Alexandre Medvedev

Acteur

Alexandre Medvedev is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Tatort - Russisches Roulette

1998 | Mysterie

Duitsland/Zwitserland 1998. Mysterie van Walter Weber. Met o.a. László I. Kish, Ernst Sigrist, Charlotte Schwab, Natasha Andreichenko en Alexandre Medvedev.

Door een overval op een wapenhandel in Bern, waarbij een dodelijk slachtoffer valt te betreuren, raken Kommissar Philipp von Burg (Kish) en Wachtmeister Markus Gertsch (Sigrist) verwikkeld in internationale verbindingen en de belangen van de Russische maffia. Von Burg wordt verliefd op de mooie Russische tolk Helene Krasnowa (Andreichenko). Hij demonsteert grote kennis van zaken over wapens en dat komt hem zeer goed van pas als Helene in de klem raakt. Het scenario van Pascal Verdosci is mooi gedoseerd, maar bevat te veel onwaarschijnlijkheden, die de plot ontsieren; de romance tussen de smeris en de tolk hoort bovendien thuis in een andere soort film. Geen sterke bijdrage uit Zwitserland dus in de serie TATORT. Vijfde zaak van Von Burg en aflevering 377, de eerste van het nieuwe jaar.

Avocat d'office : L'amour piégé

1996 | Misdaad, Drama

Frankrijk 1996. Misdaad van Bernard Stora. Met o.a. Marlène Jobert, Hélène de Fougerolles, Alexandre Medvedev, Bernard Verley en Kathie Kriegel.

Met de hulp van zijn minnares tracht Anton Lopakine (Medvedev), een jonge Rus met een niet al te zuiver verleden, haar echtgenoot te doden zodat ze van diens geld kunnen genieten. Geboren manipulator kan hij de verdenking probleemloos op Nadine (Babe), zijn ex doen vallen. Ten einde geloofwaardig over te komen contacteert hij een advocaat om Nadine te verdedigen. Zo komt hij in contact met Claire Moretti (Jobert), die de zaak met tegenzin aanvaardt. Dat hij juist haar koos is ook geen toeval, want op dat ogenblik heeft hij een verhouding met Marie (De Fougerolles), Claire's dochter. Het is voor Claire een klein kunstje om Nadine van de verdenking te zuiveren, maar dan komt ze in conflict met haar dochter. Het dilemma van het gerecht. Wat is het belangrijkste: moederliefde of de waarheid? Niet al te opwindend gerechtsdrama dat ondanks de uitstekende vertolking van Jobert niet kan overtuigen. Het is allemaal zo ver gezocht. Stora schreef het scenario samen met Gabriel Aghion, Rémi Waterhouse en Guy-Patrick Sainderichin. Fotografie van Gérard De Battista.

Histoires russes : Le Tchékiste

1992 | Drama, Historische film

Rusland/Frankrijk 1992. Drama van Alexandre Rogojkine. Met o.a. Igor Sergueev, Alexei Polouyan, Mikhail Vasserbaoum, Sergei Issavnine en Vassili Domratchiov.

1919. De jonge Sergueev is lid van de Tcheka, de eerste geheime politiedienst van de USSR wiens voornaamste taak eruit bestaat tegenstanders van de revolutie te elimineren. Sergueev voelt zich alsof hij over leven en dood heerst. Nadat hij zijn eigen vader heeft terechtgesteld komt hij stilaan tot het besef dat het terreurbewind waaraan hij meewerkt niets te maken heeft met de revolutie waarvan hij droomde. Goedgemaakt psychologisch portret van een jongeman die een gewetensprobleem doorworstelt om zich dan te verzetten tegen het symbool van de macht die hij steeds blindelings vertegenwoordigde. Pakkend scenario van Jacques Baynac naar een roman van Vladimir Zazoubrine. Fotografie van Valeri Mulgaout.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alexandre Medvedev op televisie komt.

Reageer