen', 'zijn travestieten homo's' en 'wat is perversiteit', maar toch zijn er gedenkwaardige scènes: Reynolds als sperma spant de kroon. Verder: Wilder is enig als Dr. Ross, Jacobi wil erop uit in dameskleren, maar wordt gehinderd door zijn snor en Allen speelt diverse rollen w.o. een hofnar, die koningin Redgrave wil verleiden, de wanhopige echtgenoot van frigide Lasser en de leergierige man, die vragen stelt aan seksuoloog Carradine. Scenario van Woody Allen. Camerawerk van David M. Walsh.

The Littlest Angel

1969 | Komedie

Verenigde Staten 1969. Komedie van Joe Layton en Walter C. Miller. Met o.a. Johnny Whitaker, Fred Gwynne, Cab Galloway, E.G. Marshall en John McGiver.

Michael, een schaapherdersjongen, komt de Hemel binnen maar heeft enige noten op zijn zang alvorens de 'Kleinste Engel' te worden. Hij wordt daarbij vaderlijk terzijde gestaan door Patience, de Bewaarengel. Een heerlijke komedie.

Hello Down There

1969 | Familiefilm, Komedie, Sciencefiction

Verenigde Staten 1969. Familiefilm van Jack Arnold en Ricou Browning. Met o.a. Tony Randall, Janet Leigh, Jim Backus, Roddy McDowall en Ken Berry.

Bedoeld als lachfilm en gaat over een gezin dat in een experimenteel onderwaterhuis leeft. Kinderen zullen er plezier aan beleven als je hun bioscoopkaartje betaalt of de cassette voor ze huurt. Je loopt evenwel een groot risico dat ze deze rolprent een onvertaarbare oude hap vinden, die ze niet kunnen doorslikken en als ze het wel doen, hem onverteerbaar vinden. Ook bekend als SUB-A-DUB-DUB.

You're Dead! Bang, Bang

1966 |

1966. Don Sharp. Met o.a. Senta Berger, Tony Randall, Herbert Lom en Terry-Thomas.

Bedoeld als lachfilm en gaat over een gezin dat in een experimenteel onderwaterhuis leeft. Kinderen zullen er plezier aan beleven als je hun bioscoopkaartje betaalt of de cassette voor ze huurt. Je loopt evenwel een groot risico dat ze deze rolprent een onvertaarbare oude hap vinden, die ze niet kunnen doorslikken en als ze het wel doen, hem onverteerbaar vinden. Ook bekend als SUB-A-DUB-DUB.

Our Man in Marrakesh

1966 | Misdaad, Avonturenfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1966. Misdaad van Don Sharp. Met o.a. Tony Randall, Senta Berger, Klaus Kinski, Herbert Lom en Wilfrid Hyde-White.

Als een Amerikaanse ingenieur aankomt in zijn hotel in Marrakesh, valt er plotseling een lijk uit zijn kast. Dat is het begin van een zenuwslopend avontuur.

The Alphabet Murders

1965 | Komedie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1965. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Tony Randall, Anita Ekberg en Robert Morley.

Hercule Poirot (Randall) ontmoet bij toeval in Londen het schone blondje Amanda Beatrice Cross (Ekberg), die hem vertelt te lijden aan een dwangneurose die moord tot gevolg heeft. Spoedig daarop wordt de weelderige Betty Barnard door een gifpijl gedood, net zoals kort daarvoor clown Albert Achen. Scotland Yard staat voor een raadsel en Poirot vermoedt onmiddellijk een samenhang met Cross' initialen: ABC. Met een cameo van Margareth Rutherford als Miss Marple.

Fluffy

1965 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1965. Komedie van Earl Bellamy. Met o.a. Tony Randall, Shirley Jones, Edward Andrews, Ernest Truex en Howard Morris.

Domme film met professor Randall die met een leeuw experimenteert; hij raakt het beest niet meer kwijt, met alle gevolgen vandien. Hij wint er zelfs Jones mee.

The Seven Faces of Dr. Lao

1964 |

Verenigde Staten 1964. George Pal. Met o.a. Tony Randall, Barbara Eden, Arthur O'Connell, John Ericson en Argentina Brunetti.

Dr. Lao (Randall) baart overal heel wat opzien met zijn circus. Ook in het provinciestadje Abalone is hij een sensatie. In de vrije uren voor zijn show, onderzoekt hij wat er reilt en zeilt in het stadje. Het publiek wacht het vreemdste schouwspel dat ze ooit hebben gezien. Een meesterlijke allegorie op de hypocrisie van mensen onderling. Legende en mythologie zijn de voedingsbodem van dit sprookje voor volwassenen, door Pal grandioos in beeld gebracht. Alle eer komt daarbij toe aan Randall, die in zes verschillende rollen is te zien. Het scenario van Charles Beaumont is gebaseerd op The Circus Of Dr. Lao van Charles G. Finney. William Tuttle ontving een verdiende Oscar voor de make-upeffecten. Prachtige fotografie van Robert Bronner.

The Brass Bottle

1964 | Familiefilm, Komedie, Fantasy

Verenigde Staten 1964. Familiefilm van Harry Keller. Met o.a. Tony Randall, Burl Ives, Barbara Eden, Edward Andrews en Ann Doran.

Kinderlijke film over de geest Ives die uit de magische fles komt om Randall te dienen. Hoofdrolspeelster Eden deed het beter toen ze later op de tv zelf in de lamp ging.

Send Me No Flowers

1964 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1964. Komedie van Norman Jewison. Met o.a. Rock Hudson, Doris Day, Tony Randall, Paul Lynde en Hal March.

Door een misverstand denkt George (Hudson) dat zijn dagen op aarde zijn geteld. Omdat hij vrouwlief Judy (Day) met zo weinig mogelijk problemen wil achterlaten, begint hij onmiddellijk voorbereidingen te treffen. Hij gaat zelfs op zoek naar een nieuwe echtgenoot voor haar: een oude studievriend, die hij haar praktisch in de armen duwt. Wat Judy dan weer als een teken ziet dat haar man wel vreemd zal gaan. Aardige komedie met Day en Hudson die de naderende dood beschaafd inpassen in hun aangeharkte suburban-leventje.

7 Faces of Dr. Lao

1964 | Fantasy, Sciencefiction

1964. Fantasy van George Pal.

Door een misverstand denkt George (Hudson) dat zijn dagen op aarde zijn geteld. Omdat hij vrouwlief Judy (Day) met zo weinig mogelijk problemen wil achterlaten, begint hij onmiddellijk voorbereidingen te treffen. Hij gaat zelfs op zoek naar een nieuwe echtgenoot voor haar: een oude studievriend, die hij haar praktisch in de armen duwt. Wat Judy dan weer als een teken ziet dat haar man wel vreemd zal gaan. Aardige komedie met Day en Hudson die de naderende dood beschaafd inpassen in hun aangeharkte suburban-leventje.

The seven faces of Dr Lao

1963 | Fantasy, Animatie

Verenigde Staten 1963. Fantasy van George Pal. Met o.a. Barbara Eden, Arthur O'Connell en Tony Randall.

Voor de oorlog maakte de in Hongarije geboren George Pal (1908-1980) opzienbarende poppenfilmpjes voor gloeilampenfabriek Philips. In 1940 vertrok hij naar de VS en kreeg in 1943 een Oscar voor zijn ontwikkelde animatie/live techniek. Vanaf de 50er jaren maakte Pal zgn 'fantasy´-speelfilms. In 1953 produceerde hij, en was verantwoordelijk voor de speciale effecten van, Byron Haskins´ H. G. Wells-verfilming War of the worlds. Maar in 1958 regisseerde hij zelf Tom Thumb en in 1960 The Time Machine (eveneens naar Wells). Pals laatste en misschien wel onbekendste film was in 1964 7 Faces of Dr. Lao. Het verhaal over een klein rondtrekkend circus, waar 'chinaman´ Dr. Lao mysterieus de scepter over zwaait. Waar Lao optreedt is het leven nooit meer hetzelfde. Absolute hoofdrol in de film voor Tony Randall die zes rollen speelt.

Island of Love

1963 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1963. Komedie van Morton Da Costa en Morton DaCosta. Met o.a. Robert Preston, Tony Randall, Giorgia Moll, Walter Matthau en Betty Bruce.

Een waardeloze poging om een sprankelende, romantische komedie te maken. In Griekenland opgenomen.

Boys' Night Out

1962 | Komedie

Verenigde Staten 1962. Komedie van Michael Gordon. Met o.a. Kim Novak, James Garner, Tony Randall, Howard Duff en Janet Blair.

Een drietal getrouwde mannen en vrijgezel Fred Williams (Garner) besluiten een appartement in te richten met Cathy (Novak) er in. Het scenario (van Ira Wallach en Marion Hargrove) zorgt voor enkele interessante insinuaties met komisch spel van Blair, Page en Gabor. Camerawerk van Arthur E. Arling. Gefilmd in CinemaScope.

Lover Come Back

1961 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1961. Komedie van Delbert Mann. Met o.a. Rock Hudson, Doris Day, Tony Randall, Edie Adams en Jack Oakie.

Carol (Day) is een fatsoenlijke reclamevrouw, Jerry (Hudson) haar gewetenloze concurrent die zich voordoet als wetenschapper. Bovendien weet hij alle vrouwen om zijn vinger te winden, zowel de sexy Rebel (Adams) als de maagdelijke Carol. Geestige komedie, mede door een leuke bijrol van Randall als Jerry's neurotische baas. Scenarist Stanley Shapiro werd twee jaar eerder onderscheiden met een Oscar voor Pillow Talk, de bekendste - en beste - komedie uit het gezamenlijke oeuvre van Day en Hudson.

The Adventures of Huckleberry Finn

1960 | Avonturenfilm, Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1960. Avonturenfilm van Michael Curtiz. Met o.a. Eddie Hodges, Archie Moore, Tony Randall, Patty McCormack en Neville Brand.

Huck Finn (Hodges), die bij de keurige weduwe Douglas woont, droomt ervan om op een radarboot de Mississippi af te stomen. Als zijn vader opduikt, een dronkelap en een verschrikkelijke nietsnut, belooft hij de weduwe op te krassen als ze een som geld aan hem overhandigt; daartoe wil zij haar zwarte slaaf Moore verkopen. Vader Finn neemt zijn zoon Huck als onderpand. Die avond slaat hij hem in een dronken bui in elkaar. De jongen vlucht naar de rivier, vastbesloten aan boord te gaan van een schip. Huck treft daar de slaaf Jim (Moore) aan, en samen maken zij een vlot, waarop ze de Mississippi afzakken. Een goede verfilming van de klassieke, autobiografische roman van Mark Twain (1835-1910). Diverse rolletjes worden vertolkt door sterren, w.o. Buster Keaton, Andy Devine, Judy Canova, John Carradine, Mickey Shaughnessy en Sterling Holloway. Camerawerk van Ted McCord.

Let's Make Love

1960 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1960. Komedie van George Cukor. Met o.a. Marilyn Monroe, Yves Montand, Tony Randall, Bing Crosby en Gene Kelly.

Miljonair Montand komt erachter dat een show-programma hem tot het mikpunt van spot wil maken. Hij wil de show stoppen en koopt het theater en de rechten. Als hij Monroe - die een rolletje heeft - ontmoet, wil hij ook meedoen. Van Bing Crosby neemt hij dure zanglessen, van Milton Berle probeert hij moppen te leren tappen en van Gene Kelly probeert hij te leren dansen. Een rolverdeling met topacteurs, waar je door de spelers toch naar blijft kijken. Gedraaid in CinemaScope.

The Mating Game

1959 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1959. Komedie van George Marshall. Met o.a. Debbie Reynolds, Tony Randall, Paul Douglas, Fred Clark en Una Merkel.

Flitsende, speelse komedie over belastingbeambte Lorenzo Charlton (Randall) die verliefd wordt op het boerenmeisje Mariette Larkin (Reynolds), met rauwdouwer Douglas als Debbies vader Larkin. Scenario van B. William Roberts naar de roman van H.E. Bates. Camerawerk van Robert Bronner. Gedraaid in CinemaScope.

Pillow Talk

1959 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1959. Romantische komedie van Michael Gordon. Met o.a. Doris Day, Rock Hudson, Tony Randall, Thelma Ritter en Nick Adams.

Eerste en wellicht leukste in de serie dubbelzinnige maar zeer kuise komedies die Hudson en Day samen maakten, waarin ze eindeloos kibbelen (vooral per telefoon) en uiteindelijk voor elkaar vallen. Een zeer geslaagde productie waarin op alle details werd gelet. De film kreeg een Oscar voor het beste scenario van Stanley Shapiro en Maurice Richlin, die het eveneens bekroonde verhaal van Russell Rouse en Clarence Green bewerkten. Day en Ritter kregen allebei een Oscarnominatie. Volgens de makers van de befaamde documentaire The Celluloid Closet is het typerend voor de houding van Hollywood ten opzichte van homoseksualiteit, dat juist Rock Hudson, homoseksueel immers, een playboy moest spelen.

Les aventures de Oliver Twist

1959 | Animatie

Verenigde Staten 1959. Animatie van Michael Curtiz. Met o.a. Archie Moore, Eddie Hodges en Tony Randall.

Eerste en wellicht leukste in de serie dubbelzinnige maar zeer kuise komedies die Hudson en Day samen maakten, waarin ze eindeloos kibbelen (vooral per telefoon) en uiteindelijk voor elkaar vallen. Een zeer geslaagde productie waarin op alle details werd gelet. De film kreeg een Oscar voor het beste scenario van Stanley Shapiro en Maurice Richlin, die het eveneens bekroonde verhaal van Russell Rouse en Clarence Green bewerkten. Day en Ritter kregen allebei een Oscarnominatie. Volgens de makers van de befaamde documentaire The Celluloid Closet is het typerend voor de houding van Hollywood ten opzichte van homoseksualiteit, dat juist Rock Hudson, homoseksueel immers, een playboy moest spelen.

Will Success Spoil Rock Hunter?

1957 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1957. Drama van Frank Tashlin. Met o.a. Jayne Mansfield, Tony Randall, Betsy Drake, Joan Blondell en Henry Jones.

Reclamejongen-zonder-succes Rock Hunter (Randall) staat op het punt zijn baan te verliezen als hij niet subiet met een gouden idee komt. Hij hoopt gered te zijn als hij filmster Rita Marlowe (Mansfield) die naar New York gekomen is om er even uit te zijn, weet over te halen om een nieuw merk lippenstift te promoten. Rita laat zich door hem benaderen omdat zij Rock wil gebruiken om haar vaste vriend jaloers te maken, terwijl Rocks vriendin denkt dat hij succes heeft en daarvan uit zijn dak zal gaan, arrogant worden etc. Een aardige parodie op de benepen tijdgeest, die Amerika in de periode 1950-60 beheerste. Mansfield die volgens iedereen niet in de schaduw van Monroe kon staan, blijkt niet alleen over een geweldige boezem te beschikken, maar ook over heel wat komisch talent. Naar het toneelstuk van George Axelrod. Gedegen scenario van regisseur Tashlin. Camerawerk van Joseph MacDonald.

Oh, Men! Oh, Women!

1957 | Komedie

Verenigde Staten 1957. Komedie van Nunnally Johnson. Met o.a. Ginger Rogers, David Niven, Dan Daily, Barbara Rush en Tony Randall.

Een nu en dan overdreven seksklucht, draaiende om een psychiater en zijn samengeraapte patiënten. Randalls filmdebuut.

No Down Payment

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Marin Ritt en Martin Ritt. Met o.a. Joanne Woodward, Jeffrey Hunter, Sheree North, Tony Randall en Cameron Mitchell.

Deze ietwat gezwollen smartlap speelt in een kleinburgerlijk milieu waar problemen van diverse jonggehuwde stelletjes voor het opscheppen liggen; een uiterst bekwame rolbezetting.