Giulio Stival

Acteur

Giulio Stival is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Totò e i re di Roma

1952 | Komedie

Italië 1952. Komedie van Steno en Mario Monicelli. Met o.a. Totò, Alberto Sordi, Arnoldo Tieri, Giulio Stival en Anna Carena.

Een archivaris op een ministerie, die getrouwd is en vader van vijf kinderen, wordt ontslagen als men ontdekt dat hij geen enkel diploma heeft. Hij besluit te sterven en in een droom aan zijn vrouw te verschijnen om haar het winnende nummer in een loterij te geven. Zo komt hij in Olympus, maar niet alles verloopt even vlot. Een leuke komedie met goede bijrollen.

Il Cappotto

1952 | Drama, Komedie

Italië 1952. Drama van Alberto Lattuada. Met o.a. Renato Rascel, Yvonne Sanson, Antonella Lualdi, Sandro Somarè en Giulio Stival.

Een eenvoudige bediende wordt door zijn bureaucratische omgeving vernederd en uitgebuit, maar aan zijn fraaie winterjas ontleent hij nog de schijn van sociaal aanzien. Tijdens de voorbereidingen op het bezoek van een fascistisch politicus wordt zijn jas gestolen en daarmee verdwijnen ook zijn illusies om ooit nog aan zijn misère te kunnen ontsnappen. Lattuada`s meesterwerk - naar het beroemde verhaal van Nicolai Gogol - is een venijnige, gedetailleerde karikatuur van de ambtelijke wereld. In een Kafka-achtige sfeer laat hij zijn anti-held vol mededogen ronddolen. Prachtige rol met Chaplin-achtig pathos van de (gewoonlijk doorsnee) komiek Rascel.

La vita semplice

1945 | Drama

Italië 1945. Drama van Francesco De Robertis. Met o.a. Giulio Stival, Luciano De Ambrosis en Maurizio D'Ancora.

Een prachtig gespeeld drama over twee gondeliers die hun werk en hun schamele onderkomen moeten verdedigen tegen een arrogante en machtige industrieel.

La famiglia Brambilla in vacanza

1942 | Komedie

Italië 1942. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Elena Luber, Massimo Girotti, Paolo Stoppa en Giulio Stival.

Middelmatige situatiekomedie met enkele hele humoristische momenten. Paolo Stoppa steelt de show met zijn geloofwaardige spel. Het verhaal is heel simpel. Eigenlijk te simpel en tamelijk voorspelbaar. De familie Brambilla behoort tot de middenklasse en popelt van verlangen om het drukke stadsleven even vaarwel te kunnen zeggen. Ze gaan op vakantie naar de kust en komen tot de conclusie dat zelfs daar, ver van de stad, geen rust te vinden is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Giulio Stival op televisie komt.

Reageer