San Bao

Componist

San Bao is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Endless Way

2005 | Drama

China 2005. Drama van Shen Wensheng. Met o.a. Chen Chuang, Xia Lu en Du Jing.

Wo de fu qin mu qin

2000 | Romantiek, Drama

China 2000. Romantiek van Zhang Yimou. Met o.a. Yuelin Zhao, Hao Zheng, Sun Honglei en Zhang Ziyi.

Zakenman Luo Yusheng krijgt te horen dat zijn vader is overleden en gaat daarom terug naar zijn geboortedorp. Daar treft hij zijn moeder rouwend en in groot verdriet aan. Zijn ouders waren veertig jaar samen totdat hij overleed. Iedereen in het dorp kent het speciale liefdesverhaal van Luo's ouders, wat heel lang geleden is begonnen.....

Happy Times

2000 | Drama, Komedie

China 2000. Drama van Zhang Yimou. Met o.a. Zhao Benshan, Dong Jie en Dong Lihua.

Simpele en aangenaam sentimentele vertelling over een oude nietsnut die zich ontfermt over een blind meisje. Hij stapelt leugen op leugen om het haar naar de zin te maken. Met prachtig kleurgebruik, zoals we dat van Zhang Yimou (Het rode korenveld) gewend zijn. Zhang laat zien dat hij ook zijn personages het liefst met primaire kleuren portretteert. Wanneer het blinde meisje hardop droomt over een oogoperatie, dreigt de film naar een al te sentimenteel niveau af te dalen - tot er in de mooie laatste scène van Happy Times opeens plaats is voor nuancering en een nieuw perspectief.

Yi Ge Dou Bu Neng Shao

1999 | Komedie, Drama, Familiefilm

China 1999. Komedie van Zhang Yimou. Met o.a. Wei Minzhi, Zhang Huike, Tian Zhenda, Gao Enman en Sun Zhimei.

Regisseur Zhang Yimou (1950) is in onze contreien bekend van melodrama's als Red Sorghum en Raise the red lantern, periodefilms met steevast zijn lieftallige partner Gong Li in de hoofdrol. Inmiddels is het stel uit elkaar en richt Zhang Yimou zijn pijlen op minder hoogdravende materie: 'Soms mis je wat je niet hebt gegeten en daarom wilde ik films maken over gewone, alledaagse mensen,' verzuchtte de regisseur in een interview in de New York Times. Not one less gaat zeker over gewone mensen. De film speelt zich af in een afgelegen, stoffig bergdorpje rond een vervallen schooltje. Wanneer de hoofdmeester weg moet om zijn zieke moeder te verzorgen kan de stijve burgemeester alleen een 13-jarig meisje vinden om in te vallen, Wei Minzhi, amper ouder dan haar pupillen. Niet de meest ideale juffrouw maar Wei blijkt een messiaanse inslag te hebben wanneer ze in de grote stad op zoek gaat naar een verloren leerling. Een lieve, koddige film met amateur-acteurs die zichzelf spelen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer San Bao op televisie komt.

Reageer