Jacqueline Gadsdon

Acteur

Jacqueline Gadsdon is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

West of Zanzibar

1928 | Horror

Verenigde Staten 1928. Horror van Tod Browning. Met o.a. Lionel Barrymore, Mary Nolan, Warner Baxter en Jacqueline Gadsdon.

De kreupele Chaney voert het bewind over een oerwoudrijk en leeft maar voor [KA1]e[KA1]en zaak: wraak op de man die zijn leven verwoestte. Zijn plan: de knappe dochter (Nolan) van de man te onteren. Het kitscherige slot is een smet op een sappig, ongewoon verhaal. Oorspronkelijk 69 minuten lang. Nieuwe versie: KONGO.

It

1927 | Komedie

Verenigde Staten 1927. Komedie van Clarence Badger. Met o.a. Clara Bow, Antonio Moreno, William Austin, Jacqueline Gadsdon en Gary Cooper.

Dit idioot gegeven over een gelukzoekend winkelmeisje met een oogje op haar knappe baas dient als schoolvoorbeeld van de meest bruisende filmdiva van de jaren twintig: Clara Bow. Naar aanleiding van deze film noemde men haar 'The It Girl'.

Ridin' The Wind

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Del Andrews en Alfred L. Werker. Met o.a. Fred Thomson, Jacqueline Gadsdon, Lewis Sargent, David Dunbar en Betty Scott.

De laatste van acht westerns die Thomson voor Monogram maakte. Werker (1896-1975), later een befaamd regisseur, maakte hier zijn regiedebuut! Marion Jackson schreef het verhaal over Thomson, die zichzelf alles ontzegde om zijn jongere broer Sargent maar te kunnen laten studeren. De knaap blijkt echter lid te zijn van een bende outlaws en Thomson komt daar op een pijnlijke wijze achter als hij bij een overval een gemaskerde bandiet weet te grijpen die zijn broer blijkt te zijn. Maar alles krijgt een happy-end. Zo ook Thomson. Zijn ster was in korte tijd immens gestegen; hj werd de enige bedreiging voor Tom Mix. Zijn salaris lag al op 6000 dollar per week; hij kocht een leuke behuizing van 650000 dollar en bouwde een kleiner optrekje van 25000 dollar voor zijn paard Silver King.

The Flaming Forties

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Tom B. Forman. Met o.a. Harry Carey, William Norton Bailey, Jacqueline Gadsdon, James Mason en Frank Norcross.

Goede western, waarin Carey zich opoffert om outlaw Bailey te redden en deze zijn leven uiteindelijk geeft voor zijn vriend Carey. Brett Hartes TENNESSEE'S PARDNER was de basis voor het scenario van Harvey Gates. Sol Polito deed het goede camerawerk en achter de montagetafel stond Robert De Lacy, die later naam maakte als regisseur bij FBO.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jacqueline Gadsdon op televisie komt.

Reageer