Ben Rottiers

Acteur

Ben Rottiers is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

F.C. De Kampioenen: Kampioen zijn blijft plezant

2013 | Komedie

België 2013. Komedie van Eric Wirix. Met o.a. Marijn Devalck, Danni Heylen, An Swartenbroekx en Ben Rottiers.

Voetbalkampioen zijn is plezant, volgens de tv-serie. En blijft plezant, volgens deze filmversie. Na 21 goed bekeken seizoenen wel en wee op de Vlaamse buis kwam dan eindelijk de F.C. De Kampioenen-bioscoopfilm. De tv-serie dreef op oubollig ondeugende fratsen, en de film is meer van het moeizame zelfde. Leuk voor fans, ondoenlijk voor passanten. De senioren van F.C. De Kampioenen gaan in de film naar Zuid-Frankrijk, wat leidt tot allerhande vis-uit-het-water-misverstanden, gelardeerd met grijzeduivenheimwee, knokige opstootjes, exotische buitenstaanders en onbegrepen lokale gebruiken. Opgevolgd door nog twee delen (2015 en 2017).

Left Luggage

1998 | Drama

België/Verenigde Staten/Nederland 1998. Drama van Jeroen Krabbé. Met o.a. Isabella Rossellini, Maximilian Schell, Marianne Sägebrecht, Jeroen Krabbé en Laura Fraser.

Na het lezen van een boek van Carl Friedman over het na-oorlogse leven van twee joodse families, kon Jeroen Krabbé - zelf van joodse afkomst - het niet laten om zijn debuut als regisseur te maken. Glunderend presenteerde hij zijn project met ster Rossellini aan de binnen- en buitenlandse pers. Die zag Laura Fraser in een oprecht maar weinig subtiel drama als moderne studente pendelen tussen haar trauma's-ontkennende ouders en haar zwaar orthodoxe werkgevers. Left luggage kreeg overal het voordeel van de twijfel.

Kiekeboe: Het witte bloed

1992 | Avonturenfilm, Mysterie, Horror, Familiefilm

België 1992. Avonturenfilm van John Thiels en Herman Fabry. Met o.a. Dirk Bosschaerts, Luc Philips, Annemie Gils, Anne Somers en Martin Van Zundert.

Op weg naar vakantie op de camping Het Nieuwe Paradijs heeft Marcel Kiekeboe (Bosschaerts) een aanrijding met een vreemde man. Uit zijn wonden stroomt wit bloed. Twee verplegers nemen de gewonde zonder plichtplegingen mee. Tot zijn grote ontsteltenis blijkt op de camping zowat iedereen te zitten die Kiekeboe wou ontvluchten. Het lijkt wel een samenzwering. Dochter Fanny (Somers) maakt in de disco kennis met Mikal (Rottiers), die met zijn opa Vladimir Hikkel (Philips) in een zwarte caravan woont. Vreemd genoeg laten de twee zich nooit overdag zien. De volgende dag ontdekt Fanny de waarheid: Mikal en zijn opa zijn vampieren. Mikal kan echter geen bloed zien en gaat het voor zijn opa stelen in de kliniek van Dr. Van Pier (Van Zundert). Fanny herinnert zich het voorval met het witte bloed en besluit Mikal te vergezellen op een van zijn steel-expedities. Een wat houterig gespeelde kinderfilm die weinig heeft om een volwassen publiek aan te trekken. Er zit wat spanning en humor in, maar nooit wordt de film griezelig, ondanks de aanwezigheid van de vampieren en de krankzinnige dokter. Een haast letterlijke verfilming van het populaire stripverhaal van Merho, voor de film bewerkt door G.D. Herschef. Fotografie is van Maurice Van Dessel.

Het Zilveren Hoekske

1989 | Komedie

België 1989. Komedie van André Van de Vijver. Met o.a. Tone Brulin, Jo De Meyere, Yvonne Colinet en Ben Rottiers.

Brulin, inwoner van een bejaardentehuis, trekt er op een mooie zomeravond op uit op zoek naar de plek waar hij zijn sinds lang overleden vrouw leerde kennen. Trage, nostalgische jeugdherinneringen van een oude man. Puike sfeerweergave van het bejaardentehuis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ben Rottiers op televisie komt.

Reageer