Stefan Danailov

Acteur

Stefan Danailov is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

In fondo al cuore

1997 | Misdaad, Thriller

Italië 1997. Misdaad van Luigi Perelli. Met o.a. Barbara De Rossi, Günther Maria Halmer, Sonja Kirchberger, Christine Boisson en Anita Zagaria.

Deze tv-film die meestal in twee delen wordt uitgezonden, begint met de vondst van twee slachtoffertjes van een lustmoordenaar. Het zijn de zestien-jarige Roberta en de viertien-jarige Anna (Minella). Roberta is vermoord, maar Anna heeft het overleefd. Anna is totaal niet meer aanspreekbaar. Commissaris Gennari (Halmer) wil Anna toch verhoren en ontdekt dat ze ooit behandeld werd voor anorexia na de scheiding van haar ouders door psychologe Laura (De Rossi). Aanvankelijk wil Laura niet meewerken, omdat ze haar vak na de zelfmoord van een patiënt heeft opgegeven. Uiteraard doet ze het en er ontstaat een band tussen haar en Gennari. Uiteindelijk zal Laura het spoor naar de ware moordenaar vinden en de sterke arm schiet haar op het juiste moment te hulp. Het scenario van Giorgio Mariuzzo en Francesco Scardamaglia is zo voorspelbaar als het maar kan ondanks modieuze subplots als een internetsite met een foto van de slachtoffers. De film grenst aan soapachtige suspense, maar de hoofdrollen zijn best aantrekkelijk, het verhaal gemakkelijk verteerbaar zodat het geheel te genieten valt. Typisch kijkvoer voor de massa, die voor tv-buis zit. Je bent het zo weer vergeten en dan kun je een paar later weer opnieuw kijken. Het camerawerk is van Sandro Grossi.

Manevri na petia etazh

1985 |

Bulgarije 1985. Peter Vassilev-Milevin. Met o.a. Stefan Danailov, Velko Kunev, Anton Radichev, Maria Stefanova en Ventisislav Vulchev.

Deze komedie over morele handelwijzen en ethische relaties vertelt het verhaal van drie vrienden, die op een bureau werken en geruchten hebben gehoord dat er een promotie op komst is. Ieder van hen jaagt de statusverhoging na, waardoor hun vriendschap afbrokkelt en vernietigd wordt. USA-titel: MANOEUVERS OF THE FIFTH FLOOR.

Blood That Had to Be Shed

1985 | Mysterie, Drama

Bulgarije 1985. Mysterie van Sergei Giaurov. Met o.a. Vesselin Rankov, Nikolai Sotirov, Ognyan Ouzounov, Peter Despotov en Todor Atanassov.

De film gaat over het werk van de Volksmilitie in een kleine provinciestad tijdens het eerste jaar na de zege van de Socialistische Revolutie in 1944. Het verhaal draait om het onderzoek met betrekking tot de dood van een jong militielid, dat gedood werd tijdens de uitvoering van een geheime missie. Het onderzoek naar de moord vormt het grootste deel van de film: drie detectives, vrienden van het slachtoffer, proberen het mysterie te ontrafelen.

Dwadeset i tchetiri tchasa dyshd

1983 | Drama

Bulgarije 1983. Drama van Vladislav Ikonomov. Met o.a. Ewa Szykulska, Stefan Danailov, Stefan Mavrodiyev, Nikola Dadov en Velio Goranov.

Een redelijke en soms ontroerende verfilming van twee verhalen van Yordan Yovkov, die bekend staat als de 'Bulgaarse Tsjechov'. Elisa, een mooie circusartieste, houdt een feestje met vier mannen: een ruwe legerofficier, een gedesillusioneerde leraar, een eccentrieke goochelaar en een verveelde chirurg. Al gauw krijgen de zwartgalligheid van de Balkan en de alcohol de overhand, wat resulteert in een gewelddadig conflict. Harde maar stijlvolle film met een ongelooflijke bezetting, aangevoerd door de Poolse actrice Szykulska.

Dami kanyat

1981 | Komedie

Bulgarije 1981. Komedie van Ivan Andonov. Met o.a. Stefan Danailov, Nevena Kokanova, Tzvetana Maneva, Mariya Statulova en Mariana Dimitrova.

Deze satirische komedie brengt de morele corruptie aan het licht in verschillende sociale groepen die worden bezocht door de knappe rij-instructeur Yaki die zijn vrouwelijke leerlingen verleidt. Zijn ontsnapping aan het feestje ter ere van het einde van de lessen wordt een nachtmerrie wanneer hij, onopgemerkt door de zich amuserende vrouwen, bijna verdrinkt. Vaak dolkomisch verhaal, met een vleugje eigenzinnige ironie in beeld gebracht door acteur/regisseur Andonov.

Tyrnovskata tzaritza

1980 | Romantiek, Historische film

Bulgarije 1980. Romantiek van Yanko Yankov. Met o.a. Kameliya Todorova, Stefan Danailov, Eli Skorcheva, Nevena Kokanovoa en Boris Lukanov.

Een stijlvol liefdesverhaal dat speelt aan de vooravond van de Balkanoorlogen van 1912. Een in Parijs opgeleide jonge arts wordt verliefd op de mooie verpleegster Marina. Wanneer hij zich verlooft met een rijke koopmansdochter, ontsnapt Marina naar een bordeel waar ze wordt verwelkomd als de 'Tsarina'. Ze ontmoeten elkaar weer tijdens het transport van een gewonde soldaat maar de trotse vrouw slaat zijn huwelijksaanzoek af. Dankzij de opnamen in het schilderachtige Tyrnovo weet de film de exotische sfeer van de Bulgaarse belle époque te vangen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stefan Danailov op televisie komt.

Reageer